چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۱۴۶

بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر(+ تصاویر)

شهید حاج حسین بصیر,بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر,زندگینامه شهید حاج حسین بصیرشهید حاج حسین بصیر در سال ۱۳۴۱ براي انجام خدمت وظيفه به تهران اعزام شد
یکی از نظامیان ایرانی به نام حاج حسین بصیر در خلال جنگ ایران و عراق، فعالیت خود را بعنوان قائم مقام فرمانده لشکر ۲۵ کربلا شروع کرد. شهید حاج حسین بصیر در زمان آغاز جنگ تحمیلی و تجاوز عراق به مرزهای مقدس میهن اسلامی، از افغانستان بازگشت و با پوشیدن لباس خاکی، از روز هفتم جنگ، کوله بار سفر را بست و این لباس را تا آخرین لحظه ی شهادت از تنش درنیاورد. در این مطلب از سرپوش بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر آورده شده است.

چکیده ای از بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر

نام:محمدحسین بصیر

تاریخ تولد: ۴ دی ۱۳۲۲( شام غریبان عاشورای حسینی)

زادگاه: فریدونکنار

تاریخ شهادت: ۲ اردیبهشت ۱۳۶۶

شهادت: عملیات کربلای ۱۰

ملیت: ایرانی

بیوگرافی شهید حاج حسین بصیر

حسین بصیر در سال ۱۳۲۲ در شهر فریدونکنار دیده به جهان گشود. او به عنوان نخستین فرزند زوج« محمد حسن بصیر» و سیده« سكینه طیبی نژاد» شناخته می شد كه در دورة ارباب و رعیتی، مشغول كشاورزی در زمین های ارباب بودند. مادر شهید حاج حسین بصیر می گوید:« ما در آن دوره رعیت مردم بودیم و مشغول کاشت گندم و پنبه بودیم. درواقع ما كار می كردیم و ارباب می برد. حتی محل زندگی ما متعلق به ارباب بود.»

تحصیلات شهید حاج حسین بصیر

شهید حاج حسین بصیر در مهر ماه ۱۳۲۹ تحصیلات حود را در مدرسه شروع کرد و در مدرسه« سنایی» فریدونكنار، دوره شش ساله ابتدایی نظام قدیم را گذراند.

ازدواج شهید حاج حسین بصیر

شهید حاج حسین بصیر، وقتی که بیست و چهار ساله شد یعنی در سال ۱۳۴۶ با« آمنه براری»، زندگی مشترکی را تشکیل داد.

فعالیت های شهید حاج حسین بصیر در سال ۱۳۴۱

وقتی که شهید حاج حسین بصیر، دوره ششم ابتدایی نظام قدیم را تمام کرد؛ دیگر ادامه تحصیل نداد و به شغل آهنگری در نزد یكی از بستگانش در بابل پرداخت. او علاوه‌براین ، به پدرش در امور كشاورزی كمك می كرد.

شهید حاج حسین بصیر برای انجام خدمت وظیفه در اول شهریور ۱۳۴۱ به« تهران» اعزام شد و در آن جا به پادگان منظریه قم تبعید گردید؛ چون فعالیت های سیاسی انجام میداد و اعلامیه های امام خمینی را پخش میکرد. او در اول شهریور ۱۳۴۳ خدمت سربازی خود را تمام کرد.

شهید حاج حسین بصیر در دوم مرداد ماه ۱۳۵۰ فعالیت خود را در شركت باطری سازی وزارت جنگ در تهران، شروع کرد ولی در اول مهر ۱۳۵۳ به علت فعالیتهای سیاسی اش اخراج گردید و به زادگاهش« فریدونكنار» بازگشت و به آهنگری پرداخت. سپس او کارگاه ساخت در و پنجره آلومینیومی را به كمك پدرش راه اندازی كرد و مشغول فعالیت شد.

تصاویر شهید حاج حسین بصیر,عکس شهید حاج حسین بصیر,بیوگرافی شهید حاج حسین بصیرشهید حاج حسین بصیر در عملیات کربلای ۱۰ بشهادت رسید

او بطور گسترده و همه جانبه در رژیم پهلوی مبارزه می كرد و چندین مرتبه او را دستگیر کردند. او نیز درسال ۱۳۵۷ با تظاهرات مردم در« تهران»، برنامه راهپیمایی« فریدونكنار» را هماهنگ می كرد و مبارزه و راهپیمایی را در شهر هسته سازمان داد.

مدت حضور شهید حاج حسین بصیر در جبهه تا ۳۰ دی ماه ۱۳۵۹ بود و دو ماه بعد از این که به زادگاهش برگشت مجددا در اول فروردین ۱۳۶۰ به جبهه اعزام شد. او مدتی، مسئولیت حفاظت از قله های« صدفی»،« ابرویی» و« كرجی» را در منطقه« گیلان غرب» بر عهده داشت.

شهید حاج حسین بصیر در سال ۶۰ با عملیات« طریق القدس» حماسه آفرینی کرد، سپس در سال ۶۱ به کردستان، منطقه بانه و سردشت عزیمت کرد و در این منطقه توانست رشادت های زیادی را به یادگار بگذارد. او در بهمن سال ۶۱ در زمان « عملیات والفجر مقدماتی»، به لشکر ویژه ۲۵ کربلا در جنوب کشور، راه یافت و اقدام به تشکیل گردان یا رسول الله( ص) نمود.

سردار جبهه ها با آغاز سال ۶۲ در سپاه پاسداران، مشغول به فعالیت شد.

سردار بصیر، سمت جانشینی تیپ یکم لشکر ویژة ۲۵ کربلا را در عملیات والفجر« ۴» بر عهده داشت و با همین مسئولیت در عملیات والفجر« ۶» انجام وظیفه کرد و مجددا در سال ۶۳ گردان یا رسول الله( ص) را با تقلیل برخی از تیپ های لشکر، تحویل گرفت و به زیارت خانة خدا مشرف شد. در این مدت، سردار شهید حمید رضا نوبخت، فرماندهی« گردان یا رسول( ص)» را بر عهده داشت.

بعد از این که حاج حسین بصیر در عملیات بدر شركت کرد؛ در سال ۱۳۶۴ در عملیاتهای زنجیره ای قدس فعالیت کرد و توانست پاسگاه« بلالیه» و« ابولیله» عراق را با هدایت نیروهایش تصرف كند. گردان یا رسول( ص)، پس از عملیات قدس بعنوان گردان نمونه مأمور ادغام در لشكر ۷۷ خراسان انتخاب شد. نیروهای گردان بعد از اتمام مأموریت، به منطقه« بهمنشیر» برای آموزش غواصی و كسب اگاهی برای انجام عملیات والفجر ۸ انتقال یافتند و شهید حاج حسین بصیر، شخصاً نیروها را در رودخانه اموزش میداد. او در همین زمان، فرماندهی یكی از تیپهای عملیاتی لشكر ویژه ۲۵ كربلا را بر عهده داشت.

فعالیت های شهید حاج حسین بصیر,شهید حاج حسین بصیر,تاریخ شهادت شهید حاج حسین بصیر,زندگینامه شهید حاج حسین بصیرشهید حاج حسین بصیر در رژيم پهلوي به طور گسترده و همه جانبه مبارزه مي كرد

شایعه ی خبر شهادت حاج حسین بصیر در سال ۱۳۶۴ در مازندران و فریدون کنار منتشر شد و وقتی که این موضوع در صبح گاه سپاه مازندران، مطرح شد؛ این شایعه قوت پیدا کرد اما شبی که بسیجیان فریدونکنار برای اقامه نماز مغرب و عشا به مسجد جامع شهر رفته بودند، فهمیدند که حاجی به فریدونکنار آمده است. آن ها با حرکت بسوی منزل حاجی، شعارهای حماسی سر دادند. همچنین عده ای از مردم در بین راه به آن ها پیوستند تا این که به خانه حاجی رسیدند و شعار “حاجی سرت سلامت” را دادند. این جمعیت در حیاط خانه ی حاجی، اقدام به نوحه سرایی به یاد شهیدان جنگ کردند.

سپس حاج حسین بصیر، سخنرانی کرد و پس از قرائت آیه ای از قرآن مجید، از حضار، تشکر کرد و با گریه گفت:« ای عزیزان من! نور چشمان من! چرا شعار سرت سلامت می دهید. من خسته و تنها شده ام؛ دلم گرفته؛ دوستانم همه رفتند و عزیزانم مرا تنها گذاشتند. شما نمی گذارید که به آنان ملحق شوم. همین شعارها و دعاهای شما باعث شده که من از آنان جدا شوم. شما انسان های بزرگی هستید و خدا به شما نظر دارد و حرفتان را اجابت می کند.»

سال ۶۶ از راه رسید.« عملیات کربلای ۱۰» در پیش بود و سردار خستگی ناپذیر در ارتفاعات برفگیر« ماووت»، مقدمات کار را فراهم میکرد. او با این که در شب عملیات، سه شبانه روز نخوابیده بود اما هم چنان تلاش میکرد به طوریکه وقتی فرمانده وقت لشکر( سردار قربانی) در شب عملیات گفت:« حاجی امشب جلو نروید، چون آتش سنگین است.» حاجی با لحنی قاطع گفت:« من در این عملیات، فرمانده هستم و باید از کار بسیجیانم و نحوه ی عملکردشان آگاه باشم تا مشکلی پیش نیاید.» حاج حسین، آن شب را با نیروهایش در قله گذراند و گفت:« اگر مصلحت خدا باشد، ما دیگر رفتنی هستیم و شهید می شویم.»

بخشی از وصیت نامه شهید حاج حسین بصیر

سفارش میکنم که از ناموس و وطنتان دفاع کنید و نگذارید که کسی به وطن و ناموستان دست درازی کند.

نحوه شهادت شهید حاج حسین بصیر

در سال ۱۳۶۶ حاج بصیر در عملیات کربلای ۱۰ در ارتفاعات برفگیر ماووت بود. سرانجام در شب عملیات کربلای ۱۰ در ۲ اردیبهشت ۱۳۶۶ خمپاره ای بر سنگر او بر فراز ارتفاعات ماووت فرود آمد و حاج حسین بصیر، بعد از هفت سال حضور مستمر در جبهه های نبرد به درجه ی شهادت، نایل آمد. اینک محل دفن پیکر شهید حاج حسین بصیر در گلزار شهدای “فریدونکنار” می باشد.

آدرس مزار شهید حاج حسین بصیر,عکس شهید حاج حسین بصیر,نحوه شهادت شهید حاج حسین بصیردر سال ۱۳۶۶ شهید حاج حسین بصیر بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش