دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۹ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۱۶۵۲
فرهنگ و حماسه

عضو سازمان تبلیغات مشهد: حتما باید عزاداری را برگزار کنیم/ یک مداح مشهدی: در روضه محرم بیماری منتقل نمی‌شود!

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی,مراسم محرم 1400 در مشهد
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های برگزاری هیات در فضای باز در مشهد فراهم نیست، گفت: نمی‌شود بگوییم مراسم عزاداری در فضای باز برگزار شود و هیأت بگوید چشم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین هادی صاحبقرانی شامگاه گذشته، ۲۱ مردادماه، در برنامه تلویزیونی «اشاره» سیمای خراسان رضوی با بیان اینکه برای برگزاری عزای سیدالشهدا در فضای باز در مشهد ۱۰۰۰ مجوز صادر کرده‌ایم، اظهار کرد: سال گذشته تجربه خوبی ایجاد شد و امسال پیش از اینکه دستورالعمل‌ها نهایی شود، به هیئات مذهبی اصرار کردیم که مراسم را در فضای باز برگزار کنند. البته ابتدا که دستورالعمل به ما ابلاغ شده بود، در آن قید شده بود که برگزاری هیات در فضای مسقف بیش از ۶ متر هم بلامانع است، اما به هیات‌هایی که به ما مراجعه می‌کردند تاکید می‌کردیم که با توجه به تفاوت شرایط سال گذشته مشهد که در رنگ‌بندی زرد کرونا قرار داشت‌ و وضعیت امسال، مراسم عزاداری را در فضای باز برگزار کنند.

نمی‌شود بگوییم مراسم در فضای باز برگزار شود و هیات بگوید چشم‌

وی افزود: با توجه به تورم و قیمت‌های موجود، برگزاری هیات در فضای باز هزینه‌های زیادی دارد، اما هیات‌ها آن را پذیرفتند. آموزش و پرورش نیز همراهی بسیار خوبی داشت و صحن مدارس را در اختیار هیئات قرار داد. همچنین شهرداری مشهد فضاهای باز را در اختیار هیئات قرار داد، اما هیات باید زیرساخت لازم را فراهم می‌کرد و خیرین کمک می‌کردند. هیات برای اینکه بتواند مراسم خود را با دستورالعمل برگزار کند باید فضای باز و زیرساخت را برای عزاداران امام حسین(ع) فراهم کند تا دچار مشکل نشوند و مسئول هیات باید به تمام موارد فکر کند. نمی‌شود که بگوییم مراسم در فضای باز برگزار شود و هیات بگوید چشم‌.

فرش و داربست در مشهد پیدا نمی‌شود

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه فرش و داربست برای برگزاری هیئات در فضای باز در مشهد پیدا نمی‌شود، تصریح کرد: اکنون در مشهد داربست پیدا نمی‌شود و این واقعا معضل است. همچنین فرش در مشهد پیدا نمی‌شود که هیات بتواند کرایه کند؛ چراکه کرایه یک فرش ۲۰۰ هزار تومان است و در ۱۰ شب می‌شود دو میلیون تومان‌. با توجه به این قیمت هیات چند فرش می‌تواند کرایه کند که ۱۰ شب مراسم را در فضای باز برگزار کند؟ در این شرایط اینکه هیات به فضای باز آمده باید از آن تشکر کنیم که تمکین کرده و سختی را به جان خریده است.

مردم تخلفات هیات‌ها را گزارش دهند

صاحبقرانی با بیان اینکه سلامت مردم برای ما اولویت است، خاطرنشان کرد: اکنون دوران آزمون عزاداران، مسئولان هیئات، مداحان و خطیبان است. جلساتی را به صورت مجازی با مداحان و خطیبان برگزار کردیم و به آن‌ها گفتیم که به عزاداران در هیئات توصیه کنند تا بهداشت را رعایت کنند و اگر نکته‌ای را مشاهده کردند به مسئولان هیئات تذکر دهند و تمهیدات بسیاری برای اجرای دستورالعمل دیده‌ایم؛ چراکه ابلاغ دستورالعمل کار راحتی است، اما اجرای آن مشکل است.

وی ادامه داد: سامانه‌ای را به مردم معرفی کردیم و گفته‌ایم که اگر تخلفی را مشاهده کردند به آن سامانه گزارش دهند. این سامانه به صورت ملی است و اگر گزارشی ارسال شود به مجموعه نظارتی استان ارسال می‌شود و ما به آن ترتیب اثر خواهیم داد. در این شرایط مردم باید به ما کمک کنند؛ چراکه تعداد ما کم است و نمی‌توانیم برای هر هیات یک ناظر اختصاص دهیم و مردم هستند که می‌توانند تخلفات را به ما اطلاع دهند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به سازمان‌هایی که در نظارت بر هیئات مذهبی به سازمان تبلیغات اسلامی کمک می‌کنند، گفت: بازرسی شورای هیئات، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بسیج و نیروی انتظامی در راستای نظارت به ما کمک می‌کنند و یک کار جمعی را با هم پیش می‌بریم و دست به دست یکدیگر دادیم تا هم عرض ارادت خوبی به امام حسین(ع) داشته باشیم و هم سلامت را حفظ کنیم.

نمی‌توانیم اعتقادات را کنار بگذاریم 

صاحبقرانی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در صحبتی که داشتند تاکید کردند که باید عزاداری را برگزار کنیم؛ چراکه با اقامه عزای سیدالشهدا خون تازه‌ای در جامعه جاری می‌شود و از طرفی بسیاری از اطلاع‌رسانی‌ها و توضیحات برای حفظ سلامت و رعایت بهداشت در منبرها و روضه‌خوانی‌ها اتفاق می‌افتد. همچنین در کنار اینکه ما باید موارد بهداشتی را رعایت کنیم، باید در درگاه خدا تضرع داشته باشیم و از حضرات معصومین(ع) کمک بگیریم‌. مردم ما اعتقاد دارند که اگر به حرم امام رضا(ع) می‌روند، به نیت شفا آب بخورند و ما نمی‌توانیم‌ اعتقادات را کنار بگذاریم‌. رهبر معظم انقلاب نسبت به اعتقادات و مبانی که در جامعه ما وجود دارد که مبانی درستی است و همگی به آن اعتقاد داریم، بعد مادی و معنوی در کنار یکدیگر که انسان را رشد می‌دهد و آن را کامل می‌کند را مدنظر قرار دادند.

وی با اشاره اینکه هیئات در تذکر اول رفتار خود را اصلاح می‌کنند و تا امروز تذکر مجدد نداشتیم، تصریح کرد: امسال اطلاع‌رسانی کمتر بوده و در برخی موارد عدم اطلاع باعث شده که برخی از هیات‌ها یک مسئله‌ای را رعایت نمی‌کردند و نمی‌دانستند که آن موضوعی که رعایت نمی‌کنند هم جزو مصادیق موضوعاتی است که گفته‌ایم نباید انجام شود؛ یعنی در مصداق‌یابی مشکل وجود داشته، و گرنه هیئات مذهبی کلیات را می‌دانسته‌اند و رعایت می‌کردند.

برخورد شدیدی با هیات متخلف انجام دادیم

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در رابطه با برخورد با هیات علمدارالرضا که در شب اول محرم، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را در برگزاری مراسم خود رعایت نکرده بود، اظهار کرد: برخورد شدیدی با هیاتی که پروتکل‌ها را در شب اول محرم رعایت نکرد انجام دادیم که این امر موجب شد پس از آن رعایت کنند و اکنون برنامه‌هایشان را در فضای باز برگزار می‌کنند.

صاحبقرانی در رابطه با برپایی ایستگاه‌های صلواتی بیان کرد: برای برپایی ایستگاه صلواتی به هیچ‌کس مجوز نداده‌ایم و به‌جای آن ایستگاه سلامت را پیش‌بینی کردیم که در آن ماسک و مواد ضدعفونی توزیع شود و افرادی در آن‌جا مردم را به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی توصیه کنند.

***

مداح مشهدی: در روضه محرم بیماری منتقل نمی‌شود!

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی,مراسم محرم 1400 در مشهد

خبر فوری نوشت: مداح سرشناس مشهد گفت: به همه هیئت ها دستورالعمل های بهداشتی ابلاغ شده اما، کاش مسئولین نسبت به سینماها، پارک ها و... هم حساسیت نشان می دادند و اینکه در حرف نگران سلامت مردم هستند، در عمل هم واکسن ها را به مردم برسانند.

مهدی اکبری درباره آغاز ورودش به عرصه مداحی گفت: یکی از دوستان پایگاه بسیجی که در آن عضو بودم من را به این راه راهنمایی و تشویق کرد و از سال ۷۲ وارد عرصه مداحی شدم، باعث و بانی اینکه نماز می خوانم و به سمت خدا کشیده شده ام پای همین روضه های امام حسین(ع) بوده و در واقع حرف همه علمای دین برای ماندن در این راه، انجام واجبات و ترک محرمات است که مقدمه اش باز همان روضه سیدالشهداست.

اکبری درباره دست به دست شدن تصاویر هیئت علمدار مشهد در شبکه های اجتماعی و بازخورد مردم و مسئولان گفت: ما خودمان هم انتظار این حجم واکنش از سمت مردم را نداشتیم چون فکر نمی کردیم در هیئت با این ازدحام جمعیت روبرو شویم؛ بعد از روضه خوانی تعدادی از عزاداران برای سینه زنی نمی مانند و وقتی درب ها برای خروج آنان باز شد جمعیت زیادی که بیرون نشسته بودند به داخل هیئت آمدند و بی نظمی ایجاد شد اما در شب های بعد، از این اتفاق جلوگیری کردیم زیرا از شب اول هم بنا بر فاصله گزاری بود، اما به دلیل ازدحام جمعیت، کنترل از دست خادمان مسئول ورودی خارج شد و در این مورد، اصطلاحا ناشی گری کرده بودند و الا اصلا بنا بر این نبوده که مجلس اینگونه برگزار شود.

وی درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در هیئت علمدار مشهد گفت: از همان شب اول در ورودی هیئت، توزیع ماسک، استفاده از ضد عفونی، تب سنج و پزشک مستقر داریم که نه تنها برای این بیماری، بلکه به صورت عمومی عزاداران را به صورت رایگان ویزیت میکند.

اکبری درباره شعری که به صورت مداحی خوانده بود و بخشی از آن به این شرح است: " جونم رو فدا میکنم نشه روضه تو تعطیل/ من حتی اگه اینجا بیماری بگیرم/ پای عشق تو میمونم بازم/ اصلا رسمش هم اینه/ جون میدم که ببینه جون دادن میشه آغاز کارم " تصریح کرد: من به این شعر اعتقاد دارم زیرا معتقدم که بیماری در روضه سیدالشهدا(ع) وجود ندارد، مردم تا به الان در هیئت شفا گرفته اند اما هیچ کس مریض نشده، این اعتقاد من است و کسی هم حق ندارد اعتقاد ما را به سخره بگیرد.

این مداح سرشناس در ادامه افزود: هرکس هم در این ایام وارد هیئت می شود با پای خودش می آید نه با زور کسی، منظور از جان دادن هم این بوده که پای این مکتب هستیم می ایستیم تا عزاداری تعطیل نشود اما مسلما به دستور رهبر انقلاب، با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می کنیم.وی ادامه داد: مشکل ما اینجاست که مردم و مسئولین فکر می کنند در صف مرغ، سیم کارت و ازدحامات دیگر مانند خرید و گردش کرونایی وجود ندارد و فقط در روضه امام حسین(ع) کرونا منتشر می شود که هر انسان عاقلی به چنین قضیه ای شک می کند.

  • 13
  • 11
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
همش چرتو پرت میگن عزاداری هیچ مشکلی از این مردم و جامعه حل نکرده دوست داشتم یه شهروند خارجی باشم دین من فقط انسانیته
همش چرتو پرت میگن عز...
کاملا با شما موافقم منم همیشه میگم کاش جایی غیر از اینجا دنیا اومده بودم دین چیزی جز انسانیت نیست
همش چرتو پرت میگن عز...
انسانیت یعنی پیدا کردن دین حق که شیعه مرتضی علی وگرنه حیوانیت ناراحتی بایه خداحافظی خوشحالمون کن
انسانیت یعنی پیدا کر...
چرا شما خداحافظی نمی کنی؟ اینجا وطن ماست. تو برو عراق و عربستان دنبال دینت بگرد! ملت حیوانن تو انسان؟ معیار انسانیت عقل هر انسانه نه فرمایشات شما و امثال شما و مداح و روحانی و...
انسانیت یعنی پیدا کر...
از کدوم حق داری حرف میزنی آخه خودشون تو خونه نشستن و بهترین واکسن ها رو میزنن و بهترین شرایط رو دارن و مردم دارن میمیرن واگذارتون به مظلوم کربلا که خودش و خانواده اش همراه بقیه شهید شدن ولی اینا چی مردم و جوانها رو اول میکشن و بچه هاشون و خودشون در امان هستن و بهترین امکانات رو دارن پس بهتره کمتر شعار بدی مردم آگاه هستن
متاسفم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش