دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۴۵

بیوگرافی شهید محمد جهان آرا و وصیت نامه ی او

وصیت نامه شهید محمد جهان آرا,شخصیت شهید محمد جهان آرا,زندگینامه شهید محمد جهان آراشهید محمد جهان آرا از خودنمایی، تظاهر و شهرت طلبی گریزان بود
در جنگ ایران و عراق، یکی از فرمانده های نظامی ایرانی که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عضو بود، شهید محمد جهان آرا نام داشت. وی فعالیت خود را در سال های ابتدایی جنگ ایران و عراق بعنوان فرمانده سپاه پاسداران خرمشهر آغاز کرد.

چکیده ای از بیوگرافی شهید محمد جهان آرا

نام:محمد جهان آرا

زاده:۹ شهریور ۱۳۳۳

زادگاه:خرمشهر، خوزستان، ایران

تاریخ شهادت:۷ مهر ۱۳۶۰

ملیت:ایرانی

محل دفن:بهشت زهرا، تهران، ایران

بیوگرافی شهید محمد جهان آرا

محمد علی جهان آرا متولد ۹ شهریور ماه ۱۳۳۳ خورشیدی در خرمشهر می باشد. شهید محمد جهان آرا، برادر بزرگ تری داشت که او را در تهاجم نیروهای عراقی به خرمشهر، اسیر کردند و از آن پس دیگر، پیدایش نکردند. نام برادر دیگر شهید محمد، علی جهان آرا بود که در سال ۱۳۵۶ او را زندانی کردند و عاقبت در ۲ اردیبهشت ۱۳۵۷ کشته شد. برادر کوچکتر شهید محمد، حسن جهان آرا نام داشت که به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران، در سال ۱۳۶۰ بمدت ۷ سال زندانی شد و در تابستان ۱۳۶۷در جریان اعدام زندانیان سیاسی، او را اعدام کردند. تنها دختر خانواده جهان آرا به نام مه میباشد که همسرش، شهید شده است.

عکس های شهید محمد جهان آرا,سخن های آخر شهید محمد جهان آرا,تصاویر شهید محمد جهان آراشهید محمد جهان آرا از ۱۵ سالگی به صف مبارزه بر ضد طاغوت پیوست

پدر خانواده ی جهان آرا، سید هدایت الله نام دارد که وقتی ۹۰ ساله شد؛ به دلیل عارضه قلبی در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۴ فوت کرد و پیکر او را در قطعه ۲۵ بهشت زهرا به خاک سپردند.

ازدواج شهید محمد جهان آرا

محمد جهان آرا در سال ۵۸ با خانمی به نام صغری اکبرنژاد و با تعيين مهریه یک جلد کلام الله مجید و یک سکه طلا در خرمشهر، زندگی مشترکشان را تشکیل دادند. صغری اکبرنژاد در سال ۱۳۳۵ در تهران دیده به جهان گشود و از دانشگاه تربیت معلم تهران، مدرک لیسانس زیست شناسی خود را دریافت کرده است. اکبرنژاد بعد از این که متاهل شد؛ مشغول به تدریس در دبیرستان ایراندخت شد. ثمره ی ازدواج این زوج، دو پسر به نامهای حمزه متولد۱۰ مهر ۵۹ و محمد سلمان که یک ماه پس از شهادت پدرش بدنیا آمد؛ می باشد.

