دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۵۰

بیوگرافی شهید محمود کاوه و عملیات های موفق او

شهید محمود کاوه,عکس شهید محمود کاوه,بیوگرافی شهید محمود کاوهبعد از پیروزی انقلاب شهید محمود کاوه به سپاه پاسداران مشهد پیوست
در جنگ ایران و عراق، یکی از فرماندهان سپاه پاسداران ایران، محمود کاوه نام داشت. او به عضویت سپاه مشهد در بدو تشکیل سپاه درآمد و در حین عملیات کربلای۲ یعنی در شهریور ۱۳۶۵ به شهادت رسید.

چکیده ای از بیوگرافی شهید محمود کاوه

نام:محمود کاوه

زاده:۱ خرداد ۱۳۴۰

زادگاه:محله قدیمی شهر مشهد، ایران

ملیت:ایرانی

نحوه ی کشته شدن :اصابت ترکش خمپاره

درگذشت:۱۱ شهریور ماه ۱۳۶۵

بیوگرافی شهید محمود کاوه

محمود کاوه در شهر مشهد در سال ۱۳۴۰ دیده به جهان گشود. او در خانواده ای تربیت شد که مذهبی و دوست دار اهل بیت عصمت و طهارت( ع) بودند. پدرش یکی از کاسبان متعهد بود و با علما و روحانیون مبارز در دوران ستمشاهی و اختناق در رابطه بود که از این علما میتوان به حضرت آیت‌الله خامنه ای و شهیدان هاشمی نژاد و کامیاب اشاره کرد؛ او که اهمیت زیادی برای تربیت فرزند خود قائل بود، محمود را در مجالس و محافل مذهبی و نماز جماعت به همراه خود می برد و محمود کاوه از همین راه، آشنایی با مکتب اهل بیت و تعالیم انسان ساز اسلام پیدا کرد.

تحصیلات شهید محمود کاوه

محمود کاوه در چنین شرایطی ، دوران تحصیلات ابتدایی خود را گذراند. با توجه به اینکه پدرش به هنگام تولد محمود آرزو داشت که فرزندش در سلک صالحان و پیروان واقعی مکتب اسلام قرار گیرد؛ از این رو، محمود به حوزه ی علمیه با توجه به علاقه ی قلبی و تشویق پدرش وارد شد و تحصیلات دوران راهنمایی و دبیرستانش را هم زمان در این دوران ادامه داد.

بیوگرافی شهید محمود کاوه,شهید محمود کاوه,زندگی نامه ی شهید محمود کاوهتیپ ویژه شهدا به فرماندهی شهید محمود کاوه در سال ۶۳ در عملیات بدر جنگید

محمود کاوه که جوانی با نشاط، فعال و مذهبی بود در زمان اوج گرفتن انقلاب، در محافل درس مساجد جوادالائمه و امام حسن مجتبی( ع) شرکت کرد. وی از مراکز تجمع نیروهای مبارز مشهد در آن زمان به شمار می رفت و بهره های فراوانی از هدایتها و تعالیم حضرت آیت‌الله خامنه ای می گرفت. او در محیط دبیرستان، ره توشه های همین تعالیم را در بین دانش آموزان منتقل می کرد، تا جایی که در دبیرستان، بعنوان محور مبارزه شناخته میشد. محمود کاوه، اعلامیه های حضرت امام خمینی( ره) را با علاقه وافری پخش میکرد و در راهپیمایی ها و درگیریهای زمان انقلاب، بطور فعالانه حضور داشت. وی با صدای خوبش، قرآن را با صوت می خواند. نخستین جایزه ی او کتابی بود که سید علی خامنه اس به او داد.

ازدواج شهید محمود کاوه

در سال ۱۳۶۲ شهید محمود کاوه با خانمی به نام فاطمه عمادالاسلامی ازدواج کرد. حاصل ازدواج این زوج، دختری به نام زهرا می باشد. فاطمه عمادالاسلامی درخصوص نخستین برخورد و صحبتش با محمود کاوه گفت که همسرش به او گفته: من مرد زندگی نیستم، آدمی نیستم که در ستاد بنشینم. من مرد جبهه ام، حتی درصورت پایان جنگ ایران و عراق، باز هم در لبنان یا در جای دیگر بر علیه باطل به مبارزات خود ادامه می دهم. از نظر من، پاسداری که در ستاد بنشیند و در جبهه حاظر نشود، پاسدار نیست. تنها درخواست من از تو اینست که مرا درک کنی و زمانی که اسلحه ام به زمین افتاد؛ شما زینب وار، راه مرا ادامه بده.

ورود محمود کاوه به سپاه پاسداران

بعد از اینکه انقلاب به پیروزی رسید، محمود کاوه به سپاه پاسداران مشهد ملحق شد. او بعد از اینکه یک دوره اموزش شش ماهه چریکی را گذراند، برادران سپاه و بسیج را آموزش نظامی داد. بعد از آن، طی مأموریتی شش ماهه برای حفاظت از بیت شریف حضرت امام خمینی، به تهران رفت. او بهمراه تعدادی از نیروهای خراسان با شروع جنگ تحمیلی، به جبهه های جنوب اعزام شد ولی بعد از گذشت مدت زمانی بخاطر نیاز شدید پادگان به مربی، محمود کاوه را به مشهد فراخواندند تا نیروها را آموزش دهد و آنها را اماده کند.

عملیات های موفق محمود کاوه در کردستان

محمود کاوه نمی توانست در مشهد، صرفا برای تربیت نیرو بماند. او دارای روحیه ای متلاطم بود و می خواست در مقابل دشمن قرار بگیرد. از این رو او رضایت فرمانده پادگان را در نخستین فرصت جلب کرد و به کردستان رفت که با توطئه گروهکها و عناصر ضد انقلاب در آن زمان، دستخوش درگیری و آشوب شده بود. محمود کاوه که برای آزادسازی شهر بوکان، با برادران پاسدارش به کردستان رفت، او بخاطر لیاقتها و مهارتهایش، در همان ابتدا بعنوان فرمانده گروهی دوازده نفره انتخاب شد.

نحوه شهادت شهید محمود کاوه,عکس شهید محمود کاوه,وصیت شهید محمود کاوهشهید محمود کاوه به منظور حفاظت از بیت شریف حضرت امام خمینی به تهران عزیمت کرد

بعد از مدت کوتاهی، شجاعت محمود کاوه، او را به سمت فرماندهی عملیات سپاه سقز منصوب کرد. آزادسازی ۴۵ کیلومتر از جاده مرزی در یک مرحله ، در طرح عملیات آزادسازی منطقه مرزی بسطام بمدت ۲۴ ساعت باعث شد شهامت او بیشتر بر همگان نمایان شود. محمود کاوه بعد از شهادت برخی از سرداران اسلام، رسماً در خرداد۱۳۶۲ به فرماندهی تیپ منصوب شد که از این شهیدان میتوان به ناصر کاظمی، محمد گنجی زاده و محمد بروجردی اشاره کرد. در تاریخ ۲۹ تیر۱۳۶۲ بنا به صلاحدید فرماندهی سپاه تیپ ویژه شهدا ماموریت پیدا کرد تا در منطقه حاج عمران در عملیات برون مرزی والفجر ۲ شرکت کند. او در این عملیات با فرماندهی صحیح، اهدافش نظیر ارتفاعات ۲۵۱۹ را با موفقیت به تصرف درآورد.

محمود کاوه هم زمان با عملیات والفجر۴ ماموریت پاک سازی محور سردشت را برعهده داشت. مرکز رادیویی منافقین و مقر دموکراتها توسط رزمندگان غیور و سلحشور تیپ، تصرف شد؛ آنها همچنین توانستند بر ارتفاعات مرزی کوه سیر، قوری، تالشور روستای اسلام آباد مسلط شوند. محمود کاوه که فرمانده ی تیپ ویژه شهدا بود در سال ۶۳ همراه با سایر یگان های سپاه در عملیات بدر با دشمن تا دندان مسلح جنگید و در عملیات قادر( همراه با یگان هایی از ارتش جمهوری اسلامی) در تاریخ ۲۳ تیر۶۴ باعث برهم زدن آرایش نظامی دشمن در جبهه شمالی سیدکان عراق شد. همچنین در منطقه چوراته عراق و عملیات والفجر ۹ نقش مؤثری در انهدام قوای دشمن و آزادسازی قسمتی از خاک آنان داشت.

ویژگیهای اخلاقی شهید محمود کاوه

محمود کاوه دارای صفات ارزنده و ویژگیهای ایمانی بسیاری بود و بخاطر همین صفات، تمام وجودش را وقف انقلاب کرد. با اهمیتی که کردستان برای نظام نوپای اسلامی داشت، محمود کاوه را بعنوان فرزند کردستان معرفی کرد.

محمود کاوه از سخن خداوند در قرآن، الهام گرفت و در وصف مؤمنان فرمود:« اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» در قلب مردم و نیروها جای گرفته بود، چراکه هیچ انگیزه ای جز خدمت به انقلاب و احیای ارزشهای الهی نداشت. محمود کاوه به غیر از اینکه برای مبارزه کردن، تمام اوقات شبانه روزش را صرف میکرد، تکالیف دینی را هم انجام می داد و از انجام مستحبات غافل نمیشد. وی بعنوان یکیاز مروجین قرآن کریم به شمار می رفت و آیات جهاد را با عشق خالصانه به اسلام و مکتب، تلاوت میکرد و آنرا در عمل در صحنه ی جنگ و مقاتله با دشمنان، تفسیر می کرد.

از ویژگیهای شخصیتی شهید محمود کاوه میتوان به روحیة اطاعت پذیری و ولایت مداری، چابکی در عملیات ها، هوش سرشار، شجاعت و بی باکی ، مسلح بودن به سلاح تقوا و اخلاق حسنه ، ساده زیستی و صمیمیت با نیروها اشاره کرد. با اینکه در مقابله با ضد انقلاب، انعطاف ناپذیر، جسور و با شهامت بود ولی برخورد او با نیروهای تحت امر خود، بسیار متواضعانه و توأم با صفا و صمیمیت بود.

مجروحیت های محمود کاوه

در ادامه، مجروحیت های شهید محمود کاوه عبارتند از:

> اصابت گلوله به ناحیه شکم اسفند ماه ۱۳۶۱ پاک سازی روستای محمد شاه از توابع مهاباد

> اصابت گلوله به ناحیه شانه چپ مرداد ماه ۱۳۶۳ پاکسازی منطقه عمومی دارلک از توابع مهاباد

زندگی نامه ی شهید محمود کاوه,نحوه شهادت شهید محمود کاوهخصوصیت ایمانی شهید محمود کاوه باعث شد وجودش را وقف انقلاب کند

> اصابت ترکش به ناحیه دست راست وسر بهمن ماه ۱۳۶۳ منطقه عملیاتی بدر

> اصابت ترکش به صورت اسفند ماه ۱۳۶۴ منطقه عملیاتی والفجر

> اصابت ۱۲ ترکش نارنجک به ناحیه سر در اردیبهشت ماه ۱۳۶۵ منطقه عمومی حاج عمران عراق 

شهادت شهید محمود کاوه

محمود کاوه در عملیات کربلای ٢ در تاریخ ۱۱ شهریور ماه ١٣۶۵، بر بلندای قله ٢۵١٩ حاج عمران به شهادت رسید. او خودش را بعنوان فرزند کردستان معرفی کرده بود. اطرافیان، به قدری از روحیه والا و انسان دوستی او متاثر شدند که با وجود تبلیغات سوء دشمنان و ایجاد جو مسموم علیه او و یگان تحت امرش، زمانی که شهید شد، مردم مهاباد در تشیع پیکر پاک و مطهرش با پای برهنه بر سر و سینشان می زدند و یا گریه و زاری، ضد انقلاب را نفرین می کردند. پیکر او را در ماه محرم به مشهد آوردند. برای تشییع پیکر او، جمعیت زیادی حضور داشتند. به همین دلیل تشیع جنازه ی این شهید بمدت ۶ ساعت زمان برد. قطعه شهدای بهشت رضا( سلام الله علیه) میزبان سردار جوانیست که شهامت های او لرزه بر دشمن انداخت.

بخشی از وصیتنامه شهید محمود کاوه

قسمتی از وصیتنامه شهید محمود کاوه به این شرح بود: دشمن باید این تجربه را کسب کرده باشد که با طرح هر توطئه ای بر علیه انقلاب، امت بیدار و آگاه با پیروی از رهبر عزیز، آنرا خنثی خواهد کرد. آینده جنگ بطور کاملا واضحی روشن است که پیروزی به رزمندگان اسلام اختصاص دارد و هیچگاه نمی گذاریم که خون شهیدانمان هدر برود.

خاطره ای از مادر شهید محمود کاوه

مادر شهید کاوه درباره ی فرزندش خاطره ای را تعریف کرد: اسم محمود کاوه برای مکه درآمد ولی نمیخواست به مکه برود. مادرش دوست داشت که محمود حاجی شود. به همین دلیل پرسید: مادر برای چه نمی روی؟ محمود کاوه در جواب گفت: اگر بروم و وقتی که برگشتم، ببینم که در همین فاصله بر ضد انقلاب حمله شده و یک عده کشته شده اند؛ دشمن، جاهایی را به تصرف خود درآورده، که نبودن من باعث این اتفاقات شده، چه جوابی بدهم؟ چه کسی مسئول جواب دادن خون این بچه هاست؟

وصیت شهید محمود کاوه,بیوگرافی شهید محمود کاوه,تصاویر شهید محمود کاوهشهید محمود کاوه در عملیات کربلای ‌٢ شهید شد

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش