چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۰۵

زندگی نامه شهید بابایی و قسمتی از وصیت نامه ی او

شهید بابایی,عکس شهید بابایی,عکس های شهید عباس باباییشهید عباس بابایی، مسلمانی بسیار متواضع و بدون تکبر بود
شهید عباس بابایی به نظارت بر کارها برای پیشرفت سریع عملیات اکتفا نمی کرد و علیرغم ممانعت هایی که برای جلوگیری از پرواز او به دلیل سمتی که داشت بوجود می آوردند خود شخصا در پروازهای عملیاتی شرکت میکرد و به مقابله با دشمنان اسلام با مهارت و شجاعتی خاص می پرداخت.  

چکیده ای از بیوگرافی شهید

نام:عباس بابایی

نام پدر:اسماعیل

تولد:۱۴ آذر ۱۳۲۹

محل تولد:قزوین

تاریخ شهادت:۱۵ مرداد ۱۳۶۶

محل دفن:گلزار شهدای قزوین

طول مدت حیات:۳۷ سال

بیوگرافی شهید عباس بابایی

شهید بابایی در تاریخ ۱۴ آذر سال ۱۳۲۹، در شهرستان قزوین به دنیا آمد.

تحصیلات شهید بابایی

شهید عباس بابایی، در دبستان دهخدا دوران تحصیلات ابتدایی خود را سپری کرد و در دبیرستان نظام دوران متوسطه اش را نیز با موفقیت به پایان رساند. بعد از اخذ دیپلم، با شرکت در کنکور سراسری در رشته پزشکی پذیرفته شد ولی به علت اینکه علاقه وافری به خلبانی داشت، از آن انصراف داده و در سال ۱۳۴۸ وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد. بعد از سپری کردن دوره مقدماتی پرواز، همانند دیگر خلبانان نیروی هوایی جهت تکمیل خلبانی و گذراندن دوره پیشرفته، به کشور آمریکا اعزام شد. شهید عباس بابایی پس از پایان تحصیل در آمریکا با درجه ستوان دوم در پایگاه هوایی دزفول مشغول به خدمت شد و در سال ۱۳۵۵خورشیدی با ورود هواپیماهای پیشرفته اف – ۱۴ به نیروی هوایی، شهید بابایی که جزء خلبان های ماهر و متخصص در پرواز با هواپیمای شکاری اف – ۵ بود، به پایگاه هوایی اصفهان برای پرواز با هواپیمای اف–۱۴ منتقل شد.

وصیت نامه شهید عباس بابایی,شهید عباس بابایی,عکس شهید عباس باباییشهید بابایی جزء خلبان های تیزهوش و ماهر در پرواز با هواپیما بود

فعالیت شهید عباس بابایی پس از پیروزی انقلاب

شهید بابایی با اوج گیری مبارزات علیه نظام ستمشاهی، بعنوان یكی از پرسنل انقلابی نیروی هوایی، در جمع دیگر افراد متعهد ارتش به میدان مبارزه وارد شد. او علاوه بر انجام وظایف روزمره، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان سرپرست انجمن اسلامی پایگاه، فعالیت می کرد. وی به علت تعهد و شایستگی که داشت در تاریخ ۷/۵/۱۳۶۰، فرماندهی پایگاه هشتم هوایی را بر عهده گرفت. به هنگام فرماندهی پایگاه با استفاده از امكانات موجود آن، به عمران و آبادانی روستاهای مستضعف نشین حومه پایگاه و شهر اصفهان پرداخت و با تامین آب اشامیدنی و بهداشتی، برق و احداث حمام و دیگر ملزومات بهداشتی و آموزشی در این روستا، گذشته از تقویت خط سازندگی انقلاب اسلامی، در روند هر چه مردمی كردن ارتش و پیوند هر چه بیشتر ارتش با مردم خدمات شایان توجهی را انجام داد.

شهید بابایی، با كفایت، لیاقت و تعهد بی پایانی كه در زمان تصدی فرماندهی پایگاه اصفهان از خود نشان داد، با ارتقاء به درجه سرهنگی در تاریخ ۹/۹/۱۳۶۲  به سمت معاون عملیات نیروی هوایی منصوب و به تهران منتقل گردید. وی با شروع جنگ تحمیلی با بیش از  ۳۰۰۰ ساعت پرواز با انواع هواپیماهای جنگنده، در غرب و جنوب كشور قسمت اعظم وقت خویش را در پرواز های عملیاتی و یا قرارگاه ها و جبهه های جنگ سپری كرد و تنها بیش از۶۰  ماموریت جنگی را از سال  ۱۳۶۴ تا هنگام شهادت، با موفقیت كامل به انجام رسانید. شهید عباس بابایی برای پیشرفت سریع عملیات ها و حسن انجام امور، تنها به نظارت اكتفا نمی كرد، بلكه شخصاً در جمیع ماموریت های جنگی طراحی شده، برای آگاهی از مشكلات و خطرات احتمالی، نخستین خلبان بود كه پیشگام می شد. سرلشكر بابایی در تاریخ ۸/۲/۱۳۶۶، به دلیل لیاقت و رشادت هایی كه در دفاع از نظام، سركوبی و دفع تجاوزات دشمنان از خود بروز داد، به درجه سرتیپی مفتخر گردید.

ازدواج شهید عباس بابایی

شهید عباس بابایی با دختردایی اش که ملیحه حکمت نام داشت در تاریخ ۴ شهریور ۱۳۵۴ ازدواج کرد و ثمره ی این ازدواج یک  دختر به نام« سلما» و دو پسر به نام های« محمد» و« حسین» شد. ملیحه حکمت، در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۵۷ سالگی، بعد از چند ماه تحمل درد و رنج در اثر بیماری کبدی درگذشت.

همسر شهید بابایی,زندگی نامه ی شهید عباس بابایی,شهید عباس باباییشهید بابایی به علت لیاقت و رشادت هایی که در دفاع از نظام داشت به درجه سرتیپی مفتخر گردید

ویژگی های شهید بابایی از نگاه همرزمانش

شهید عباس بابایی یکی از افرادی بود که از جان و مال خود در راه آرمان و عقیده گذشت تا به اعتلای نظام جمهوری اسلامی کمک کند. از مهم ترین خصوصیت های این شهید والا مقام می توان به تواضع و فروتنی، ساده زیستی، تصمیم گیری صحیح و مناسب در شرایط مختلف، مردمداری، روحیه نظم و انضباط وی اشاره کرد. سرهنگ عطایی، که یکی از یاران همرزم شهید بابایی بود، در مورد تواضع و فروتنی وی چنین می گوید:« شهید بابایی، مسلمانی بسیار متواضع و بدون تکبر بود. بارها دیده می شد که به کسانی نظیر کارگران ساده پایگاه، مانند باغبان ها، نظافت چی ها و… کمک می کرد. وی حتی در زمان فرماندهی پایگاه، در روزهای عاشورا و ایام سوگواری، عضو ثابت مراسم عزاداری بود. شهید عباس بابایی با پای برهنه در جلوی صف های عزاداران حسینی حرکت میکرد و به نوحه خوانی و مرثیه سرایی می پرداخت. این رفتار و سیره عملی او، شاگردان بسیار خوبی را تربیت کرد و به جامعه نیروهای هوایی کشور تقدیم کرد.

فرازی از وصیت نامه شهید بابایی

قسمتی از وصیت نامه شهید عباس بابایی  به این شرح است:« ...به خدا قسم  من از شهدا و خانواده های شهدا خجالت می کشم تا وصیت نامه بنویسم. خدایا! مرگ مرا، فرزندان و همسرم را شهادت قرار بده. خدایا! همسر و فرزندانم را به تو می سپارم. خدایا! من در این دنیا چیزی ندارم و هر چه هست از آن توست. پدر و مادر عزیرم! ما خیلی به این انقلاب بدهکاریم...».

تقدیر و یادبود شهید عباس بابایی

در شهر قزوین به افتخار و ادای احترام به شهید عباس بابایی، یک میدان به نام« میدان شهید بابایی» با یک مجسمه تمام تَنِه از او ساخته شده است. مجموعه شوق پرواز به کارگردانی یدالله صمدی با بازی شهاب حسینی برای نمایش زندگینامه عباس بابایی ساخته شد و از شبکه یک سیما از شهریور تا بهمن ۱۳۹۰ در ۲۴ قسمت پخش گردید. به خواسته ملیحه حکمت، شهاب حسینی در این فیلم در نقش عباس بابایی بازی کرد.

نحوه شهادت شهید عباس بابایی

سرلشکر بابایی بهمراه سرهنگ خلبان بختیاری با یک فروند هواپیمای اف ۵ دو نفره، در صبح روز پانزدهم مرداد ۱۳۶۶ هم زمان با عید سعید قربان در پایگاه هوایی تبریز به زمین نشستند. به محض این که هواپیما به زمین نشست، سرهنگ خلبان" علی محمد نادری" و شماری دیگر از خلبانان به استقبالشان آمدند.

شهید عباس بابایی و سرهنگ نادری برای نابودی پایگاه های عراقی، با یک فروند هواپیمای اف۵ از پایگاه هوایی تبریز به پرواز درآمدند و وارد آسمان عراق شدند. هواپیمای امیر بابایی به هنگام بازگشت، بعد از انجام دادن پیروزمندانه مأموریت، مورد هدف قرار گرفت و از ناحیه سر زخمی شد و به شهادت رسید، ولی هواپیما با خلبان آن به تبریز بازگشت.

شهید بابایی زمانیکه به شهادت رسید، سی و هفت سال داشت که ۶۰ مأموریت جنگی موفق را پشت سر گذاشته بود. او الگویی بود که از کودکی تا واپسین نفس های عمر گرانبارش همواره با ارزش های اسلامی و انقلابی زیست و سرانجام به آروزی بزرگ خویش در روز عید قربان دست یافت و در تاریخ انقلاب و ایران نام پرآوازه اش ماندگار گشت.

شهید عباس بابایی,زندگینامه شهید عباس بابایی,عکس های شهید باباییشهید بابایی هنگام بازگشت از یک ماموریت برون‌مرزی، هدف گلوله ضد هوایی قرار گرفت و شهید شد

پیکر پاک شهید عباس بابایی در گلزار شهدای شهر قزوین در خاک آرمید. (پایگاه دینی و مذهبی شیعه ها، ۷/۳/۱۳۸۹) همسر شهید بابایی بعد از برگشتن از مکه، کفن خونین عباس را کنار می زند و می گوید:« تو مرا به زیارت کعبه روانه کردی، ولی خودت به دیدار صاحب کعبه رفتی.»

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 49
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۳۸
غیر قابل انتشار: ۴۰
جدیدترین
قدیمی ترین
روحش شاد
بسیار عالی
روحش شاد و یادش تا ابد جاودان
روحت شاد و یادت گرامی
درووود و هزاران دروووود بر این مرد آسمانی
عالی
روحت شاد شهید پر آوازه
روحش شاد و یادش گرامی
خدا کند که شرمنده شهدا نباشیم
عالی تر از عالی
عالی تر از عالی...
روحت شادجوانمرد
عالی
عالی بود ارادت دارم بهشون
خدارحمت كند شهيدبابايى
عالی بود واقعا ن
خدا‌رحمتش‌کند
خدا‌رحمتش‌کند ...
عاللللللللی
عالی
عالی بود
واقعا عالی خیلی دلم میخاد میتونستم مثل اون باشم
واقعا عالی خیلی دلم ...
خیلی مردخوبی بودند
خیلی خوب بود
خیلی خوب بود
خیلی خوب بود ...
شهید بابایی دوست دارم
عالی
عالی بود
عالی بود ...
بله عالی بود
عباس بابایی شهادتت مبارک
عباس بابایی شهادتت م...
عالی
خیلی خوب بود
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش