دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۴ - ۲۲ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۷۳۶
حج و عتبات عالیات

همه چیز درباره راهپيمايی ميليونی اربعين

راهپيمايي اربعين,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت

حدود دو هفته ديگر تا اربعين حسيني زمان باقي مانده است. آييني كه سال‌هاي سال به نمايش باشكوه اقتدارجهان تشيع تبديل شده و حضور ميليوني شيعيان در خاك عراق به نمادي عيني از همبستگي تبديل كرده است. امسال و از چند روز قبل، مسيرهاي پياده روي اربعين شاهد حضور زائران و دلدادگان حسيني است كه از جنوبي‌ترين شهرهاي عراق كه تا ۶۰۰ كيلومتر نيز با كربلا فاصله دارند، پياده روي خود را آغاز كرده اند. بر خلاف همه تبليغات منفي و ضد شيعي ماه‌هاي اخير، از چند روز گذشته مردمان شهرهاي جنوبي عراق همچون سال‌هاي گذشته، موكب‌هاي خود را براي ميزباني از زائران حسيني برپا كرده اند. تصاوير زنده تلويزيون‌هاي ايران و كشورهاي عربي گوياي حضور پرشور و دوشادوش شيعيان در مسير راهپيمايي است و در اين ميان، اتحاد و برادري شيعيان ايراني و عراقي وصف ناپذير است. با آن‌كه در ماه‌هاي گذشته، برخي عناصر در ايران و عراق با استفاده از احساسات شيعيان سعي در القاي اختلاف ميان مردمان عراق و ايران داشتند و حتي دست به اقدامات ترويستي نيز زدند، اما چند روز گذشته از آغاز راهپيمايي اربعين نشان داد جهان تشيع بيدارتر از هميشه است. برخي عناصر خودباخته در ماه‌هاي گذشته با طرح شايعات مختلف آغاز فتنه‌اي را براي همايش بزرگ اربعين در سر مي پروراندند.

 

طرح دروغ هايي از دست درازي به نواميس شيعيان در شهرهايي از ايران و عراق، انديشه اي باطل بود تا شايد بتواند اختلافي ميان مردمان دو كشور اندازد. انديشه‌هاي پليد، در ماه‌هاي گذشته با بهره‌گيري از فضاي پر آسيب شبكه هاي اجتماعي، سعي داشت با تبلیغات سیاه، غیرت و تعصب مرد شیعه ایرانی را در زیر پا لگدمال کنند و زن و مرد ایرانی را به بی‌غیرتی و بی عفتی محکوم سازند تا به رواج دشمنی و عداوت دو ملت ایران و عراق دامن زنند. البته کم نیستند از این نوع کوته فکران در بین جامعه عراق که دقیقا همین کار را در آن کشور با پخش شایعه مشابه انجام می‌دادند. ایجاد حس تنفر و انتقام در دل جوانان ایرانی و به دنبال آن جوانان عراقی هدفي شوم ميان نااهلان بود تا با توجه به نزدیکی محرم و اربعین حسینی و حضور بی‌شمار زوار و عاشقان حسینی در کشور عراق، اثرات سوء و زیانباری که اول دین و ایمان مردم و بعد مودت و دوستی‌شان نسبت به اهل بیت و بعد دوستی و برادری دو کشور را در تیررس خود قرار داده است، ببار آورد.اين درحالي است كه هوشمندي شيعيان واقعي اجازه نداد تا خواب دشمنان اسلام تعبير شود و از روزهاي گذشته مسيرهاي راهپيمايي به نمادهمبستگي شيعيان تبديل شده است.

 

حادثه بصره، اوج تلاش براي تفرقه

يكي از اتفاقاتي كه در هفته هاي اخير تلاش زيادي بر ايجاد تفرقه ميان شهروندان ايراني و عراق داشت، حادثه حمله به كنسولگري ايران در بصره بود. اتفاقي كه با آتش كشيدن كنسولگري و نمايش آتش زدن پرچم كشورمان در فضاي مجازي همراه بود و سعي داشت تا بر مخاطب القاي تنفر شهروندان عراقي از مردم ايران داشته باشد.

 

اين در حالي بود هر فردی که تنها آشنایی مقدماتی با جغرافیای سیاسی عراق داشته باشد به خوبی می‌داند که سه بخش تکریت، سامرا و بصره به دلیل وجود عناصر حزب بعث که در حال حاضر فرماندهان میدانی داعش در عراق را راهبری می‌کنند ، از دیرباز با ساختار حکومتی ایران، اختلافات عمیق و ریشه ای را دارند. بصره مکانی بود که در حمله آمریکا به عراق در ماجرای جنگ طوفان صحرا، به مدت دو هفته و با داشتن ۲۵۰ کماندو عراقی جلوی لشکر امریکا ایستادگی کردند و به دلیل تمام شدن مهماتشان و با تنها ۱۵ کشته، شهر را خالی کردند!

 

از اين رو، حادثه كنسولگري ايران در بصره طراحي شده بود تا در كنار موضوع غيرواقعي، تعصبي و غيرتي ناموس فروشي، جريان تفرقه ميان شيعه ايران و عراق را هدايت كند. غافل از آنكه دو ملت ایران و عراق بارها در طول تاریخ، همبستگی و یگانگی خود را به اثبات رسانیده‌اند. چه در مراسم پر شکوه ملیونی اربعین حسینی و فداکاری‌‌ها و مهمان‌ نوازی‌های مردمان عراق و چه در جنگ علیه داعش در عراق، حشد الشعبی در کنار صاحب‌نظران ایرانی میدان جنگ، دوش به دوش و در کنار هم در جبهه‌ها، همه گواه بر یگانگی این دو ملت داشته است.

 

آمادگي براي ايجاد زيرساخت‌هاي راهپيمايي

در چنين شرايطي زیارت اربعین حسینی هر ساله با مشارکت میلیون ها زائر عراقی از نقاط مختلف این کشور به شکل پیاده روی ده‌ها تا چند صد کیلومتری به سمت کربلای معلا و نیز با حضور ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت و عاشقان حسینی از کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی برگزار می‌شود.سال گذشته از حدود ۱۴ میلیون زائر اربعین حسینی در عراق، دو میلیون و ۳۵۰ هزار نفر زائر ایرانی در این مراسم میلیونی شرکت داشتند. بیشترین حجم ورود زائران ایرانی به عراق به ترتیب از گذرگاه های مهران، چذابه، شلمچه و فرودگاه نجف انجام می شود. همچنین اتباع خارجی مقیم ایران نیز تنها از طریق گذرگاه شلمچه می‌توانند به شکل زمینی برای مراسم اربعین وارد خاک عراق شوند.زیارت میلیونی اربعین حسینی امسال براساس تقویم شمسی مصادف با هشتم آبان ماه ۹۷ خواهد بود و راهپیمایان اربعینی از هم اکنون حرکت خود را از نقاط مختلف عراق و همچنین گذرگاه های مرزی ایران آغاز کرده‌اند تا در ایام اربعین خود را به کربلا برسانند.هم‌زمان با آغاز راهپيمايي اربعين حسيني، دستگاه‌هاي مختلف زير ساخت هاي لازم براي برگزاري هرچه باشكوه‌تر همايش اربعين را فراهم كردند.

 

پس از تغييراتي كه در نرخ ارز در ماه‌هاي گذشته در كشور رخ داده بود، نرخ ويزا و هزينه اي كه زائران براي گذر از مرز عراق بايد پرداخت مي كردند از جمله موضوعات پر بحث بود كه در نهايت با توافق دو كشور، به رقمي متعادل رسيد. ريیس سازمان حج و زیارت چند روز قبل گفت كه هزینه صدور ویزا برای زائران اربعین حسینی ۲۳۴ هزار و ۸۷۵ تومان شد که شامل هزینه های ویزا، بیمه و بهداشت و درمان می شود.به گفته حمید محمدی، با پیشنهاد ريیس بانک مرکزی مبنی بر کاهش ۳۵ درصدی نرخ ارز زائران اربعین و اخذ موافقت ريیس جمهوری، این هزینه کاهش یافته است.وی در پاسخ به این سوال که آیا با کاهش نرخ صدور ویزای اربعین، در ارائه خدمات به زائران تغییر ایجاد خواهد شد، اظهار داشت: هیچ تغییری در خدمات درنظرگرفته شده برای زائران اعمال نخواهد شد.

 

مرتضی آقایی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت بر امور حج و زیارت سازمان حج نیز از نام نویسی ۴۰۰ هزار نفر در سامانه سماح برای شرکت در مراسم اربعین حسینی خبر داد.وی درخصوص افرادی که با نرخ قبلی اقدام به دریافت ویزا کرده اند، اظهار داشت: با توجه به هماهنگی های انجام شده، بعد از پایان مراسم اربعین مابه التفاوت مبلغ پرداخت شده، به آنان برگردانده خواهد شد.تاکنون به ترتیب در پنج استان تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و خوزستان بیشترین تعداد زائران در سامانه سماح ثبت نام کرده اند و در بین این استان‌ها بیش از ۵۵ هزار زائر در استان تهران ثبت نام کرده اند که بیشترین تعداد است.صدور ویزا زائران از روز یکشنبه ۱۵ مهرماه در کنسولگری‌ها و دفاتر موقت کنسولی عراق در سراسر کشور آغاز شده است. سامانه سماح از چهارم مهرماه برای نام‌نویسی متقاضیان سفر اربعین باز شده است و زائران می‌توانند برای دریافت ویزای اربعین همراه با پوشش بیمه‌ای و خدمات درمانی اقدام کنند.همچنین با هماهنگی‌های انجام شده، کار صدور ویزا در چهار کنسولگری در اهواز، تهران، کرمانشاه و مشهد و ۱۹ دفتر موقت کنسولی عراق در سراسر کشور ادامه دارد.

 

پيش بيني تمهیدات لازم برای تامین داروی مراسم اربعین

مسافت پیاده ‌روی اربعین میان دو شهر نجف و کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است و هزار۴۵۲ ستون در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است.برای پیاده‌روی کل مسیر زمانی در حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت لازم است و بهترین زمان برای شروع این پیاده روی۱۶صفر است.در اين ميان نياز به خدمات درماني و بهداشتي از سوي زائران از جمله مواردي است كه نياز به پيش بيني قبلي دارد كه به گفته مسئولان دولتي ايران، دارو، پزشک و تجیهزات درمانی در داخل کشور و همچنین عراق برای برگزاری مراسم اربعین ۹۷ به میزان کافی وجود دارد و تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده است. سید حسن قاضی زاده هاشمی وزير بهداشت نيز گفته كه نیروهای امدادی خدمات رسان به زائران پیاده‌روی اربعین حسینی در خط مقدم تامین امنیت و سلامت در نقاط صفر مرزی قرار دارند. این نیروهای خدوم علاوه بر خدمات رسانی به زائران ایرانی به زائرانی که از کشورهای اطراف منطقه به ویژه از مرزهای شرقی کشور وارد می شوند، نیز خدمات ارائه می دهند.

 

گروه‌های بهداشتی و درمانی بر مواد آشامیدنی، غذایی و مسمومیت های زائران نظارت داشته و از این نظر وظیفه خطیر و سنگینی بر عهده وزارت بهداشت و نیروهای امدادی در این بخش قرار گرفته است.وی با بیان اینکه نظارت بر مسائل بهداشتی و غذایی با حساسیت بیشتری انجام خواهد شد، اضافه کرد: آمبولانس ها از مرزهای غربی تا شرقی کشور در شعاع ۵ تا ۴۵ کیلومتری مستقر هستند و در صورت نیاز به زائران خدمات رسانی می کنند. تمامی زائران در مسیرهای رفت و آمد، اصول و قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند و در زمینه مواد خوردنی و خوراکی نیز رعایت بهداشت را داشته باشند.سرپرست اورژانس کشور هم گفته كه ۲۶ هزار نیروی امدادی و پزشکی به زائران اربعین امسال در داخل و خارج مرزهای کشور خدمات ارائه می دهند. کولیوند گفته امسال ١٧ هزار نیروی فوریت پزشکی در جاده های کشور و ۹ هزار پزشک عمومی و متخصص در جاده های منتهی به زائران حضور خواهند داشت و خدمات لازم را ارائه می دهند. ۹۰۰ دستگاه آمبولانس، ۱۰ فروند بالگرد، ۳۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس در بخش اورژانس پیش بیمارستانی و ۳۲۸ تخت بیمارستانی و ۵۶ درمانگاه سرپایی در شهرهای مرزی، خدمات مورد نیاز زائران اربعین حسینی را ارائه می دهند.

 

همچنین یک تیم ۳۳ نفره از کارشناسان بهداشت محیط و یک تیم ۹ نفره از کارشناسان مبارزه با بیماری ها از وزارت بهداشت به کشور عراق اعزام می‌شوند. کنترل بهداشت مناطق مرزی غرب و جنوب کشور بر عهده کارشناسان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمانشاه، ایلام، اراک و آبادان و کنترل بهداشتی مسیرهای تردد زائران، قبل از ورود به استان‌های مرزی بر عهده کارشناسان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی همدان، مرکزی، لرستان و چهارمحال و بختیاری است.پیشگیری از بیماری‌های واگیردار و غیر واگیر و آمادگی پاسخ به حوادث در حوزه سلامت و فوریت‌های پزشکی و مباحث مربوط به بهداشت عمومی و مواجهه با مصدومین از اولویت‌های اورژانس در اربعین امسال است.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش