چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۱۰۵

بیوگرافی شهید علی چیت سازیان (+ تصاویر)

شهید علی چیت سازیان,زندگینامه شهید علی چیت سازیان,بیوگرافی شهید علی چیت سازیانجرأت و تیزهوشی از خصوصیات بارز دوران کودکی علی چیت سازیان بود
شهید علی چیت سازیان در کسب فنون نظامی به حدی هوش و ذکاوت داشت که بعنوان فرمانده نیروهای اموزشی در مدت کوتاهی انتخاب شد. او از نظر فرماندهان عراقی، با لقب عقرب زرد شناخته میشد و صدام، جایزه ای برای سرش تعيين كرده بود. در این مطلب از سرپوش بیوگرافی شهید علی چیت سازیان را می خوانید.

چکیده ای از بیوگرافی شهید علی چیت سازیان

نام:شهید علی چیت سازیان

نام پدر:ناصر

محل تولد:همدان

تاریخ ولادت:۱۳۴۱/۹/۲۰

تاریخ شهادت:۱۳۶۶/۹/۴

محل شهادت:گامو

مدت عمر:۲۵سال

محل مزار: گلزار شهدای همدان

بیوگرافی شهید علی چیت سازیان

شهید علی چیت سازیان در خانواده ای مذهبی ومومن در تاریخ ۲۰ آذرماه سال ۱۳۴۱ در همدان متولد شد. لذا بخاطر مناسبت سیزدهم رجب ۱۳۴۳ اسم او را علی انتخاب کردند؛ نذر پدرش چنین بود که علی، سقا شود.

تحصیلات شهید علی چیت سازیان

از خصوصیات بارز دوران کودکی شهید علی چیت سازیان میتوان به جرأت، تیزهوشی و توانایی جسمی او اشاره کرد. شهید علی چیت سازیان، ورزش های رزمی را دوست داشت. دوران ابتدایی و راهنمایی او در شرایط فقر سپری شد و خود نیز به فعالیت برای امرار معاش خانواده اش مشغول شد.

هم زمان با پیروزی انقلاب، شهید علی چیت سازیان به هنرستان رفت. او مانند میلیون ها ایرانی، تلاش های زیادی در راه پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی به عمل آورد.

ازدواج به روایت همسر شهید چیت سازیان

همسر شهید چیت سازیان درخصوص ازدواجش میگوید:دختر جوانی بودم. زمانیکه در پشت جبهه درس میخواندم به رزمندگان کمک می کردم. همیشه همسر آينده ام در تصورم فردی متعهد و متقی و رزمنده بود. کسی که در رویایم به دنبالش می گشتم علی بود که به او جواب مثبت دادم. طول مدت زندگی مشترک ما ۱۸ ماه بود و علی مدام در رفت و آمد به جبهه و خانه بود و همدیگر را کم تر می دیدیم.

تصاویر شهید علی چیت سازیان,نحوه شهادت شهید علی چیت سازیان,عکس های شهید علی چیت سازیانشهید علی چیت سازیان علاقه زیادی به ورزش‌های رزمی داشت

نامه های علی ارزش بسیاری برای من داشت. او در نامه ها حرف هایش را میزد. این نامه ها در حال حاضر ، جزء جداناشدنی زندگی من هستند و با آن ها زندگی می کنم. عقیده ی علی چنین بود که انتخاب این زندگی، شریک شدن در ثواب راهی است که او برگزیده است.

فعالیت های شهید علی چیت سازیان

شهید علی چیت سازیان، به بسیج از طریق هنرستان راه یافت و اموزش های نظامی را در پادگان اموزشی قدس همدان گذراند. او در كسب فنون نظامی به حدی هوش و ذكاوت داشت كه توانست بعنوان فرمانده نیروهای اموزشی در مدت كوتاهی انتخاب شود و سپس برای سمت فرمانده مركز اموزش نظامی برگزیده شد. نیروهای آموزش دیده ی شهید چیت سازیان، چندین هزار نفر بودند.

زمانی که جنگ تحمیلی شروع شد و دشمن بعثی به خاك مقدس جمهوری اسلامی تجاوز کرد، او كه برای رفتن به مناطق جنگی شوق زیادی داشت؛ هم زمان با تشكیل و قبول فرماندهی گردان انصار الحسین( ع) و به عهده گرفتن مسئولیت اموزش جنگ های كوهستانی در این گردان به منطقه عملیاتی رفت.

شهید علی چیت سازیان با ۱۷ سال سن در عملیات مسلم بن عقیل توانست ۱۴۰ نفر از نیروهای بعثی را كه توسط رزمندگان اسلام، اسیر شده بودند از داخل خاك عراق به پشت جبهه منتقل کند و شهامت و شجاعتش را نشان دهد.

زمانی که لشكر انصار الحسین( ع) تشکیل شد؛ شهید علی چیت سازیان بعنوان فرمانده اطلاعات و عملیات این یگان برگزیده شد و حضور فعالی در بیشتر عملیات های رزمندگان اسلام برای مقابله با متجاوزان داشت.

با اینكه مسئولیت سنگین شهید علی چیت سازیان، فرماندهی اطلاعات و عملیات لشكر انصارالحسین( ع) بود اما هیچگاه از نیروهای مخلص بسیجی فاصله نمی گرفت. با اینكه او در زمان عملیاتش، از قبل، مواضع دشمن را شناخته بود اما به یاری رزمندگان گردان های عملیاتی برای برداشتن اسلحه و حضور در عملیات می شتافت. شهید علی چیت سازیان بعنوان فرمانده محور عملیاتی لشكر انصارالحسین( ع) در عملیات كربلای ۴ و ۵ با دشمنان خدا مبارزه میکرد. 

فرماندهی که وجودش مشکل گشا بود

سردار شهید علی چیت‌سازیان آنقدر به زبان عربی مسلط بود که در دل دشمن نفوذ می‌کرد. اصلاً‌ محال بود شناسایی برود و دست خالی برگردد.

فرمانده ی لشکرانصارالحسین( ع) به خاطر تیز هوشی و قدرت تصمیم گیری فوق العاده شهید علی چیت سازیان در عملیات گفت:بسیاری از مشکلات عملیاتی ما با وجود علی حل می شد.

شهید علی چیت سازیان همچون مولایش علی( ع) در میدان رزم میجنگید و در وجود او شوق شهادت موج می زد. سرانجام او در حین انجام یک ماموریت گشت شناسایی در روز چهارم آذر ۱۳۶۶ شهید شد. برادر دیگرش به نام امیر چیت سازیان، قبل از او در راه دفاع از اسلام ناب محمدی به شهادت رسید.

مناجات های شهید علی چیت سازیان به این شرح است:« کسی توانایی عبور از سیم های خاردار دشمن را دارد که در سیم های خاردار نفس خود گیر نکرده باشد.»

شهید علی چیت سازیان معروف به عقرب زرد,بیوگرافی شهید علی چیت سازیان,همسر شهید علی چیت سازیانشهید علی چیت سازیان پر تلاش و با روحیه بود

یادبود

نام یکی از خیابان های اصلی شهر همدان، علی چیت سازیان می باشد.

كتاب گلستان یازدهم

خاطرات مشترك خانم پناهی روا و شهید چیت سازیان در كتاب« گلستان یازدهم» آورده شده است. این خاطرات، شامل زمان آشنایی، عقد، ازدواج و شهادتشان میباشد و البته به سال های بعد از شهادت شهید و زندگی همسر ایشان در این کتاب، اشاره شده است.

فرازهایی از وصیت نامه شهید علی چیت سازیان

واقعاً که جبهه دانشگاه الهی است. دانشگاهی که دروس تقوا، گذشت، فداکاری، استقامت، جانبازی، صبر و غیره را یاد می دهند. انسان هایی که در جبهه قدم می گذارند باید بر سرور شهیدان آقا اباعبدالله از ته قلب، لبیک گویند و حسین گونه تا آخرین لحظه عمر خود باشند.

انسان در جبهه یک قدم از دیگران نسبت به خدا نزدیک تر است. خاک جبهه ایران، به مانند خاک کربلا می باشد. وقتی که عزیزان سر بر زمین می گذارند و با خون خود زمین را آبیاری می کنند، عشق رسیدن به آقا اباعبدالله( علیه السلام ) و یاد آن بزرگوار را دارند و پاداش این راه، طبق فرموده ی خداوند، بالاترین پاداش میباشد که شهادت در راه اوست.

شهادت شهید علی چیت سازیان

شهید علی چیت سازیان ۶ مرتبه دچار جراحت از نواحی مختلف شد ولی هر بار برای بازگشت به جبهه با جدیتی بیشتر و عزمی راسخ تر اقدام میکرد؛ ایشان در زمان مجروح شدنش در عملیات والفجر۲، در بیمارستان برای مدتی بستری شد و پس از بهبودی در عملیات والفجر۵ در پیروزی های اسلام نقش مؤثری داشت.

سرانجام شهید علی چیت سازیان در حین انجام یک مأموریت گشت شناسایی در روز چهارم آذرماه ۱۳۶۶ شهید شد.

مزار شهید علی چیت سازیان

مزار این شهید در بهشت باغ همدان در قطعه ۹۹، ردیف ۲۴، شماره ۸ قرار دارد.

وصیت نامه شهید علی چیت سازیان,تحصیلات شهید علی چیت سازیان,زندگینامه شهید علی چیت سازیانشهید علی چیت سازیان حین انجام یک مأموریت گشت شناسایی بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 24
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۴
غیر قابل انتشار: ۲۷
جدیدترین
قدیمی ترین
برایشان یک شب درجزیره مجنون دیدار کردم خیلی بزرگوار بود امیدوارم ماراهم شفاعت کند
قلب ماست
کتاب گلستان یازدهم بسیار عالی و قابل لمس نوشته شده دست راوی و نویسنده درد نکنه که روایت عاشقانه ای از یک شهید غیور و فهمیده و در عین حال کم گو را در این کتاب آورده اند در حد یک رمان واقعی
حوش به سعادتش که اینگونه زندگی کرد روحش شاد ان شالله شافعمون باشه
به شدت تحت تأثیر منش و خلقیات این شهید بزرگوار قرار گرفتم الخصوص جمله معروف این شهید تا انسان از سیم خاردار نفس خود عبور نکند از سیم خاردار دشمن نمی‌تواند عبور کند انشاالله شفیع ما باشند در اون دنیا
خوش به حالشان به یادگار بماند خداوند شهدا را شفیع ما قرار دهند بسیار شیفته اخلاق این شهید شدم و دلتنگ دیدار شان
خداوند رحمت کند شهیدعزیزمان را زندگینامه جالبی داشتند
به قول خودش کسی که از سیم خاردار نفسش عبور کند می تواند از سیم خاردار دشمن هم عبور کند. انشاءالله شفیع ماهم باشند. شادی روح این شهید عزیز و همه شهدا صلوات
من کتاب گلستان یازدهم را نمیتوانستم را رها کنم، چقدر زیبا، چقدر عاشقانه و مقتدرانه، چقدر... چه بگویم جز شیفتگی‌م، بسیار تمصیه می کنم این کتاب زیبا را بخوانید. کتابی سراسر عشق و ایمان و رنج... نمیدانم آن کوه غم را، آن همه دلتنگی را چگونه به سر بردند و میبرند.
روحش شاد و یادش گرامی. انشاالله ادامه دهنده راه این شهیدان عزیز باشیم.
خوش به سعادت‌شان دست مارا هم بگیر علی اقا
شما که عند ربهم یرزقونید.. دست مارو هم بگیرین دمتون گرم علی اقای چیت سازیان عزیز سلام من به حاج حسین خرازی برسون
روحش شاد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش