شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۲ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۰۹۰۷
علما و مراجع تقلید

علم‌الهدی: شادی جوانان با تار و کنسرت امکان‌پذیر نیست/ مشکلات را حل کنید

احمد علم‌الهدی,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,علما
خطیب نماز جمعه مشهد مقدس گفت: این تعبیری که مسافر مشهد را از زائر به گردشگر تغییر دهد و مجاور را به شهروند مبدل کند درست نیست. نه این شهر گردشگر دارد و نه شهروند دارد.

به گزارش «انتخاب»، حجت‌الاسلام سیداحمد علم‌الهدی در خطبه دوم نماز جمعه حرم رضوی گفت: امروز روز زیارتی مخصوص امام هشتم (ع) است. به عنوان روز زیارتی مخصوص احتمالاتی داده شده و گفته‌اند شاید امروز روز شهادت امام هشتم باشد ولی ما روایتی و حدیثی نسبت به این مساله نداریم.

به نوشته ایلنا، وی ادامه داد: در جریان سفر به خراسان، حضرت از مدینه مستقیم به خراسان نیامدند و بعد از حج به طرف خراسان عازم شدند و با توجه به اینکه فرستادگان مامون به مدینه رفته بودند آنها می‌خواستند حضرت را به خراسان راهی کنند. اگر حج مبدا سفر امام رضا باشد یعنی همین روزها امام رضا به مکه حرکت کردند.

وی افزود: در آن زمان قافله حج مسیر را شش شبانه روزه طی می‌کرد و فایده این است که ما متوجه می‌شویم امام رضا (ع) در این روزها حرکت کرده اند؛ بین روز ۲۳ و روز ۲۵ که تردید زمان حرکت از این جهت است. وقتی موکب امام رضا(ع) آماده شد؛ مردم مدینه خوشحال بودند که امام رضا می خواهند به خراسان رفته وخلافت را به دست بگیرند و آنها جشن گرفته بودند اما این توطئه شیطانی مامون را امام رضا(ع) افشا کرد و در زیارت ناحیه مقدسه می‌خوانیم که حضرت فرمودند اینکه من را می‌برند به نام خلافت توطئه است و می خواهند من را بکشند. مردم دم در ایستادند تا حضرت را بدرقه کنند که صدای ضجه از خانه امام هشتم بلند شد.

خطیب نماز جمعه مشهد مقدس گفت: مردم متعجب شدند و همینطور که مردم در انتظار بودند یک کنیزی دو دستی به سر می‌زد خارج شد و جمعیت اطرافش را گرفتند و او گفت آقا می‌گوید می خواهند من را بکشند و وضع مدینه برگشت و جشن مردم به عزا مبدل شد. یک پیرمردی رفت بالای بلندی ایستاد و گفت هرکدام از فرزندان پیامبر را از این شهر بردند خبر شهادتش را برای ما آوردند. بعد مردم مانع شدند و این غوغا حرکت حضرت را دور ورز به تاخیر انداخت. لذا این دور روز، روز زیارتی امام هشتم(ع) شد.

وی ادامه داد: مساله حرکت امام رضا(ع) از مدینه به خراسان توطئه بود اما ویژگی امام هشتم(ع) این بود که تهدید را مبدل به فرصت می کردند و این سفر را هم مبدل به هجرت کردند. هجرتی که مبدا توسعه امامت و عدالت شد. چرا در بین ائمه معصومین اینقدر توصیه به زیارت امام رضا شد. بعد از زیارت سید الشهدا تنها امامی که از خود پیامبر زیارتش مورد تاکید قرار گرفته وجود مبارک امام هشتم(ع) است.

وی افزود: ائمه نسبت به آینده اسلام پیش بینی داشتند که مرکز اسلام از حجاز سلب می شود و مرکزیت اسلام و قبه الاسلام در ایران و در سایه انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد. مشهد به فرموده امام بزرگوار مرکز ایران است و نقطه سقل و اتکای انقلاب به امام رضا(ع) و مورد توجه همه مسلمانان جهان است.

علم‌الهدی با تاکید بر اینکه این مشهد مال امام رضا(ع) است، گفت: عزیزان ما در مدیریت این شهر باید بدانند که این شهر فقط مال امام رضا(ع) است و هویت این شهر باید به عنوان امام هشتم(ع) محفوظ بدارد و برادری که مدیریت شهر مشهد را به عهده گرفته باید به این مساله توجه داشته باشد.

وی افزود: این تعبیری که مسافر مشهد را از زائر به گردشگر تغییر دهد و مجاور را به شهروند مبدل کند درست نیست. نه این شهر گردشگر دارد و نه شهروند دارد. دم دروازه شهر بایستید و در راه آهن از هرکسی می‌توانید بپرسید که آیا برای گردش به مشهد آمده؟. ما اینجا گردشگر نداریم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: یکی از مدیران شهری آمد پیش من گفت این شهر جوان دارد و این جوانان باید مطالباتشان تامین شود و شادی و نشاط می خواهند و ما باید آزادی آن ها را اجرا کنیم. این برادر خودش برادر شهید و جانباز بود و گفتم برو خانه از مادرت که مادر شهید و جانباز است بپرس تو شهروند مشهد هستی یا مجاور امام رضا؛ همانطور که مادرت جواب داد همانطور عمل کن. مطالبه این شهر از امام رضا مقدم است. بنده شفاف بگویم برخی جریان های قدرت و ثروت برای سودجویی به شهر ما آمدند و فکر کردند شهری که ۴ ملیون مسافر خارجی دارد بهترین جا برای تفریح و عیاشی است.

وی افزود: شما به فکر شادی جوان هستید؟! اگر اینگونه است دست این آقا پسر ۲۲ ساله و دخترخانوم ۱۸ ساله در دست هم بگذارید تا زندگی آرامش بخشی را آغاز کنند که نشاطش از کنسرت بیشتر می‌شود. امیدوارم مسئولین شهری ما که افراد با هویت و جبهه رفته هستند به هویت این شهر توجه داشته باشند که مردم نمی‌گذارند هویت شهر تغییر کند.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش