شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۰۶۶۴
فرهنگ و حماسه

شلمچه خلاصه عشق است و دلدادگی

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه,شلمچه
شلمچه خلاصه عشق است و دلدادگی، سرزمینی که با وجودی که سی و چند سال از حماسه های آن می گذرد ولی هنوز عطر حماسه را از خاک آن به راحتی می شود حس کرد، سرزمینی که این روز ها و در آغاز سال به زیارتگاه هزاران عاشق و دلباخته عاشورای خمینی تبدیل شده است.

نمی دانم شلمچه چه رمزی دارد، وقتی پای برهنه روی خاک شلمچه قدم گذاشتم، حس و حال آن را فهمیدم و دریافتم که واقعا کربلا را در شلمچه می توان حس کرد.

 

شلمچه حال دیگری دارد، حالی که همیشه با شنیدن آهنگ «یاد امام و شهدا»، سعید حدادیان وقتی اسم شلمچه می آمد، عجیب دلتنگم می کرد برای دیدنش که چونان تابلویی بر تارک ایران می درخشد.

 

زیبایی شلمچه را بسیاری از زائران با غروبش می شناسند و برخی افراد حتی نذر می کنند در سفرشان به جنوب، وقت غروب در شلمچه باشند.

 

این قطعه از خاک با جاذبه ای که دارد هر زائری را با شوق تمام و حسی غیر قابل توصیف به زیارتش می خواند، قطعه ای که وجب وجب آن متبرک به خون شهداست.

 

شهدا در هر وجب از خاک شلمچه با نثار جان خودشان از میهمانان دفاع کردند و جوانان با سفر به این قطعه از جنوب و یادمان های دیگر می توانند از نزدیک با محل شهادت و جانفشانی شهدا و سیره آن ها آشنا شوند.

 

در شلمچه شهدا چنان حماسه های بزرگی در عملیات هایی همچون عملیات کربلای ۵ از خود نشان دادند که برای ملت های دیگر این حماسه ها شاید همچون افسانه باشد.

 

عملیات کربلای ۵ پس از لو رفتن کربلای ۴ در شلمچه رویداد مهمی در دفاع مقدس بود که اتفاق افتاد، عملیاتی که در آن هفت هزار و ۶۵۱ رزمنده ایرانی به شهادت رسیدند که ۴۰۰ نفر از آن ها از فرماندهان بودند و جا دارد این چنین تاریخ مهمی برای جوانان بازگو شود.

 

حضور شهید رهبر از شهدای رسانه درخط مقدم به‌قدری جدی بود که نه تنها به عنوان یک خبرنگار بلکه به‌عنوان یک منبع خبری موثق برای فرماندهان به شمار می‌رفت و چنین الگویی باید در برهه کنونی برای اهالی رسانه معرفی و شناسانده شود تا ضمن آشنایی آن ها با مناطق عملیاتی و شهدای رسانه، انگیزه ای نیز برای حضور در عرصه جنگ نرم آن ها باشد.

 

به راستی که روایت حماسه این خاک و این قطعه از بهشت چونان افسانه ای است که مردان آسمانی با نثار جان خود و گذشتن از همه بود و نبود و هستی شان برگ های زرینی را بر تاریخ دفاع مقدس نگاشتند که باور آن اگر همرزمانشان، این خاک و آثار به جا مانده نبود غیرممکن بود.

 

این ها واگویه های ابراهیم نوروزی فر بسیجی اهل قلم است که به تازگی با حضور در میان خیل عاشقان و راهیان نور در جنوب کشور از حس و حال مردمی می گوید که در خاکریزهای دفاع مقدس شهدا را فریاد می زدند.

 

او می گوید: با هیچ حس و حالی نمی شود توصیف کرد این همه عظمت و غرور وافتخارآفرینی جوانانی که با دست خالی از ناموس ، اسلام ، قرآن ، مردم و تمامیت ارضی ایران عزیز دفاع کردند و حماسه آفریدند.

 

نوروزی فر به خبرنگار ایرنا گفت: هیچ جایی مانند خاک شلمچه و مرزهای جنوب و غرب کشور، آنجاهایی که مردان با غیرت، ارزش های الهی و انسانیت را معنا کردند، پیدا نمی شود که نوروز دل را صیقل داد.

 

وی ادامه داد: تربت پاک شهیدان توتیای چشم هزاران عاشق و دلباخته ای است که با پای برهنه در دشت های خوزستان، جنوب و غرب ایران راهپیمایی می کنند تا به شهدا بگویند ما راهتان را ادامه می دهیم.

 

ناگفته های این بسیجی اهل اقلم از چند روز اقامت در شلمچه زیاد بود واین گوشه ای از توشه راهی بود که به زبان آورد و در قلمش توصیف کرد.

 

 

irna.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش