چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۹۵

زندگینامه شهید مهدی زین الدین (+ تصاویر)

شهید مهدی زین الدین,بیوگرافی شهید مهدی زین الدین,وصیت نامه شهید مهدی زین الدینپس از انقلاب ۵۷ مهدی زین‌الدین به واحد اطلاعات سپاه پاسداران پیوست
از فرماندهان مشهور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی می توان به شهید مهدی زین الدین اشاره کرد که با برخورداری از بینش عمیق سیاسی، نقش موثری در خنثی کردن حرکت های انحرافی و ضدانقلابی گروهک های تروریستی داشته است.

چکیده ای از بیوگرافی شهید مهدی زین الدین

نام:مهدی شیخ زین الدین

زاده:۱۳۳۸

زادگاه:تهران

ملیت:ایرانی

محل دفن:قم

تاریخ شهادت:۲۷ آبان ۱۳۶۳

بیوگرافی شهید مهدی زین الدین

مهدی زین الدین، متولد سال ۱۳۳۸ در تهران می باشد. شهید مهدی زین الدین از نبوغ و استعدادی برخوردار بود که قرآن را بدون معلم و استاد در ابتدای كودكی یاد گرفت و بطور مداوم آن را قرائت کرد. پدر مهدی زین الدین در کتاب فروشی، مشغول به فعالیت بود؛ به همین خاطر، او در دوران نوجوانی، بیشتر اوقات فراغتش را در کتابفروشی به فروش کتاب می گذراند.

تحصیلات شهید مهدی زین الدین

شهید مهدی زین الدین، گرایش های سیاسی در دوران دبیرستان پیدا کرد و رابطه ی او با سید اسدالله مدنی نزدیک بود. زین الدین بهمراه خانواده اش در این زمان ، ساکن شهر خرم آباد بودند و پدرش در حیطه ی سیاسی، فعالیت هایی داشت و همین امر موجب شد تا او را به شهر سقز منتقل کنند و فعالیت های سیاسی او در این شهر، باعث اخراجش از دبیرستان شد. وقتی که از دبیرستان، اخراج شد؛ رشته ی خود را از ریاضی به علوم تجربی تغییر داد و مدرک دیپلم تجربی اش را گرفت.

عکس شهید مهدی زین الدین,مزار شهید مهدی زین الدین,زندگی نامه ی شهید مهدی زین الدین,شهید مهدی زین الدین زندگینامهشهید مهدی زین‌الدین فرماندهی بود كه از علم اخلاق اسلامی برخوردار بود

شهید مهدی زین الدین در سال ۱۳۵۶ با شرکت در کنکور سراسری توانست در میان پذیرفته شدگان دانشگاه شیراز، رتبه چهارم را به دست آورد ولی پدرش هم زمان با قبولی وی در دانشگاه، مجددا از خرم آباد به سقز تبعید شد و زین الدین به خاطر پدرش ترک تحصیل کرد. پدرش پس از گذشت مدتی از سقز به اقلید تبعید شد و خانواده اش که در این زمان در خرم آباد ساکن بودند به قم نقل مکان کردند.

فعالیت های شهید مهدی زین الدین

یکی از نخستین كسانی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نهاد مقدس جهادسازندگی جذب شد؛ شهید مهدی زین الدین بود. او برای حفظ و حراست از دست آوردهای خونین انقلاب و انجام وظیفه شرعی و اجتماعی خود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قم را تشكیل داد و به آن ملحق شد.

در ابتدا شهید مهدی زین الدین، فعالیت هایی در قسمت پذیرش داشت ولی پس از آن فعالیت خود را در سمت مسئول واحد اطلاعات سپاه قم شروع كرد. وی با ابراز نقش فعال خود و با برخورداری از بینش عمیق سیاسی در زمان مسئولیتش در واحد اطلاعات( كه هم زمان با غائله خلق مسلمان و توطئه های پیچیده ضدانقلاب در شهر خونین و قیام قم بود)، نقش موثری در خنثی كردن حركتهای انحرافی و ضدانقلابی گروهكهای آمریكایی داشت.

مهدی زین الدین با آغاز جنگ تحمیلی، وقتی که دوره اموزشی كوتاه مدت نظامی خود را گذراند؛ بهمراه یك گروه صدنفره به جبهه رفت و با كفار بعثی جنگید. سپس بعنوان مسئول شناسایی یگانهای رزمی انتخاب گردید و سرانجام مسئول اطلاعات- عملیات سپاه دزفول و سوسنگرد شد.

شهید مهدی زین الدین با شجاعت، ایمان و قوت قلب در این مسئولیتها تا عمق مواضع دشمن نفوذ می كرد و ضربات كوبنده ای را با شناسایی دقیق و هدایت رزمندگان اسلام، بر پیكر لشكریان صدام وارد می کرد. در عملیات فتح المبین، رزمندگان اسلام، موفقیتهایی را به دست آورده اند که نتیجه ی تلاش و زحمات مهدی و همكارانش به شمار می رفت؛ در زمانی که مسئولیت اطلاعات- عملیات سپاه دزفول و محورهای عملیاتی را بر عهده داشتند.

مسئولیت اطلاعات- عملیات قرارگاه نصر در عملیات بیت المقدس برعهده شهید مهدی زین الدین بود و این رزمنده بخاطر داشتن خصوصیاتی همچون لیاقت، ایمان، خلوص، استعداد رزمی و شجاعت فراوان، توانست بعنوان فرمانده تیپ علی بن ابیطالب( ع) در عملیات رمضان، انتخاب گردید.

تیپ علی بن ابیطالب( ع) در عملیات رمضان، جزء یگانهای مانوری و خط شكن محسوب میشد و با قدرت فرماندهی و هدایت وی به لشكر تبدیل گردید. در تمام صحنه های نبرد سپاهیان اسلام( عملیات محرم، والفجرمقدماتی، والفجر۳ و والفجر۴)، لشكر مقدس علی بن ابیطالب( ع)، نقش حساس و تعيين كننده ای را بعنوان یكی از یگانهای همیشه موفق داشت.

خصوصیات اخلاقی شهید مهدی زین الدین

شجاعت و شهامت از خصوصیات بارز شهید مهدی زین الدین به شمار می رفت. شهید مهدی زین الدین علاوه بر تلاش بی وقفه ، به انجام مستحبات می پرداخت. عقیده ی او چنین بود كه یکی از مكان های مقدس، جبهه های نبرد است که موجب تقرب انسان به خدا میشود. پرداختن به تزكیه نفس و جهاد اكبر، یکی از سفارشهای او به رزمندگان بود. او دائم الوضو بود و همیشه به دیگران تاكید میکرد كه همیشه وضو داشته باشند.

خصوصیات اخلاقی شهید مهدی زین الدین,شهید مهدی زین الدین,محل شهادت شهید مهدی زین الدینشهید مهدی زین الدین در قطعه ۵ گلزار شهدای قم به خاک سپرده شده است

شهید مهدی زین الدین  توجه ویژه ای به نماز اول وقت داشت و با قرآن مجید مانوس بود و آیات آنرا حفظ می کرد. او نمازش را به خاطر توجه به مسائل معنوی، با خلوص مخصوصی به جا می آورد. همچنین این رزمنده از همان دوران كودكی به دعا، نماز و جلسات مذهبی اهمیت میداد.

شهید مهدی زین الدین، بسیجی ها را دوست داشت. او به واحدها، یگانها و مقرهای لشكر برای رسیدگی به وضعیت نیروها و مطلع شدن از احوال برادران رزمنده خود سركشی می نمود و به رفع مشكلات آنان می پرداخت. سفارش او به برادرانش اینگونه بود كه نسبت به رزمندگان، احترام قائل شوند و همیشه خودشان را مدیون آن ها بدانند و مطمئن باشند كه آن ها بر گردن ما حق دارند.

شهید مهدی زین الدین به اهل بیت عصمت و طهارت( ع)، علاقه ویژه ای نشان میداد. او به امام خمینی( ره) از صمیم قلب عشق می ورزید. او از دستورات و فرامین آن حضرت با قبلی مملو از اخلاص، ایمان و علاقه تبعیت می نمود و پیامها و سخنرانیهای ایشان را به دقت گوش می داد و برای ملاك قرار دادن عملش در تلاش بود و به هیچ وجه از حدود تعيين شده تجاوز نكند.

محل شهادت شهید مهدی زین الدین,سردار شهید مهدی زین الدین,قبر شهید مهدی زین الدینمهدی زین الدین نظامی ایرانی و فرمانده لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب بود

شهادت مهدی زین الدین

شهید زین الدین همراه با برادرش، در ۲۷ آبان ۱۳۶۳ از کرمانشاه برای شناسایی منطقه بسوی سردشت حرکت کردند و به مبارزه با دشمن بعثی پرداختند و در نهایت شهید شدند. پیکر شهید مهدی زین الدین را در قطعه ۵ گلزار شهدای علی بن جعفر قم دفن کردند.

نشانی مزار شهید مهدی شیخ زین الدین:

قم/ گلزار :علی ابن جعفر(علیه السلام)/ قطعه: ۵/ ردیف:۸/ شماره:۶۶۶

فرازی از وصیتنامه شهید مهدی زین الدین

فرازی از وصیتنامه کوتاه شهید مهدی زین الدین به شرح زیر میباشد :به کسی در زمان غیبت کبری، منتظر می گویند و کسی میتواند زندگی کند که منتظر شهادت و منتظر ظهور امام زمان( عج) باشد و خداوند از ما همت، اراده و شهادت طلبی می خواهد.

مزار شهید مهدی زین الدین,زندگی نامه ی شهید مهدی زین الدین,شهید مهدی زین الدین زندگینامهشهید مهدی زین الدین در درس‌های اخلاق و احکام شرکت می‌کرد

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
انشالله ما را هم شفاعت کند
انشالله ما را هم شفا...
شهید زین الدینی مردی شریف و فداکاری بود
واقعا فرمانده دلیر و سجاعی بود انشاالله ب حرمت آبرویش دست مارو بگیره و توزندگی کمکمون کنه.
یکی از بهترین فرماندهان جنگ بودند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش