جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۳ - ۰۵ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۳۳۲
حج و عتبات عالیات

فوت یک زائر و ۳۶ مجروح در جریان تجمعات پشت مرزهای عراق

تجمعات پشت مرزهای عراق,کشته شدگان در اثر تجمعات پشت مرزهای عراق
در جریان تجمعات پشت مرزهای عراق یک نفر کشته و ۳۶ تن مجروح شدند.

به گزارش ایرنا از سازمان حج و زیارت، علیرضا رشیدیان در دیدار با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلای معلی گفت: تا روز سه شنبه اوج ورود زائران به کشور عراق است و پس از آن شاهد روند بازگشت این زوار خواهیم بود.

وی ضمن قدردانی از تلاش های دست اندرکاران وزارت امور خارجه در عراق با تشریح اقدامات انجام شده برای زائران اربعین حسینی افزود: امسال دولت عراق موضوع تعداد پذیرش زوار را بسیار دیراعلام کرد و حتی بعد از اعلام سهمیه نیز روند صدور ویزا با تاخیر آغاز شد و به دلیل همین محدودیت زمانی، اقدامات اعم از پیگیری ها، هماهنگی ها و برنامه ریزی های مربوط به ثبت نام و اعزام زوار اربعین با فشردگی بسیار انجام شد.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به تاخیر در هماهنگی ها و اعزام کامیون ها نیز اشاره کرد و گفت: این شرایط موجب شد تا روند امور و اجرای برنامه های سنگین اجرایی در یک بازه زمانی اندک انجام گیرد و در این میان برخی مشکلات ایجاد شده درمسیر اعزام ها نیز ناشی از این تاخیرها بود.

رشیدیان با بیان که هم اکنون حجم ورود زائران به داخل خاک عراق داریم داریم و طی روزهای آتی با حجم سنگین زوار بازگشتی مواجه خواهیم بود، ابراز امیدواری کرد : شرایط مناسبی برای زائرانی که قصد بازگشت زمینی از مرز مهران به کشور دارند، فراهم شود تا حلاوت و شیرینی این سفر در ذهن آنها باقی بماند.

وی تصریح کرد: تا کنون مشکل خاصی در ورود زائران به خاک عراق وجود نداشته و فقط در مواردی تجمع محدود متقاضیان سفر در مرزهای شلمچه و مهران مشکلاتی را پدید آورد.

وی افزود: تا کنون خوشبختانه در داخل خاک عراق مشکلی نداشته ایم و امید است در بازگشت زوار نیز شاهد روند آرام و مطلوبی باشیم.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه به زائران توصیه می شود به صورت هوایی به کشور بازگردند، گفت: شرایط لازم برای بازگشت زائران از مرزهای زمینی نیز در حال تسهیل است و امیدواریم هماهنگی ها و همکاری های لازم در این خصوص برای تسریع و تسهیل در روند بازگشت فراهم شود.

رشیدیان خاطرنشان کرد: هماهنگی های لازم در آن سوی مرز در داخل کشور برای بازگشت و انتقال راحت تر زائران به مقاصدشان تدارک دیده شده و کمیته های مختلف همانند؛ حمل و نقل، بهداشت و تغذیه آماده خدمت رسانی به زوار در روزهای آتی هستند.

وی افزود : در حال پیگیری هستیم تا برخی مواکب در نقطه مرزی مستقر شوند و در بازگشت از زائران پذیرایی کنند.

سرکنسول ایران در کربلا نیز در این دیدار با تقدیر از خدمات ستاد مرکزی اربعین و همه خادمان به ویژه دست اندرکاران حج و زیارت که در راستای تسهیل امور زائران فعالیت می کنند؛ گفت: تاخیر در تعداد پذیرش زائران موجب شد امکان و فرصت کافی برای برگزاری جلسات لازم و ضروری در راستای برنامه ریزی ها هم فراهم نشود ومشکلاتی را در روند امور شاهد بودیم.

سید مجتبی کریمی با بیان اینکه برنامه ریزی و تدارکات لازم برای بازگشت مناسب زائران انجام شده است، گفت: در پی آن هستیم که زائران با اتوبوس های ایمن به پایانه مرزی کشورمان اعزام شوند تا زمینه بروز حوادث و سوانح جاده ای به حداقل برسد.

کریمی تصریح کرد: همچنین برای اطلاع رسانی مناسب به زائران و آگاهی بیشتر در خصوص مبدا و مقصد اتوبوس ها از ظرفیت های سازمان حج و زیارت و واحد امداد و راهنمایان زائر بیشتر بهره خواهیم گرفت.

تایید فوت یک زائر و ۳۶ مجروح در تجمعات پشت مرزهای عراق

رییس سازمان حج و زیارت همچنین در گفت و گو با یکی از برنامه های تلویزیونی گفت: تجمعات زائران در پشت مرزهای عراق منجر به کشته شدن یک نفر، مجروحیت ۳۶زائر و روی مین رفتن یک نفر دیگر شده است.

علیرضا رشیدیان در این مصاحبه زنده افزود: ستاد اربعین حسینی در تمام طول سال مشغول تدارکات راهپیمایی و برگزاری مراسم اربعین حسینی است و ۱۶ کمیته در ستاد اربعین فعال هستند البته هر استان جداگانه برای خود کمیته‌ای مستقل دارد.

او ادامه داد: ستاد و کمیته‌ای هم در عراق توسط سفیر جمهوری اسلامی ساماندهی و هماهنگ شده است و استقرار دارد.

رشیدیان تصریح کرد: جمع ویزا‌های زیارتی و زائرانی که با ویزای غیر زیارتی وارد کربلا شده اند حدود ۸۲ هزار نفر ثبت شده است و احتمال می‌رود ظرف دو روز آینده به این آمار اضافه شود.

رییس سازمان حج و زیارت گفت:​ امسال به دلیل اینکه دولت عراق دیر هنگام موافقت خود را با ورود زوار حسینی اعلام کرد برای هماهنگی‌های این سفر زیارتی در ابتدا کمی دچار مشکل شدیم از طرفی با توجه به محدودیت تعداد و انحصار ورود زوار از مسیر هوایی و تاکیدات موکد به دارا بودن کارت واکسن کرونا، مقداری به مشکلات افزوده شد.

او به مشکلات موجود برای مواکب و اسکان زائران ایرانی اشاره کرد و افزود: بنا بود حدود ۵۰۰ موکب در خاک عراق برای ارائه خدمات به زوار ایرانی مستقر شوند، اما تا امروز حدود ۱۲۵ موکب در نجف و حد فاصل نجف به کربلا استقرار یافته البته از عصر امروز این تعداد رو به افزایش بوده است و از سویی مشکلاتی هم در خصوص ویزا داشتیم، زیرا ویزا‌های اخذ شده ما هوایی بود، اما بار‌هایی که ارسال می‌کردیم از طریق مرز‌های زمینی ارسال می‌شد و راننده‌هایی که مسئولیت حمل بار داشتند با ویزا‌های هوایی تردد می‌کردند و این ناهماهنگی کمی مشکل ساز بود.

رییس سازمان حج و زیارت کشورمان گفت: برای راهی کردن زوار به کربلای معلی نیازمند ایجاد هماهنگی با مسئولان عراقی بودیم و پس از اخذ همانگی تقریباً مجوز ۵۰۰ هزار نفر زائر را دریافت کردیم و برای این تعداد قرار شد ۵۰۰ موکب با همکاری ۵۰ هزار نفر نیرو فعال شود، اما وقتی دولت عراق در اعلام بعدی در دو مرحله ۶۰ هزار نفر را مجوز داد ما این میزان سهمیه را میان استان‌هایی که در سال‌های اخیر در راهپیمایی روز اربعین حضوری فعالتر داشتند تقسیم کردیم و پس از آن تلاش شد تا بلیت‌های هوایی این سفر ارزانتر شود.

رشیدیان اضافه کرد: پیش از این، هزینه بلیت این مسیر، در یک سر سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان الی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با تلاش‌های ما و سازمان هواپیمایی این رقم، به صورت رفت و برگشت روی پنج میلیون تومان آرام گرفت هر چند در روز‌های اول فروش بلیت‌ها با تخلفاتی روبرو شد و به این منظور وزیر راه و شهرسازی پس از پیگیری‌های فراوان اعلام کرد کسانی که بلیت را بالاتر از مقدار مصوب تهیه کرده اند، ته بلیت خود را نگه دارند تا پس از برگشت به ایران، تفاوت را دریافت کنند.

رییس سازمان حج و زیارت ادامه داد: ما وقتی می‌توانیم بگوییم زائران به سمت مرز حرکت کنند که اطمینان داشته باشیم در آن سوی مرز امنیت و کرامتشان فراهم است، اما وقتی باز و بسته شدن مرز مبنی بر مجروح شدن ۳۶ نفر یا فوت یک نفر می‌شود باید توصیه کرد که مردم به سمت مرز‌های زمینی نروند، حتی دولت عراق هم همچنان بر روی بسته بودن مرز‌های زمینی تاکید دارد و برای برگشت زوار فقط مرز مهران را پیشنهاد می‌کند.

او پیشنهاد کرد؛ گرچه تعداد مراجعه به مراکز درمانی در میان زائران بسیار کمتر از سال‌های قبل است، اما باز هم توصیه می‌شود که پس از بازگشت از مراسم اربعین به ایران، ​دید و بازدیدی صورت نپذیرد و حتی الامکان از طریق فضای مجازی و به صورت تصویری دید و بازدید شود.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش