جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۶۰۵۰۰۰۴۸

اختلالات جنسی

اختلالات جنسی,درمان اختلالات جنسی,انواع اختلالات جنسیاختلالات جنسی
با پيوند زناشويي زن و مرد جزئي از فطرت انساني يعني غريزه جنسي به تكامل مي رسد تا در قالبي مطمئن و سالم، اين نياز رفع شده و مبناي آرامش گردد. تمايلات جنسي انسان دروني ترين احساسات و عميق ترين آرزوهاي قلبي انسانها در معنا بخشيدن به يك ارتباط است و اين تمايلات در هر زمان و مكاني از تولد تا مرگ وجود دارد. در این مقاله به بررسی کامل انواع این نوع اختلالات و درمان آنها پرداخته‌ایم.

اختلال جنسی چیست؟

هرگونه اختلالي كه رابطه جنسی را مختل كند و در نتيجه باعث عدم رضايت از رابطه جنسي گردد مي تواند نارسايي كنشي جنسي را به همراه داشته باشد که به این حالات اختلال جنسی گویند. اختلالات جنسي در زنان و مردان مي تواند هريك از جنبه هاي جنسي را كه شامل علاقه يا تمايل، تهييج و ارگاسم مي باشد، تحت تأثير قرار دهد.

آمار نشان مي دهد كه حدود ۵۰ درصد از زوجين در مراحلي از زندگي زناشويي خود، اختلال جنسي را تجربه كرده اند ولي تعداد كمي از آنها تحت درمان و مشاوره قرار گرفته اند. با ارائه آموزش، مشاوره و اطلاعات مورد نياز در زمينه فيزيولوژي پاسخ هاي جنسي انسان، به تدريج مشكلات موجود از بين رفته و اين آگاهي ها بسياري از زوج ها را قادر مي سازد تا قدمهاي مؤثري در مواجهه با مشكلات جنسي و حتي اختلافات زناشئويي خود بردارند.

عدم اين آگاهي مي تواند باعث کشيده شدن اختلالات و اختلافات به جاهاي عميق تر شود، و گاهي حتي منجر به فاجعه خانوادگي يعني جدايي بينجامد.

اختلالات جنسی و طلاق,درمان اختلالات جنسی زوجین,انواع اختلالات جنسی اختلالات جنسی در مردان

انواع اختلالات جنسي

اختلال در ميل جنسي

اولين مورد در داشتن رابطه جنسی تمايل يا علاقه داشتن به این رابطه مي باشد. شايع ترين نوع اختلال، كاهش ميل جنسي است كه حتي شامل تخيلات جنسي هم مي شود. مسايل تشكيل دهنده اختلال شامل: سن، فرهنگ، عوامل بيولوژي و هورمون مي شود ولي عوامل روان شناختي نقش زيادي دارد و حدود يك سوم از زنان و يك ششم از مردان از اين اختلال رنج مي برند.

نوع ديگر شايع اختلال ميل جنسي، اختلال انزجار جنسي مي باشد كه نه تنها علاقه ندارند بلكه تنفر و ترس زيادي داشته، تاحدي كه از ارتباط جنسي به هر شكلي اجتناب مي كنند و ريشه روان شناختي دارد.

ترس يا فوبي جنسي

ترس يا فوبي جنسي به يک حالت رواني اطلاق مي شود که در آن حالت زن و ندرتا" مرد  از برقراري ارتباط جنسي يا مقاربت جنسي مي هراسد. بسياري از اوقات پس از مدتي مردي که همسرش چنين مشکلي دارد نيز دچار مشکل جنسي مي گردد.

از جمله علل رواني اين اختلال خاطرات و تجربيات تلخ گذشته مي باشد  که عبارتند از: شنيدن خاطرات تلخ ديگران، افسردگي (معمولا چنين افرادي افسردگي مي باشند)، مورد هتک حرمت و تجاوز جنسي قرار گرفتن، به تعويق انداختن رابطه زناشويي هنگامي که برقراري ارتباط بلا مانع باشد وغيره.

اختلال در تحريك جنسي

در خلال تحريك، اختلال در اين فاز در دو شكل مردان و زنان بروز مي كند. اختلال تحريك جنسي زنان شايع ترين مي باشد و حدود يك پنجم زنان در طول زندگي زناشويي خود گزارش مي كنند و علت بيولوژي هم ذكر مي شود ولي عمده ترين علت اختلال شامل استرس هاي هيجاني، تروماهاي جنسي و فقدان علاقه به شريك مي باشد.

اختلالات جنسی,اختلالات جنسی در خانم‌ها,انواع اختلالات جنسی انواع اختلالات جنسی

ناتواني جنسي

ناتواني جنسي در مردان به معناي عدم توانايي در نعوظ (سفت شدن آلت) يا نعوظ ناقص به منظور انجام عمل نزديکي با شريک جنسي خود مي باشد. علل ناتواني جنسي مي تواند باستثناي عوامل پزشکي، عوامل رواني باشد.

عوامل رواني ناتواني جنسي عبارتند از احساس گناه، افسردگي، خشم نسبت به شريک جنسي خود، استرس و اضطراب زياد، زود انزالي هاي مکرر در گذشته، از دست دادن اعتماد به نفس، توهين و تحقير از سمت شريک جنسي خود، نارضايتي از توانمندي جنسي خود، تمايلات همجنس خواهانه و يا به طور کلي انحرافات جنسي، وغيره مي باشد. 

اختلالات ارگاسم

ارگاسم چه در زن و چه در مرد مي باشد و همراه با حالت خوشايند در هردو مي باشد. اختلال ارگاسم در زنان، هنگامي است كه زن در رسيدن به ارگاسم مشكل داشته باشد. در حدود يك چهارم از زنان اين اختلال به شكلي گزارش شده است زمينه ساز اصلي مي تواند اضطراب باشد. اختلال ارگاسم در مردان، هنگامي است كه مرد به ارگاسم نمي رسد و علت آن مي تواند ناشي از روابط دوطرفه و همينطور ناشي از مصرف دارو باشد.

انزال زودرس(زود انزالي)

زود انزالي يا انزال زودرس يک اختلال جنسي است که فرد دچار تحريک پذيري بالايي مي گردد و در نتيجه قادر به حفظ و نگهداري خود براي يک مدت معين نمي شود .و يا انزال قبل از ارگاسم يا اوج لذت جنسي زن را مي توان زود انزالي ناميد. اگر اين اختلال شدت و مدت اش طولاني باشد در نهايت باعث ناتواني و بي ميلي مرد مي گردد و پس از آن سرد مزاجي زن و در آخر افسردگي و مشکلات ديگر را بدنبال خواهد داشت.

زود انزالي مي تواند عوامل گوناگوني داشته باشد که از اين ميان استرس و اضطراب، افسردگي ، خشم و غضب نسبت به همسر ،عدم اعتماد به نفس و ديگر عوامل رواني را مي توان نام برد. البته يکي از علايم ترک مواد مخدر زود انزالي جنسي است که جدا از عوامل رواني است. و حدود يك سوم از مردان آنرا گزارش كرده اند و همچنين ارگاسم دير هنگام زن نمي تواند نشان دهنده زود انزالي يا مشکل مرد باشد. والبته گاهي اوقات عوامل جسماني را هم نبايد ناديده گرفت.

اختلالات جنسی,تشخیص اختلالات جنسی,انواع اختلالات جنسی اختلالات جنسی خانم‌ها

دير انزالي جنسي

دير انزالي يا انزال دير رس يک اختلال جنسي است که فرد معمولا ممکن است به مرحله انزال نرسد و يا بسيار دير به مرحله انزال برسد. اگر چه بسياري از افراد به اين امر علاقه مند هستند با اين حال اگر اين مسئله زياد از حد باشد براي هر دو طرف مشکل ايجاد مي کند. از جمله دلايل اين مشکل علاوه بر مشکلات هورموني و پزشکي ميتواند عوامل رواني همچون مشابه با عوامل انزال زود رس  باشد. در صد افرادي که دچار اختلال انزال دير رس هستند بسيار کمتر از اختلال انزال زود رس مي باشد.

اختلال جنسي دردناك

واژنيسم يا درد جنسي را به معني مقاربت دردناک ميتوان تعريف نمود. كه در ۱۴ درصد زنان و ۳ درصد مردان گزارش مي شود. واژينيسم، درد پنهان بسياري از زنان و دختران است که به علت عدم آگاهي‌ در جامعه، شخص مبتلا، واژينيسم را به صورت نقصي تلقي‌ مي‌کند که فقط خود به آن‌ دچار است و مدام خود را براي آن‌ سرزنش مي‌کند.

واژينيسم يک مشکل جسمي‌ – رواني‌ است. يعني‌ به دلايلي از جمله آموزش‌هاي بازدارنده و سختگيرانه جنسي‌، تصور اشتباهي از رابطه جنسی طي‌ ساليان دراز در شخص شکل مي‌گيرد. اين تصورات غلط، نهايتا در هنگام نزديکي‌ منجر به اسپاسم عضلات واژن و در نتيجه درد و سوزش شديد و ممانعت از ادامه نزدیکی ميشود.

اسپاسم عضلات، کاملا به صورت ناخودآگاه اتفاق مي‌‌افتاد و شخص قادر نيست آن‌ را کنترل کند يا جلوي آن‌ را بگيرد. در حقيقت واژينيسم، واکنش طبيعي شخص مبتلا، به ورود هر جسم خارجي‌ به واژن است. زنان مبتلا به واژينيسم ممكن است به صورت خود اگاه مايل به نزديكي باشند ولي ناخود آگاه مايلند مانع از ورود آلت تناسلي مرد به داخل بدنشان شوند.

در برخي موارد درد يا پيش بيني درد در اولين آميزش سبب واژينيسم ميشود. پزشكان اغلب متوجه شده اند كه بيشتر اين بيماران در محيط هاي افراطي بارآمده اند كه در آنها مسائل جنسي با گناه ارتباط داده مي شود. در برخي موارد نيز واژينيسم بازتاب نامطلوب بودن روابط است.

علل: واژينيسم مي تواند علل گوناگون داشته باشد از جمله: عفونت مهبلي؛ عدم لزجي مهبل؛ پرده بكارت بسيار ضخيم در دهانه مهبل؛ زايمان؛ راديوتراپي به عنوان درمان سرطان دهانه رحم؛ فقدان آموزش جنسي، آموزش جنسي سختگيرانه، ترس شديد يا شرم از روابط جنسي، كثيف انگاشتن روابط جنسي. 

تشخیص ختلالات جنسی,اختلالات جنسی در آقایان,انواع اختلالات جنسی تشخیص اختلالات جنسی

برخی از انحرافات جنسی

انحراف جنسي خود ارضايي(masturbation-ماستربيشن)

اين انحراف يک رفتار جنسي انحرافي است که فرد با تحريک جنسي آلت تناسلي خود بصورت خيالي با فردي که دوست دارد شريک جنسي او باشد،  سعي در ارضاي جنسي خود مي نمايد. خود ارضايي جنسي در صورتي که بصورت مکرر انجام بگيرد و وسواس گونه باشد به طوري که فرد نتواند از آن دست بکشد بيماري محسوب مي شود و نياز به درمان دارد.

تمايلات همجنس گرايانه

تمايلات همجنس گرايانه يا همجنس خواهي نوعي انحراف جنسي است که فرد علي رغم سلامت جسماني به همجنس خود تمايل جنسي پيدا مي کند.اين تمايلات همجنس خواهانه مي تواند يا به صورت افکار وسواس گونه جنسي به همجنس باشد و يا انجام عمل جنسي براي رسيدن به لذت جنسي باشد.

از جمله مهمترين عوامل  تمايلات هم جنس خواهانه  تجربيات دوران گذشته فرد مانند تجاوز جنسي، تجربيات همجنس بازي توام با کنجکاوي دوران خرد سالي، عدم توانايي در ايجاد ارتباط با جنس مخالف، و متاسفانه نگرش حمايت آميز و همچنين قانوني جلوه دادن  همجنس بازي در بعضي از جوامع و غيره  مي باشد. 

مازوخيسم جنسي (خودآزاري)

مازوخيسم به معني آزار و  آسيب رساندن به خود مي باشد. اما در ارتباط با مسايل جنسي فرد مازوخيست براي لذت بردن جنسي نياز دارد تا از سمت شريک جنسي خود  تا سرحد زخمي شدن و خون آلود شدن  آسيب ببيند.

علل مازوخيسم علاوه بر تجربيات گذشته فرد خشم فرو داده شده نسبت به خود مي باشد که در واقع با آسيب رساندن به خود احساس آرامش مي کند. و در ارتباط با مسايل جنسي با آسيب ديدن از طرف جنس مخالف از رابطه جنسي لذت مي برد. اين افراد داراي افسردگي نيز مي باشند.

ساديسم جنسي (ديگر آزاري) 

بر خلاف مازوخيسم جنسي، که لذت جنسي از طريق آزار ديدن جنسي از سمت جنس مخالف حاصل مي شود، ساديسم جنسي از طريق آزار رساندن جنسي به جنس مخالف لذت جنسي حاصل مي گردد. تداوم رابطه اين دو بستگي به مازوخيست بودن يکي و ساديست بودن ديگري دارد.

علل ساديسم جنسي همچون مازوخيسم است با اين تفاوت که فرد ساديست با اعمال پرخاشگرانه که آن هم ريشه در افسردگي دارد به لذت جنسي مي رسد.

انحراف جنسي کودک آزاري (pedophilia-پدوفيليا)

اين انحراف زماني انحراف محسوب مي شود که فرد در تخيلات رواني خود کودک را يک ايده آل جنسي در ذهن خود مي پندارد و هنگامي که شرايط مهيا باشد به آن عمل اقدام مي ورزد و اين يک بيماري رواني است.

انحراف جنسي مبدل پوشي (transvetism-ترانسوتيزم)

نوعي انحراف جنسي که بيشتر در مردان مشاهده مي شود. اين دسته از افراد با پوشيدن لباس زنانه و معمولا" پس از آن به خود ارضايي مي پردازند که در اين صورت هم خود را فاعل و هم مفعول تصور مي کنند.

اختلالات جنسی در زنان,اختلالات جنسی در مردان,انواع اختلالات جنسی اختلالات جنسی در زنان و مردان

انحراف جنسي چشم چراني (ويريسم-voyeurism)

نوعي انحراف جنسي که با نگاه کردن و يا ديد زدن به جنس مخالف که معمولا" يک عادت يا يک انحراف رفتاري-جنسي است فرد به ارضاي شهواني مي رسد. نگاه گذرا با اين انحراف کاملا" متفاوت است و انحراف محسوب نمي شود. 

انحراف جنسي نمايش گري يا عورت نمايي(exhibitionism-اگزيبيشنيزم)

انحرافي است که فرد با نشان دادن اندام جنسي خود به لذت جنسي مي رسد.

درمان جنسي

درمان جنسي، رويكرد تثبيت شده اي در كمك به زوج هايي است كه داراي اختلال جنسي هستند. اين درمان آميزه اي از راهبردهاي درماني رفتاري، مشاوره اي و آموزشي است و هر سه جزء در درمان مهم هستند.

مشاوره، معمولاً وقتي كه زوج ها در انجام امور جنسي دچار مشكل مي شوند، ضرورت پيدا مي كند.

مشاوره شناختي، مي تواند در كمك به زوج هايي كه مشكلات اساسي دارند مؤثر واقع شود. اين كمك ها مي تواند بعنوان مقدمه اي بر درمان جنسي صورت پذيرد و يا در حين درمان و در پيشرفت كار انجام پذيرد.

درمان جنسي مي تواند مؤثر و شوق برانگيز باشد و تا انتهاي درمان تقريباً دوسوم از زوج ها مي توانند از اين طريق به نتايج مهمي دست يابند .

علل اختلالات و انحرافات جنسي

بطور کلي علت همه اختلالات و انحرافات جنسي در صورتي که مشکل جسماني و پزشکي خاصي وجود نداشته باشد بر ميگردد به عوامل رواني و تجربيات تلخ و يا شيرين گذشته فرد. دومين عامل اختلالات و انحرافات جنسي بر مي گردد به تجربيات دوران گذشته.

پيآمدهاي اختلالات و انحرافات جنسي

پيامدهاي اين اختلالات با توجه به مسايل فرهنگي و شخصيتي متفاوت مي باشد. بطور کلي پيآمدهاي اختلالات و انحرافات جنسي باعث افسردگي و حالات رواني مرتبط با آن ، روابط اجتماعي مختل، فرو پاشي کانون گرم خانواده، و مشکلات کاري ويا آينده اي گنگ و تاريک براي آن فرد مي گردد.

درمان اختلالات و انحرافات جنسي

درمان اختلالات و انحرافات جنسی می تواند با مشاوره، جراحی، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی مناسب، طب سنتی و... صورت پذیرد.

هيپنوتيزم درماني(هيپنوتراپي)

تمامي اختلالاتي که منشاء رواني دارند بوسيله هيپنوتيزم يا هيپنوتراپي و مشاوره روانشناسي و روان درماني قابل درمان ميباشند. شامل همه اختلالات و انحرافات جنسي همچون ناتواني جنسي، زود انزالي، دير انزالي و عدم انزال، بي ميلي و سرد مزاجي جنسي ،عدم ارگاسم، ترس يا فوبي جنسي، واژنيسم يا درد جنسي،

انحرافات جنسي مانند تمايلات همجنس گرايانه، وسواس جنسي، فتيشيزم جنسي، مازوخيسم جنسي، ساديسم  جنسي، و غيره  که منشاء رواني دارند قابل درمان هستند. هيپنوتيزم درماني به همراه روان درماني و مشاوره خانوادگي در صورتي که ارتباط موثري با بيماران ايجاد شود، می تواند از بهترين روش درمان براي اين اختلال باشد.

البته در همه زمينه ها ابتدا بايد عوامل پزشکي بررسي شود پس از آن روشهاي روان شناسي مي تواند موثر واقع شود.

گردآوری: بخش پزشکی سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش