دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۱۷

بیوگرافی شهید پهلوان سعید طوقانی (+ تصاویر)

شهید سعید طوقانی,زندگینامه سعید طوقانی,بیوگرافی شهید سعید طوقانیشهید پهلوان سعید طوقانی درجبهه ورزش باستانی را ترویج کرد
شهید سعید طوقانی به ورزش باستانی در باشگاه جعفری از دوران کودکی با هدایت پدر و عمویش مشغول شد و در جشن هنر طوس در سن ۷ سالگی، موفق به کسب نشان و بازوبند طلای پهلوانی کشور شد.

چکیده ای از بیوگرافی شهید پهلوان سعید طوقانی

نام:سعید طوقانی

زاده:۱۳۴۸

زادگاه:تهران 

ملیت:ایرانی

تاریخ شهادت:سال ۶۳

محل دفن:کاشان 

بیوگرافی شهید پهلوان سعید طوقانی

سعید طوقانی در تهران در سال ۱۳۴۸ دیده به جهان گشود و یکی از دلایل علاقمند شدنش به این ورزش در سن چهار- پنج سالگی، پدرش مرحوم حاج اکبر علی طوقانی بود که از ورزشکاران باستانی به نام تهران شناخته میشد و در زورخانه بهمراه پدر و برادران بزرگترش، حضور پیدا میکرد .

شهید پهلوان سعید طوقانی در ورزش به شیرینکاری، علاقه پیدا کرد و رشد بسیاری در این زمینه داشت و همگان را با ارائه نمایشهای زیبا، متحیر ساخت.

فعالیت های شهید پهلوان سعید طوقانی

شهید پهلوان سعید طوقانی در سن شش سالگی در عرصه ورزش باستانی رفت و در سن هفت سالگی توانست در مراسمی که مسئولین رده بالای مملکتی آن زمان حضور داشتند به دور خود در عرض ۳ دقیقه ۳۰۰ دور بچرخد و بازوبند پهلوانی کشور را با اجرای حرکات منحصر بفرد بدست آورد.

زندگینامه سعید طوقانی,شهید پهلوان سعید طوقانی,بیوگرافی شهید سعید طوقانیشهید پهلوان سعید طوقانی توانست بازوبند طلای پهلوانی کشور را بدست آورد

پوسترها و تصاویری با عنوان« پهلوان کوچولوی کشور سعید طوقانی» از آن روز به بعد، به زورخانه ها و نشریات ورزشی زینت بخشید. شهید پهلوان سعید طوقانی در مهر ماه سال ۱۳۵۹ با شروع تجاوز رژیم بعثی عراق به ایران، اصرار میکرد که به جبهه برود؛ بدین دلیل که نمیتوانست نظاره گر حضور برادران بزرگترش علی، محمد و حمید در جبهه باشد. سعید، در بهار سال ۶۲ با مجروحیت علی و مفقود شدن محمد در عملیات والفجر یک، تصمیم گرفت که بجای برادرانش در جبهه برود. سرانجام توانست با اصرار فراوان به قصد اجرای ورزش برای رزمندگان اسلام، بهمراه پدرش و گروهی از ورزشکاران باستانی، در جبهه حضور یابد. 

اگرچه جسمش در بازگشت از جبهه، به خانه رفت و ظاهرا در کلاس درس بود ولی روحش در جبهه ها ماند و همین امر باعث شد تا در بهار سال ۱۳۶۳ با اصرارهای فراوان، شناسنامه ی خود را دستکاری کند و به جبهه ها راهی شود.

سعید، بهمراه شهید« عباس دائم الحضور» در پادگان دوکوهه حاضر شد و باعث جذب رزمندگان به ورزش باستانی شد و زورخانه ای نیز در اردوگاه با بهره گیری از کم ترین امکانات، برپا کرد که ورزش باستانی بعد از شهادت او نیز در جبهه ها جایگاه ویژه ای پیدا کرد. درعملیات بدر در زمستان سال ۱۳۶۳، حضور شهید پهلوان سعید طوقانی در کنار رزمندگان گردان میثم لشکر ۲۷ محمد رسول الله( ص) به قدری اهمیت داشت که از بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک باوجود بیماری شدیدی که داشت، خود را به راهیان نبرد رساند و توانست در عملیات بعنوان پیک و پیام رسان فرمانده حاضر شود.

خاطرات شهید پهلوان سعید طوقانی

سعید هم بخاطر حضور عباس( مرشد زورخانه) به چادر ما می آمد. اخلاق و رفتارش را دوست داشتم. تازه فهمیدم او سعید طوقانی است.

همه ی ما شام خود را که عدسی بود سر سفره خوردیم. با هم‌دیگر به خاطر هم کاسه شدن مشاجره داشتیم. من اصرار برای غذا خوردن با سعید در یک کاسه داشتم. عباس هم میخواست که با سعید، هم کاسه شود.

سرانجام من و سعید با هم‌دیگر در یک کاسه غذا خوردیم. از سعید در حین غذا خوردن سوال کردم:« راستی سعید، برای بچه ها تعریف کن که چه چیزی باعث شد تا فرح، بازوبند پهلوانی به تو بدهد.»

شهید پهلوان سعید طوقانی,محل شهادت سعید طوقانی,شهید سعید طوقانیشهید پهلوان سعید طوقانی هفت سالگی توانست در عرض ۳ دقیقه ۳۰۰ دور به دور خود بچرخد

اخم های سعید با این حرف در هم رفت. من که لقمه در گلویم به خاطر دیدن قیافه اش گیر کرد؛ گفتم:« آخ ببخشید. فراموش کرده بودم که شما از یادآوری خاطرات رژیم شاهنشاه آریامهررررر ... ناراحت می شوید. پس لطف کن و دلیل حضورت در جبهه برای نخستین بار را برایمان تعریف کن. سعید که کلک مرا نفهمید، ماجرا را تعریف کرد.

شهادت شهید پهلوان سعید طوقانی

صفوف رزمندگان در شرق دجله و در جزیره مجنون عراق در عملیات بدر در شامگاه بیست و دومین روز اسفند ماه سال ۶۳ میرفتند تا سینه خصم را بشکافند و سعید مسئولیت خود را باوجود ناراحتی جسمی، دلیرانه و دلسوزانه انجام می داد که ناگهان دوستانش دید، سعید در ستون نیروها نیست. فرمانده گروهان با نزدیک شدن به او فهمید که گلوله تیربار سنگین دوشکا شکمش را دریده و سعید در لحظه ای بعد، زانو بر زمین زد و به درجه ی شهادت نائل آمد.

ده سال بعد از اینکه محمد شهید شد؛ جنازه اش باز آمد و جنازه ی سعید نیز ده سال پس از شهادتش پیدا شد و بر دوش دوستان و آشنایان رفت تا این که در ورزشگاه شهیدان طوقانی در کاشان دفن شد. یکی از نوجوانانی که توانست از امام راحل، رمز عزت و غیرتمندی را( ره) یاد بگیرد؛  پهلوان شهید سعید طوقانی بود. او از فدای گران‏بها ترین دارایی خود، برای سربلندی دین و میهنش دریغ نکرد.

نشانی مزار شهید سعید طوقانی

ورزشگاه شهیدان طوقانی / کاشان

تاریخ شهادت شهید سعید طوقانی,خاطرات شهید پهلوان سعید طوقانی,تصاویر شهید سعید طوقانیشهید پهلوان سعید طوقانی در شرق دجله و در عملیات بدر بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
شهیدان زنده اندالله اکبر
دعایش راهنمای راهمان
یادش تا ابد جاودان باد
روحش شاد ، خوشا به حالش . شهادت هنر شاگرد اولهاست .
حیف و صد حیف
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش