جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۶۸

زندگينامه شهيد حسين فهميده از کودکی تا به شهادت رسیدن

حسين فهميده,عکس های محمدحسین فهمیده,بیوگرافی حسين فهميدهحسین فهمیده یک پسر شجاع، فعال، کوشا و خوش برخورد بود
حسین فهمیده وقتی که نوجوان بود، یک پسر شجاع، فعال، کوشا و خوش برخورد بود و مطالعه کردن را خیلی دوست داشت و با این که به سن تکلیف نرسیده بود، ولی نماز می خواند و احترام خاصی برای والدینش قائل بود.

چکیده ای از بیوگرافی حسین فهمیده

نام:محمد حسین فهمیده

زاده:۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۶

زادگاه:قم، ایران

ملیت:ایرانی

مدفن:بهشت زهرا، تهران، ایران

درگذشت:۳۰ اکتبر ۱۹۸۰

بیوگرافی حسین فهمیده

محمدحسین فهمیده در تاریخ ۱۳۴۶ خورشیدی در قم در محله پامنار متولد شد و در یک محیطی مذهبی و خانواده ی متدین بزرگ شد. نام پدرش محمدتقی بود و نام مادرش فاطمه کریمی بود. فرشته فهمیده که خواهر محمد حسین فهمیده بود، روایت کرد:برادر من در اردیبهشت ماه ۱۳۴۶ هم زمان با ماه محرم متولد شد و پدرم بخاطر ارادت به امام حسین( ع) تصمیم گرفت نام پسرش را حسین بگذارد تا راه شهدای کربلا را ادامه دهد. او وقتی که نوجوان بود، همواره آبستن حادثه ای بود؛ این حوادث در شکل گیری شخصیت وی مؤثر واقع شد.

محمدحسین فهمیده,روز نوجوان,نحوه شهادت حسین فهمیده تاریخ ۸ آبان بدلیل شهادت محمدحسین فهمیده، روز نوجوان نامگذاری شد

بیشتر بخوانید:

در اسفندماه ۱۳۹۸ فاطمه کریمی که مادر حسین و داوود فهمیده بود، فوت کرد. در فروردین ماه ۱۳۹۹ پدر شهید فهمیده که به خاطر بیماری تنفسی در بیمارستان بستری بود، درگذشت.

تحصیلات شهید حسين فهميده

در سال ۱۳۵۲، حسین فهمیده برای تحصیل به مدرسه رفت و با یک معلم روحانی کلاس اول تا چهارم ابتدایی را گذراند. او به علت انتقال خانواده اش به کرج، سال پنجم ابتدایی و اول و دوم راهنمایی را از مهرماه ۱۳۵۸ در دو مدرسه در کرج سپری کرد.

روز نوجوان

محمدحسین فهمیده، که نوجوانی ۱۳ ساله بود، در تاریخ ۸ آبان به شهادت رسید و به این علت این روز را روز نوجوان نامگذاری کردند.

عزیمت حسین فهمیده به سوی جهاد

وقتی که حسین فهمیده دوازده سال داشت، حوادث کردستان اتفاق افتاد. وی که عشق انقلاب وامام قدس سره را در سر داشت، به کردستان رفت، ولی چون سنش کم بود، برادران کمیته او را باز گردانند و درصدد برآمدند که از او درحضور مادرش تعهد بگیرند تا دیگراز کرج خارج نشود ولی او رضایت نداد و به برادران کمیته گفت که خودتان را زحمت ندهید. اگر امام بگوید، به هر کجا که باشد، آماده رفتن هستم.

حسین فهمیده گفت:من باید درصدد خدمت رساني به مملکتم باشم. من نمی نویسم و اگر بنویسم حرف دروغی زده ام. وی حتی حاضر نمی شود با تهدید به زندان تعهد بدهد و سرانجام از مادرش امضا می گیرند. حسین فهمیده درهمان روزهای نخست جنگ تحمیلی، تصمیم می گیرد که به جبهه برود و به جنگ با متجاوزان بعثی برود. او در خانواده و بین دوستانش زمزمه رفتن را می افکند. حسین فهمیده، خودش را در یکی از بیمارستان های کرج به یکی از دوستانش که بستری بود، رساند و با او خداحافظی کرد و برای وی از جبهه و جنگ گفت و تکلیف الهی خود را گوشزد کرد.

یک روزکه حسین فهمیده به بهانه خرید نان از خانه بیرون رفته بود، مبلغ ۵۰ تومان به دوستش داد و از او درخواست کرد تا نان بخرد و به منزل آنها ببرد و برای رفتن به خوزستان، تصمیمش را برای دوستش گفت و از وی خواست که تا سه روز خانواده اش را در جریان نگذارد تا مانع رفتن او نشوند بعد به آنها خبر دهد. دوست وی یکی، دو روز بعد اینگونه خبرداد که:

من رفتم جبهه نگران من نباشید.

یکی از پاسداران کمیته در تهران متوجه تصمیم حسین فهمیده شد و با وی حرف زد و سعی کرد تا او را از تصمیمش منصرف کند، ولی موفق نشد. شهید فهمیده که در عزمش راسخ بود، شهرهای جنوب کشور رفت و هرچه تلاش کرد که با گروه یا دسته ای که قصد داشتند به خطوط مقدم جبهه بروند، موفق نشد. تا این که با جمعی از دانشجویان انقلابی دانشکده افسری برخورد کرد و پیش فرمانده آنان رفت و از او تقاضا کرد تا وی را با خود ببرند. فرمانده از این کار امتناع کرد، ولی شهید فهمیده بقدری پافشاری کرد تا فرمانده را متقاعد کند که وی را برای یک هفته به خرمشهر ببرد.

نحوه شهادت حسين فهميده,زندگی نامه محمدحسین فهمیده,محمدحسین فهمیدهحسین فهمیده برای اثبات لیاقتش به فرمانده، یک مرتبه بین عراقی ها حضور یافت

هر کاری که پیش می آمد دراین مدت کوتاه، حسین فهمیده پیش قدم میشد و در تمامی کارها استعداد و قابلیتش را نشان می داد. وی در خرمشهر با دوستی که درآن جا پیدا کرده بود، یعنی محمد رضا شمس، هر دو مجروح شدند و به بیمارستان منتقل شدند و حسین فهمیده با وجود مخالفت فرمانده آن گروه با حالت مجروحیت، مجدداً در خرمشهر به خطوط مقدم بازگشت. چشمان حسین درحین برخورد با فرمانده و بعد از ممانعت او از حضور درخط مقدم، پراز اشک شد و با ناراحتی به فرمانده گفت:من ثابت می کنم به شما که می توانم به خط بروم ولیاقتش را دارم.

حسین فهمیده برای اثبات لیاقتش به فرمانده، یک مرتبه بین عراقی ها حضور یافت ولباس و اسلحه ای از عراقی ها بدست‌آورد و در هیئت یک عراقی به نیروهای خودی نزدیک شد، بنحوی که رزمندگان دیدند که یک عراقی کوچک به طرفشان می آید! قصد داشتند به او شلیک کنند، که یکی از آنان گفت، صبرکنید تا با پای خودش بیاید آن گاه اسیرش می کنیم. وقتی که نزدیک شد، دیدند که حسین است و می خواهد ثابت کند که میتواند با عراقی ها با دست خالی بجنگد و شجاعت و لیاقت این را دارد که در خط مقدم حاضر شود. مسئول گروه که به توانمندی و اراده ی حسین فهمیده برای رزم در جبهه مطمئن شد، به وی اجازه داد تا درجبهه بماند.

سخن امام پس از شهادت حسین فهمیده

امام خمینی( ره) در مورد شهید محمدحسین فهمیده در دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند:« رهبر ما طفل سیزده ساله ایست که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است، خود را با نارنجک، در زیر تانک دشمن انداخت و آنرا منهدم کرد و شربت شهادت را نوشید.»

نحوه شهادت حسين فهميده

حسین فهمیده در روز هشتم آبان ۱۳۵۹، با دوست شهیدش محمدرضا شمس که هم سنگر بودند در حمله عراقی ها، محاصره شدند. محمدرضا شمس، زخمی شد ولی حسین فهمیده با سختی و زحمت زیاد، دوستش را به پشت خط رساند و بعد از بازگشت به سنگر دید که پنج تانک عراقی به طرف رزمندگان اسلام هجوم آورده اند و میخواهند آن را را محاصره و قتل عام کنند. حسین فهمیده تعدادی نارنجک به کمرش بست و به طرف تانک ها حرکت کرد. تیری به پایش خورد ولی خللی در اراده پولادين او وارد نشد و در همان حال توانست به تانک رو به رو برود و خود را به زیر تانک بیاندازد و درنهایت تانک منفجر شد.

دشمنان متجاوز با دیدن این صحنه فکر کردند که حمله ای صورت گرفته و با سرعت تانک ها را رها کرده و فرار کردند. در نتیجه، حلقه محاصره شکسته شد و بعد از مدتی نیروهای کمکی آمدند و آن قسمت را از وجود متجاوزان پاک سازی کردند.

صدای جمهوری اسلامی ایران با قطع برنامه های خود اعلام کرد که نوجوانی ۱۳ساله با فداکاری به زیر تانک عراقیها رفته و آن را منفجر کرده ولی خودش به شهادت رسیده است. بقایای پیکر شهید حسین فهمیده بعد از شهادت در بهشت زهرا، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱ دفن شد.

شهید محمد حسین فهمیده,نحوه شهادت حسين فهميده,زندگی نامه محمدحسین فهمیدهحسین فهمیده تعدادی نارنجک به کمرش بست و به زیر تانک ها رفت

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 37
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
عالی بودممنون
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش