چکیده ای از بیوگرافی شهید حاج کاظم رستگار
نــام:کاظم نجفی رستگار
تـاریخ تـولـد:۳ فروردین ۱۳۳۹
مـحل تـولـد:شهرری
سـن:۲۴ سـال
دیـن و مـذهب:اسلام شیعه
ملیت:ایرانی
بیوگرافی شهید حاج کاظم رستگار
شهید حاج کاظم رستگار، زاده ی سوم فروردین ۱۳۳۹، در ری می باشد. نام پدر او علی اصغر بود که در شغل کشاورزی فعالیت میکرد و مادرش، نیز حاجیه نام داشت و خانه دار بود.
تحصبلات شهید حاج کاظم رستگار
شهید حاج کاظم رستگار از سن هفت سالگی، به تحصیل پرداخت و تا کلاس سوم متوسطه با وجود مشقت های زندگی درس خواند ولی پس از آن ترک تحصیل کرد و وارد مبارزات و فعالیتهای انقلابی شد.
ازدواج شهید حاج کاظم رستگار
شهید حاج کاظم رستگار در مهرماه ۱۳۶۱ زندگی مشترکی را تشکیل داد و ثمره ی این ازدواج، یک دختر شد.
فعالیت های شهید حاج کاظم رستگار
شهید حاج کاظم رستگار بهمراه نیروهای« شهید دکتر مصطفی چمران» در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز غائله کردستان و تحرکات نیروهای ضد انقلاب، به کردستان رفت و در آن جا به یادگیری اموزش های چریکی پرداخت.
زمانی که او از کردستان برگشت؛ فنون نظامی و جنگ شهری را از شهید چمران و« حاج احمد متوسلیان» آموخت و بطور رسمی در« پادگان توحید» سپاه پاسداران عضو شد. او پس از مدتی به« فیروزکوه» رفت و برای جوانان و نوجوانان به برگزاری کلاس های اموزش احکام دینی و مسائل نظامی پرداخت.
پس از مدتی حاج کاظم به سمت فرمانده یکی از گردان های تیپ رسول الله( ص)، منصوب شد و در این سمت بمدت ۶ ماه فعالیت کرد. سپس در پادگان توحید،« مسئولیت واحد عملیات» را پذیرفت و در این سمت تا رمان شروع جنگ فعالیت نمود.
حاج کاظم بعنوان فرمانده گردان در طی مأموریتی جهت توانمندسازی نیروهای« حزب الله »، به جنوب لبنان اعزام شد و مسئول تعدادی از عملیات ها شد.
شهید حاج کاظم رستگار، تلاش های بسیاری در راه اماده سازی شیعیان لبنان کرد. بازگشت او مصادف با تشکیل تیپ دوم سپاه تهران به نام« سیدالشهدا( ع)» بود که فرماندهی عملیات تیپ را با جمعی از یاران و دوستانش، برعهده گرفت.
شهادت شهید کاظم نجفی رستگار
شهید حاج کاظم رستگار در سال ۱۳۶۱ چند روز بعد از ازدواجش به جبهه رفت تا این که در روز پنجشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۶۳ در جریان عملیات« بدر»، هنگام اذان ظهر در شرق دجله( منطقه هور الهویزه) بهمراه چند نفر از فرماندهان تیپ سیدالشهدا( ع) در حال شناسایی منطقه بود که بر اثر بمباران هوایی شهید شد. پیکر این فرمانده شهید پس از ۱۳ سال پیدا شد که همچون سید و سالار شهیدان، قطعه قطعه به وطن بازگشت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
وصیتنامه شهید کاظم نجفی رستگار
متن وصیتنامه شهید کاظم نجفی رستگار عبارتست از:
« بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ستایش خدای عزوجل را که مرا از امت محمد صلّی الله علیه و آله و سلّم و شیعه علی علیه السّلام قرار داد و سپاس خدای را که با آوردن حق از ظلمت به روشنایی و از طاغوت نجاتم داد و مرا از کوچک ترین خدمتگزاران به اسلام و انقلاب اسلامی قرار داد.
امیدوارم که رحمت خداوند متعال، شامل حال بنده گناهکارش شود و مرا به آرزوی قلبی خود، یعنی شهادت فی سبیل الله برساند که تنها راه نجاتم همین است و آرزوی دیگرم این است که اگر خداوند، شهادت را نصیب بنده گناهکار خود کرد، دوست دارم که الله و ائمه معصومین به خصوص سیدالشهدا علیه السّلام را با بدنی پاره پاره ببینم.
من با آگاهی کامل، راهم را انتخاب کردم و اگر شبانه روز، وقتم را برای این انقلاب اختصاص دهم، چون به انقلاب و اسلام، بدهکار هستم و انقلاب اسلامی گردن بنده حق زیادی داشت امیدوارم که توانسته باشم جزء کوچکی از آنرا انجام داده باشم و خداوند از من راضی باشد.
از پدر و مادر و همسر و برادران و خواهران و آشنایانم، طلب بخشش و حلالبت دارم و اگر نتوانستم حقی که بر گردنم داشتند را ادا کنم، عذر می خواهم. از خداوند برای پدر و مادر و خواهران و برادرانم، طلب صبر می نمایم و امیدوارم تقوا را پیشه خود قرار دهند.
از همسرم بابت این که نتوانستم حقش را ادا کنم و او را اذیت فراوان کردم، معذرت می خواهم و از خداوند برای او طلب اجر و رحمت می کنم که در دوران زندگی، خیلی صبور بود و رنج های فراوانی را متحمل شد.
از تمام اقوام و آشنایان و دوستان طلب حلالیت و التماس دعا دارم؛ در طول مدت سه سال در جبهه بخاطر وضعیت جنگ نتوانستم روزه بگیرم. همچنین در رابطه با خرید خانه به مبلغ ۲۲۳ هزار تومان از علی تاجیک و ۶۵ هزار تومان از حسین کاوکدو و ۱۰ هزار تومان از حاج محمد علی دولابی قرض کردم و مبلغ ۳۰ هزار تومان از همسرم که خانه برای همسرم است و موتورم را برای جبهه در نظر گرفتم.
والسلام
شهید کاظم نجفی رستگار
ساعت ۹ شب مورخ ۳ اسفند ۱۳۶۲
شرق بصره( جفیر)»
مزار شهید کاظم نجفی رستگار
مزار این شهید در بهشت زهرای تهران در قطعه ۲۴ ، ردیف ۷۴ ، شماره ۲۳ قرار دارد.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 9
- 5