فعالیت های شهید محمد جهان آرا

محمد جهان آرا بعد از این که ۱۵ ساله شد؛ در گروه مبارزه بر ضد طاغوت قرار گرفت و در گروه حزب الله خرمشهر در سال ۱۳۴۹، عضو شد و برای براندازی رژیم پهلوی، تلاش بسیاری کرد. محمد جهان آرا، دوران جوانی خود را در حکومت پهلوی سپری کرد و آرزوی دیرینه ی او با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، به تحقق پیوست و کوشش بی وقفه ای را به خاطر پیروزی انقلاب اسلامی، در راه حراست از دستاوردهای انقلاب آغاز کرد. او در تشکیل سپاه پاسداران خرمشهر، نقش بسیار مهمی را ایفا کرد. او با عوامل استکبار و منافقان، پس از تشکیل سپاه خرمشهر مبارزه کرد و به جنگ با عوامل مزدور خارج از مرزها پرداخت. جهان آرا به خاطر عملکرد خوبش بعنوان فرمانده ی سپاه خرمشهر انتخاب شد و توانست توطئه های مطرح شده بر ضد نظام اسلامی را خنثی کند.

محمد جهان آرا ضربه های کمرشکنی را در جبهه های نبرد به خصوص در سنگرهای گرم آبادان و خرمشهر، بر متجاوزان بعثی وارد کرد. او به خاطر داشتن خصلت هایی همچون تلاش، مجاهدت، استقامت، صبر، پایداری و فرماندهی خردمندانه، نقش عمده ای در پیروزی بر دشمن متجاوز داشت.

وقتی که جنگ تحمیلی شروع شد و رژیم صدام بر ایران، حمله کرد و همچنین ارتش بعث به خرمشهر حمله کرد، فرمانده سپاه پاسداران خرمشهر به نام شهید جهان آرا در مقابل دشمن مقاومت کرد. شهید جهان آرا در جبهه نبرد، بمدت یکسال حضور داشت و به یک متفکر نظامی و برنامه ریز در میدان جهاد تبدیل شد. از این رو ، او علاوه بر سمت فرماندهی سپاه خرمشهر در اوایل سال ۱۳۶۰، در سمت های دیگری مشغول به فعالیت شد که از آن ها می توان به فرماندهی سپاه پاسداران اهواز و سرپرستی ستاد منطقه هشت سپاه اشاره کرد.

پیام امام خمینی (ره) به مناسبت شهادت جهان آرا

امام خمینی (ره) در پیامی به مناسبت وقوع سانحه هوایی و شهید شدن جهان آرا و یاران هم سنگرش، فرمود:« این خدمت گزاران رشید و متعهدی با سرافرازی و شجاعت در انقلاب و پس از پیروزی انقلاب، در راه هدف و در حال خدمت به میهن اسلامی به درجه ی شهادت نائل آمدند. بدون تردید همه ی ما باید ادامه دهنده ی راه آن ها باشیم و بسوی حق بشتابیم، پس چه سعادتی بالاتر از آن که در حال جهاد با دشمنان اسلام و خدمت به حق و خلق و مجاهدت در راه هدف و شرف این راه طی شود و این شهیدان، چه سعادت مند بودند که دینشان را به اسلام و ملت شریف ایران ادا کردند و به جایگاه مجاهدین و شهدای اسلام رسیدند...»

خصوصیات اخلاقی شهید محمد جهان آرا

شهید محمد جهان آرا اهل تظاهر، خودنمایی کردن یا شهرت طلبي نبود بلکه مرد فضیلت و تقوا و نمونه ای از مردان خدا به شمار می رفت. او در مرتبه ای عالی از نظر فروتنی قرار داشت و احترام و ارزش فراوانی برای دیگران، قائل بود و پدری مهربان و شایسته برای رزمندگان سپاه خرمشهر و اهواز محسوب میشد. او با سخن گفتن درمورد خدا پیوسته به یادش بود.

خواهر شهید محمد جهان آرا در این باره می گوید:« از آنجا که محمد جهان آرا اسلام و امام خمینی را خیلی دوست داشت، آرامش نداشت و شبانه روز برای مردم، کار می کرد. وقتی درباره امام با او بحث می کردند، به گونه ای به وصف خصوصیات امام می پرداخت که انگار در مقابلش نشسته بود. او، امام را با تمام وجودش درک میکرد ».

وصیت نامه شهید محمد جهان آرا

بارپرودگارا، ای رب العالمین، ای غیاث المستغیثین و ای حبیب قلبو الصالحین. تو را شکر می گویم که شربت شهادت اینگونه راه رسیدن انسان به خودت را به من بنده فقیر و حقیر و گناهکار خود ارزانی داشتی.

تصاویر شهید محمد جهان آرا,زندگی نامه شهید محمد جهان آرا,شهید محمد جهان آراشهید محمد جهان آرا نقش مهمی در تشکیل سپاه پاسداران خرمشهر ایفا کرد

من هیچ وصیتی برای کسی ندارم فقط می خواهم در این صفحه کاغذ، درد و رنج هایی را که مانند تیری بر قلب سیاه دلانی که این آزادی را حس نکرده اند و ملت، امت و جهان را بر سر اموال این دنیا به نیستی و نابودی می کشانند، فرو آورم.

خداوندا! تو میدانی که من با گذراندن تمام وقت و هستی خویش، تعهد این آزادی را ارج نهادم. من نسبت به تمام دردها و رنج های بعد از انقلاب، صبر کردم ولی نسبت به این مسأله آگاهم که این سران تازه به دوران رسیده ، نعمت آزادی را درک نکرده اند به این خاطر که آن ها دربند نبوده اند و معمولاً عمرشان را در گوشه های تریاهای لندن، پاریس و هامبورگ گذرانده اند و یا در...

و تو ای امامم! ای که متحمل سختی ها و رنج های زیادی از دست این نابخردان خرد همه چیزدان به اندازه تمام قرن ها شده ای! لحظه لحظه این زندگی بر تو همچون نوح، موسی و عیسی و محمد( ص) گذشت. ولی تو ای امام و ای عصاره تاریخ بدان که حرکت اسلام را با حرکتت، در تاریخ جدید شروع کردی و ضامن آزادی مستضعفان شدی ولی چه کسی قابلیت درک این همه رنج و درد کشیدن تو را دارد؟! چه کسی می داند که لحظه ای کوتاهی از این حرکت به هر عنوان، خیانتی به تاریخ انسانیت و کلیه انسان های حاضر و آینده تاریخ می باشد؟

شهادت محمد جهان آرا

محمد جهان آرا همراه با یارانش در مسیر بازگشت از اهواز به تهران، پس از سالها خدمت به وطن در تاریخ ۷ مهر ۱۳۶۰خورشیدی بر اثر سانحه هوایی سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ ارتش جمهوری اسلامی در منطقه کهریزک تهران شهید شد.

عنوان« پنج فرمانده ارتش و سپاه که لایق شهادت بودند» در سرتیتر روزنامه جمهوری اسلامی شامل محتوای زیر بود:پنجم مهر ۱۳۶۰ مردم مومن ایران در اوج شادی ناشی از حماسه بزرگ شکست حصر آبادان توسط رزمندگان دلیر اسلام بودند که ناگهان در کم تر از ۴۸ ساعت بعد، بروز خبر ناگواری موجب جاری شدن اشک ها شد؛ دل ها با خبر سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران به غم فرونشست، رخدادی که ۴۹ تن از سرنشینان هواپیما در آن شهید شدند که از آن ها می توان به« امیر سرلشکر ولی الله فلاحی»،« امیر سرلشکر سید موسی نامجو» وزیر دفاع؛« امیر سرلشکر جواد فکوری»، جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش؛« سردار سرلشکر یوسف کلاهدوز» و« سردار شهید محمد علی جهان آرا»، فرمانده سرافراز سپاه در خرمشهر اشاره کرد. همچنین این فرمانده نامدار پس از شهادت به علت دفاع و شکستن حصر آبادان به درجه سرلشکری رسید.

شهید محمد جهان آرا,همسر محمد جهان آرا,بیوگرافی شهید محمد جهان آراشهید محمد جهان آرا بر اثر سانحه هوایی به شهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش