آيتالله موسويبجنوردي، رييس دانشكده الهيات، حقوق و الهيات سوابق بسياري را در كارنامه كاري خود دارد. عضويت او در شوراي قضايي دهه ٦٠ و همچنين نسبت سببي خانوادگي او با امام خميني باعث شده است تا او شناخت بسيار خوبي از نگرشهاي امام خميني(ره) داشته باشد. او ديروز در ديدار شماري از اعضاي انجمن انديشه و قلم، به بيان برخي ديدگاههاي خود در زمينه نظام حقوقي اسلام، سيره امام خميني(ره) و شوراي عالي قضايي پرداخت.
به گزارش ايلنا، جملههاي كليدي اظهارات آيتالله سيد محمد موسوي بجنوري به شرح زير است:
در مورد حقوق مخالفان بهترين الگو براي ما سيره نبوي است، پيامبر اسلام پس از به قدرت رسيدن و تشكيل حكومت در برخورد با كساني كه بيشترين آزار و شكنجه را به ايشان و ساير مسلمانان در مكه و دوران شعب ابيطالب يا در مدينه داشتند، توام با رافت كامل و نه انتقام گرفتن و برخورد خشونتآميز عمل كردند و حتي از خون وحشي، قاتل حمزه سيدالشهدا عموي خود، پس از اسلام آوردن اين فرد، گذشتند تا اسلام بتواند ريشه بگيرد و پابرجا بماند.
با خشونت، سختگيري و انتقام گرفتن هيچگاه نخواهيم توانست قلوب ديگران را به دست آوريم، پيامبر اسلام(ص) پس از فتح مكه و در شرايطي كه ميتوانست مخالفان و مشركين را سخت مجازات كند، فرمود رفتار افراد پيش از اسلامشان ناديده گرفته ميشود و «الاسلام يجب ماقبله» به همين دليل اسلام توانست به سرعت از مرزها عبور كند و قلوب مردم را به تصرف درآورد.
وقتي اسلام با مشركان و كفاري كه بيشترين جنايات و شكنجهها را انجام داده بودند به صرف اسلام آوردن زباني اينگونه برخورد ميكند، قطعا در برابر مومنان و مسلمانان حقيقي با رحمت و مغفرت بيشتري برخورد ميكند و سيره امام خميني قدس سره، هم در ابتداي انقلاب اين بود و با عفو عمومي براي هر فردي كه در حكومت قبل اقداماتي انجام داده بود، تلاش كردند مانع برخوردهاي گسترده شوند.
البته ايشان فرمودند كساني كه دستشان به خون انسانها آلوده شده بايد از اولياي دم و خانواده قربانيان رضايت بگيرند، براساس همين نگرش هم بود كه تعداد كشتهها در انقلاب ايران نسبت به ساير انقلابهاي جهان بسيار پايينتر بود.
بنده در قم و نجف شاگردي امام را كردم و در نوفل لوشاتو در خدمت ايشان بودم، مشي اسلام رحماني نه تنها در ديدگاههاي فقهي، عرفاني و اخلاقي ايشان بسيار پررنگ بود بلكه رفتار و خلق و خوي شخصي حضرت امام هم براساس همين رويكرد توام با رحمت و مدارا بود، شهيد آقامصطفي فرزند ايشان هم همين نوع تفكر و نگرش را داشت كه برادرشان مرحوم حاج احمدآقاي خميني(ره) هم همين گونه بود.
مرحوم حاج آقا مصطفي، هم در فقه، مجتهدي مسلم و هم در عرفان و فلسفه صاحب نظر بود، حدود ۳۰ سفر همراه ايشان پياده از نجف به كربلا را طي كرديم. واقعا ايشان از نظر انسجام فكري و نوآوري در علوم اسلامي كمنظير بود و ميتوان گفت نسبت به شهيدمحمدباقر صدر كه نگاه نويني به علوم روز براساس نگرش اسلامي داشت، ايشان قويتر بود.
در دهه اول انقلاب در كنار حضرات آيات، آقايان موسوي اردبيلي، صانعي، مرعشي و ديگران در شوراي عالي قضايي بودم و همه اين بزرگان از چهرههاي درخشان علمي، اخلاقي و انقلابي بودند.
- 15
- 2