چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۳۹ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۹۴۸
حوزه

یزدی:

عده‌ای می‌خواهند حوزه را به دوران پیش از انقلاب بازگردانند

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حوزه علمیه,آیت‌الله محمد یزدی
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: گویا روند عمومی حوزه، به گونه‌ای پیش می‌رود که عده‌ای می‌خواهند تحت عناوین خاص، حوزه را به دوران قبل از انقلاب برگردانند.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله محمد یزدی طی سخنانی در دیدار با اعضای شورای سیاستگذاری و هیئت علمی همایش «حوزه انقلابی» که در سالن همایش‌های جامعه مدرسین قم برگزار شد، با تاکید بر ضرورت برگزاری همایش حوزه انقلابی و انجام فعالیت و برنامه‌هایی در راستای منویات مقام معظم رهبری، اظهار کرد: معنی ولایت و قبول داشتن ولی امر تنها در اطاعت از اوامر ولایی ایشان خلاصه نمی‌شود. آدمی باید به آنچه که مورد رضای ولی امر بوده و مورد پسند ایشان است، عمل و رضایت ایشان را جلب کند.

 

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه روایات اسلامی در توضیح رابطه پدر و فرزندی، بر این نکته که فرزند نباید منتظر امر پدر برای انجام امور مورد رضای او باشد، گفت: روایات اسلامی بر این نکته تأکید دارند که فرزند باید نیاز پدر را قبل از خواست و اذعان به نیاز از سوی او، برطرف کند. این مهم همان ملاک ولایت پدر بر فرزند است و در موضوع ولایت امر مسلمین، ملاک‌ها از این نیز مهم‌تر است.

 

یزدی ادامه داد: انقلابی‌بودن و بقاء و دوام پایگاه انقلاب که همان حوزه‌های علمیه است، یکی از موارد مهمی است که شک نداریم مورد رضایت ولی امر بوده و در حقیقت رکن اصلی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

 

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین با اشاره به جایگاه ولایت فقیه در جامعه گفت: بحث ولایت فقیه بحثی صرفا نظری نیست بلکه بحثی اجرایی و عملی است که باید در منظر حاکمیت به طور کامل احساس و دیده شود.

 

وی تأکید کرد: ولی امر به عنوان نایب امام زمان (عج)، آنقدر در میان امت مقبولیت، محبوبیت و نفوذ دارد که هیچ‌گاه نمی‌گذارند چیزی از خواسته‌های ایشان بر زمین بماند و از مهم‌ترین خواسته‌های رهبر انقلاب نیز همین مسئله بقاء و دوام انقلابی‌گری در حوزه علمیه است.

 

یزدی در ادامه بر ضرورت فعالیت در عرصه حوزه انقلابی تأکید کرد و گفت: نگرانی‌ای که در میان بسیاری از دلسوزان وجود دارد، این است که گویا روند عمومی حوزه به گونه‌ای پیش می‌رود که می‌خواهند تحت عناوین خاص، حوزه را به دوران قبل از انقلاب برگردانند و روند عمومی حوزه را به سمت فراموشی ریشه‌های انقلاب سوق دهند.

 

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین ادامه داد: وقتی سخن از انقلابی‌ماندن حوزه به میان می‌آید، باید حوزه‌های علمیه، به خصوص حوزه علمیه قم، به عنوان بزرگ‌ترین حوزه شیعی که ده‌ها تشکل رسمی و غیررسمی را در خود جای داده، مهم شمرده شود.

 

این استاد حوزه افزود: در انقلابی‌ماندن حوزه، باید شاکله کلی حوزه و مجموعه‌ای کامل اعم از مرجعیت، اساتید، طلاب و نیز فعل و انفعالات حاکم بر آن که ضمن ارتباط متقابل با یکدیگر نسبت به کار هم حساسیت دارند، برای مقابله با به فراموشی سپرده‌شدن اهداف اصلی انقلاب مورد توجه قرار گیرند.

 

وی با تأکید بر اینکه وحدت دیانت و سیاست از مهم‌ترین اهدافی است که همواره مورد هجمه دشمنان اسلام در گذرگاه‌های مختلف زمانی بوده است، تصریح کرد: مسئله وحدت دیانت و سیاست یکی از پایه‌های اصلی انقلاب است و این مهم باید مورد توجه و تأکید مراجع، اساتید، طلاب و تشکل‌های مختلف و متنوع حوزوی باشد.

 

رئیس جامعه مدرسین ضمن تأکید بر توجه به پویایی حوزه‌های علمیه، یادآور شد: حوزه انقلابی باید به گونه‌ای باشد که وقتی از بیرون به نهاد حوزه نگریسته می‌شود، حوزه، مجموعه‌ای پویا، زنده، پرتلاش و حساس نسبت به همه مسائل و حوادث انقلاب، نظام، اسلام، جامعه و حقایق و وقایع دنیا ترسیم شود.

 

وی با تأکید بر اینکه نباید تنها به چند نقطه فعال و امیدبخش حوزوی دلخوش باشیم، اظهار کرد: اگر به تمام ارکان حوزه‌های علمیه توجه نداشته باشیم، طولی نخواهد کشید که برخی نادان، با اسم استقلال، حوزه را به حوزه قبل از پیروزی انقلاب برمی‌گردانند.

 

یزدی با اشاره به اینکه حوزه‌های علمیه باید به فعالیت‌های قوای سه‌گانه که مجموعه نظام اسلامی را اداره می‌کنند، حساسیت نشان دهند، گفت: اگر حوزه به فعالیت‌های قوای سه‌گانه حساسیت نشان دهد، مسئولان مجبور می‌شوند مراقبت بیشتری نسبت به رویکردهای خود داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه وقتی شاکله کلی نظام متهم به انجام منکری هرچند جزئی می‌شود، با زمانی که فردی منکری انجام می‌دهد، تفاوت بسیاری وجود دارد، اظهار کرد: به وسیله همین خطاهای جزئی ما را می‌آزمایند که حوزه در برابر منکرات تا چه اندازه حساس است و احساس مسئولیت می‌کند.

 

یزدی در پایان ضمن تأکید بر لزوم برگزاری همایش حوزه انقلابی در شرایط کنونی تصریح کرد: حوزه‌های علمیه باید ضمن تحکیم و تقویت بنیه‌های علمی و تداوم در درس و بحث دینی، با برنامه‌ریزی‌های دقیق، دغدغه‌های مسائل جاری جامعه اسلامی را مورد توجه قرار دهند.

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش