دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۱۶۲

بیوگرافی شهید حسن آبشناسان، فرمانده ی نظامی ایرانی (+ تصاویر)

شهید حسن آبشناسان,بیوگرافی شهید حسن آبشناسان,زندگینامه شهید حسن آبشناسانشهید حسن آبشناسان دوره ی عالی ستاد فرماندهی را با سرافرازی گذراند
یکی از فرمانده های نظامی ایرانی، شهید حسن آبشناسان نام داشت که فرمانده ی قرارگاه منطقه ای شمال غرب نزاجا و لشکر ۲۳ نیروهای ویژه هوابرد ارتش ایران در زمان جنگ ایران و عراق بود. این فرمانده ی مبتکر وخلاق، به عنوان یک عارف پرهیزکار محسوب میشد. در این مطلب از سرپوش با بیوگرافی شهید حسن آبشناسان آشنا خواهید شد.

چکیده ای از بیوگرافی شهید حسن آبشناسان

نام:حسن آبشناسان

نام پدر:قربانعلی

محل تولد:تهران.محله امامزاده یحیی.نازی آباد

تاریخ تولد:۱۳۱۵/۲/۱۹

مدرک، رشته ومحل تحصیل:دیپلم ریاضی، لیسانس علوم نظامی از دانشگاه افسری، فوق لیسانس از دانشکده فرماندهی وستاد

چگونگی شهادت:درگیری مستقیم با دشمن

بیوگرافی شهید حسن آبشناسان

تاریخ و محل تولد حسن آبشناسان در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۱۵ و در محله نازی آباد در تهران بود.

تحصیلات شهید حسن آبشناسان

حسن آبشناسان، پس از گذراندن دوره دبیرستان در یکم مهر ماه ۱۳۳۶ به دانشگاه افسرى امام علی ( ع) رفت. حسن با درجه ستوان دومی در سال ۱۳۳۹ فارغ التحصیل شد. او در سال ۱۳۴۰دوره مقدماتى افسری را تمام کرد و در شهرهای دورافتاده ایران، مشغول به فعالیت شد و با همه دشواری های آن زمان دست و پنجه نرم نمود.

زندگی شخصی شهید حسن آبشناسان

حسن آبشناسان، زندگی مشترکی را تشکیل داده بود که ثمره ی آن یک فرزند پسر و یک دختر بود.

همسر حسن آبشناسان درخصوص وی میگوید:با این که مطمین بودم که حسن، یک روز به این مقام بزرگ مى رسد ولى انتظار چنین خبری را در آن روز نداشتم، چون شب قبل در خواب دیدم که ایشان آمده اند و از او خواب هاى خوبى دیده بودم. ایشان برای مرخصى به منزل آمده بودند که دوباره در جبهه از او کمک خواستند و روز بعد از شهادتش در مدرسه به من خبر دادند که همسرم شهید شده است.

فعالیت های شهید حسن آبشناسان

حسن آبشناسان توانست نخستین دوره تکاوری در ایران را با پیروزی پشت سر بگذارد. همچنین، وی موفق به گذراندن دوره عالی ستاد فرماندهی در سال ۱۳۵۶ شد و سپس در سال ۱۳۵۰ از استان خوزستان به استان فارس اعزام شد و در شیراز بمدت ده سال تلاش کرد. وی در این مدت توانست در ایران و اسکاتلند، دوره تکمیلی چتربازی و تکاوری کوهستان را بگذراند.

سر لشر شهید حسن آبشناسان,زندگینامه شهید حسن آبشناسان,سوابق شهید حسن آبشناسانحسن آبشناسان زبان انگلیسی را به خوبی فراگرفته بود

حسن آبشناسان، مسلط به زبان انگلیسی بود. او همواره به انجام وظیفه در سمت افسر ورزش یگان می پرداخت. شهید آبشناسان مهارت خاصی در برخی از ورزش ها نظیر والیبال، بسکتبال، شنا، دوومیدانی، پینگ پنگ ، سوارکاری و جودو داشت.

تلاش و کوشش انقلابی شهید حسن آبشناسان

حسن آبشناسان توانست از پلیدی ها و پلشتی های جامعه زمان حکومت محمدرضا شاه، خود را در پناه ارزش های اسلامی و پرهیزگاری حفظ کند. ارتش توانست پس از برچیده شدن نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در ایران، پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و بیرون راندن پنجاه هزار مستشار خارجی نظامی آمریکایی، فرصت پاکسازی و بازسازی درونی را پیدا کند.

بسیاری از سران سرسپرده ارتش طاغوتی شاه که قصد همکاری برای کودتای نظامی با سرلشکر چهار ستاره نیروی هوایی آمریکا به نام رابرت هویزر را داشتند، به جوخه های اعدام سپرده شدند و بدنه ارتش نیز از انقلاب و میهن اسلامی محافظت کرد.

شهید آبشناسان به درجه سرهنگی در سایه پشتکارش، ارتقا یافت. تا پیش از جنگ تحمیلی، بعثیان عراق در کردستان بر علیه ایران، با آشوبگران و ضدانقلاب وابسته به استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جهانخوار و صهیونیسم بین الملل می جنگیدند. حسن آبشناسان، مسوولیت یکی از تیپ های لشکر ٢١ حمزه در شمال غرب ایران را در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، بر عهده داشت.

حسن آبشناسان در هفتم مهر ۱۳۵۹ به ستاد جنگ های نامنظم ملحق شد و نبرد چریکی خود را با شماری از بسیجیان داوطلب، در کوهپایه های دشت عباس آغاز کردند و در مدت کوتاهی به نیروهای عراقی، اسیب بسیاری وارد کردند.

خدمات شهید حسن آبشناسان

در تیر ۱۳۶۴ خورشیدی، شهید آبشناسان بعنوان فرمانده ی لشکر ۲۳ نیروهای مخصوص تکاور انتخاب شد و توانست تحولات چشمگیری را در طول مدت کوتاه فرماندهی اش، در این لشکر بوجود آورد. شهید آبشناسان، مردم دار بود و به مردم، علاقه وافری داشت. او همیشه با کمک به مردم محروم کردستان در تلاش بود تا عملیات ها را بگونه ای تنظیم کند که مردم منطقه اسیب نبینند.

یکی از افسران قرارگاه جنگ های نامنظم برون مرزی، سروان محمد باقر سیفی پور نام داشت که درباره شیوه مدیریت رزمی شهید آبشناسان گفته است:« من از ناحیه چشم در منطقه لولان در داخل خاک عراق در سال ۱۳۶۴ خورشیدی دچار جراحت شدم و پس از این که ۲۰ روز استراحت کردم در منطقه حاضر شدم و جنگ های نامنظم امبولانس را از سوی قرارگاه، تحویل گرفتم. شهید آبشناسان با من برخورد کرد و پرسید:شما به چه دلیل ، آمبولانس را تحویل گرفته اید؟ در جواب به او گفتم که به خط اعزام نشده ام چون ناراحتی چشم داشتم ولی او از من تقاضای تحویل امبولانس به سربازها را داشت. از این رو با معرفی خود به یگان عملیاتی، این دستور را سریعا اجرا کردم. منظور من اینست که شهید آبشناسان با تراشیدن چوب، آدم بوجود می آورد و سپس نفرات ورزیده و توانمند را به خط مقدم اعزام میکرد ».

رژیم بعث در نخستین سال های دفاع مقدس، اغلب شهرهای کشور را موشک باران می کرد. حسن آبشناسان، نامه ای به مضمون زیر برای اعتراض به این اقدامات جنایتکارانه به رئیس وقت رژیم عراق نوشت:« اگر جناب صدام حسین ژنرال است و مسلط به فنون نظامی و نظریه پرداز جنگی است، پس می تواند با من و دوستان جنگ آورم در دشت عباس به راحتی ملاقات کند و با هر شیوه ای بجنگد نه اینکه مناطق مسکونی و بی دفاع را با بمب افکن ها، بمباران کند و مردم را به خاک و خون بکشد». شهید آبشناسان در ارتش از مدافعان عملیات های چریکی و نامنظم محسوب میشد. او در دوران فرماندهی شهید صیاد شیرازی، از حامیان جنگ های نامنظم بود و فرماندهی تیپ نوهد، قرارگاه حمزه سید الشهدا و فرماندهی لشگر ۲۳ تکاور را برعهده داشت.

وصیت نامه حسن آبشناسان,نحوه شهادت حسن آبشناسان,بیوگرافی شهید حسن آبشناسانحسن آبشناسان دوره مقدماتى افسری را در ۱۳۴۰ به پایان رساند

سوابق شهید حسن آبشناسان

سوابق شهید حسن آبشناسان عبازتند از:

>> استاد اموزش جنگ های چریکی و نامنظم

>> استاد اموزش نیروهای سپاه مستقر در کاخ سعدآباد

>> فرمانده قرارگاه منطقه ای شمال غرب نزاجا

>> عضویت در ستاد جنگ های نامنظم لشکر ۲۱ حمزه

>> فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء و تلفیق نیروهای سپاه و ارتش

>> فرمانده لشکر ۲۳ نیروهای ویژه هوابرد

>> تشکیل قرارگاه کمیل

>> طراحی عملیات قادر و اجرای آن

وصیت نامه شهید حسن آبشناسان

شهید آبشناسان توانسته بود« حق» را مثل همرزمانش بدرستی پیدا کند و برای رسیدن به هدفش شهید شد. او آرزوی خاک کربلا را داشت که در وصیت نامه اش آمده است:« ارزو داشتم در زمان حیات، حج را انجام دهم؛ اگر شهید شوم این حج، انجام شده است. محل دفن من در کربلا باشد؛ اگر خودم راه کربلا را باز کنم، اسان است ولی چنانچه زودتر از موعد، شهید شدم باید پیکرم در خاک به صورت امانی بماند تا این کار، پس از بازشدن راه و انقلاب عراق انجام شود.» وی نیز به فرزندانش سفارش دیگری کرده بود تا« در راه پیشرفت اسلام، کشور، کسب دانش و خدمت به اسلام کوشا باشند.»

نحوه شهادت حسن آبشناسان

حسن آبشناسان در جریان درگیری مستقیم با دشمن در منطقه سرسول کلاشین عراق در تاریخ ۸ مهر ۱۳۶۴ بر اثر برخورد ترکش موشکهای گراد به درجه ی شهادت نائل آمد. محتوای کتاب چریک پیر دربارهٔ حسن آبشناسان بود. وی در قطعه ۲۷ بهشت زهرا دفن شده است.

زندگینامه شهید حسن آبشناسان,سوابق شهید حسن آبشناسان,وصیت نامه حسن آبشناسانحسن آبشناسان بر اثر برخورد ترکش موشکهای گراد بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 14
  • 32
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش