به گزارش مهر، هشت سال دفاع مقدس سرشار از اتفاقات و حوادث تلخ و شیرینی بوده که با تاریخ پرافتخار ایران اسلامی عجین شده است.
ابرقدرت های شرق و غرب با تجهیز رژیم بعث عراق کوشیدند تا در جریان جنگ هشت ساله تحمیلی، نظام اسلامی را از میان برداشته و به اهداف خود برسند اما دست قدرت الهی در کنار هدایت های رهبری و ایستادگی ملت ایران سبب شد تا دفاع مقدس به برگ برنده ای برای عزت و اقتدار امروز ایران اسلامی تبدیل شود.
در این میان، خون بیش از ۲۰۰ هزار شهید در دوران دفاع مقدس بر زمین ریخته شد، شهدایی که عزت و اقتدار ایران اسلامی مرهون رشادت ها و جانفشانی های آنان است، شهدایی که نشان دادند پرورش یافته حقیقی مکتب سرخ حسینی هستند.
برخی چهره ها و شهدای دفاع مقدس به دلیل داشتن ویژگی های بارز در تاریخ انقلاب اسلامی جاودانه شده اند که بدون شک یکی از این شهدای بزرگ و دلاور، شهید بهروز ترکاشوند است.
شهید بهروز ترکاشوند به عنوان اولین شهید آزاده کشور به حساب می آید که تاکنون شخصیت ها و مسئولان لشکری و کشوری با حضور در بیت این شهید بزرگوار از رشادت ها و سلحشوری های سرباز ولایت تقدیر کردند.
مردی که اولین آزاده شهید کشور لقب گرفت
امروز شهرستان ورامین افتخار دارد که اولین آزاده شهید کشور را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و این امر در کنار تقدیم بیش از هزار و ۴۰۰ شهید گلگون کفن، مانند نگین درخشانی بر تارک آسمان دیار ۱۵ خرداد می درخشد.
ششم آذرماه یادآور شهادت اولین آزاده کشور است، شهیدی که با شهادت خود برای همیشه در تاریخ جاودانه شد و امروز به عنوان یک الگو در میان مردم شهرستان ورامین مطرح مانده است.
شهید ترکاشوند که در سال ۶۲ به فرمان امام راحل در جبهه های جنگ حق علیه باطل حاضر شد، در سال ۶۵ و در منطقه فکه مجروح و به اسارت نیروهای بعثی درآمد.
شهیدی که تنها چند روز پس از ازدواج به شهادت رسید
شهید ترکاشوند در دوران اسارت خود نیز دست از تلاش برای احیای ارزش های دینی و اسلامی برنداشت و قریب به پنج سال از عمر خود را در زندان های رژیم بعث عراق سپری کرد و در نهایت در سال ۶۹ و با استقبال جمعی از مسئولان از جمله آیت الله سید مرتضی محمودی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در شهرستان ورامین به میهن بازگشت.
شهید ترکاشوند که پس از بازگشت از اسارت، درد و رنج ناشی از شکنجه های دشمن در بدن و جانش بود، تنها چند روز پس از ازدواج، به همرزمان شهیدش پیوست و برای همیشه در تاریخ ورامین جاودانه شد.
آیت الله سید مرتضی محمودی امام جمعه شهرستان ورامین در آذرماه سال ۶۹ بر پیکر شهید ترکاشوند نماز خواند و سپس با حضور هزاران نفر از مردم دیار ۱۵ خرداد، اولین شهید آزاده کشور در منزلگاه ابدی خود آرام گرفت.
شهید ترکاشوند پرورش یافته حقیقی مکتب عاشورا بود
حجت الاسلام سید محسن محمودی امام جمعه موقت ورامین در گفت و گو با خبرنگار مهر با تبیین ابعاد شخصیتی شهید ترکاشوند اظهار داشت: شهدا بهترین الگو و اسوه برای جوانان و آینده سازان ایران اسلامی هستند.
وی افزود: شهید ترکاشوند یکی از پرورش یافتگان حقیقی مکتب عاشورا و کربلا بود که در راه دفاع از ارزش ها و اصول انقلاب اسلامی از همه سرمایه های خود گذشت و امروز به عنوان یک اسوه در میان مردم مطرح است.
محمودی با تقدیر از خانواده شهید ترکاشوند ادامه داد: خوشبختانه خانواده شهید ترکاشوند در حوزه احیای فرهنگ شهید و شهادت فعال بوده و قدم های موثری را برای معرفی هر چه بیشتر شهدای شهرستان ورامین برداشته اند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران اضافه کرد: مستندهای مختلفی از زندگی شهید ترکاشوند تهیه شده که باید از سوی مردم بویژه جوانان و آینده سازان کشور مشاهده شود، چرا که توسعه و ترویج فرهنگ شهادت زمینه ساز خنثی سازی توطئه های دشمن خواهد شد.
مقاومت و صبر با روحیه شهید ترکاشوند عجین شده بود
بهزاد ترکاشوند برادر اولین آزاده شهید کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، توجه به آموزه های قران کریم را از ویژگی های شهید ترکاشوند دانست و اظهار داشت: شهید ترکاشوند به آموزش و یادگیری قرآن کریم توجه ویژه وجدی داشت و برای توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه تلاش می کرد.
وی افزود: شهید ترکاشوند علیرغم تمامی سختی هایی که در زندگی متحمل شد و رنج هایی که در دوران اسارت دید اما هیچگاه صبر و ایستادگی خود را از دست نداد و روحیه مقاومت با این شهید بزرگوار عجین شده بود.
ترکاشوند ادامه داد: خانواده شهید ترکاشوند و مردم شهرستان ورامین به خود می بالند که اولین آزاده شهید کشور متعلق به دیار ۱۵ خرداد است، منطقه ای که اولین جرقه نهضت اسلامی ملت ایران را زد و همواره پیرو منویات امام راحل و مقام معظم رهبری بوده است.
پاسداری از خون شهدا وظیفه مسئولان است
برادر شهید ترکاشوند اضافه کرد: خانواده شهدا همواره از مردم و مسئولان انتظار پاسداری از ارزش ها واصول انقلاب اسلامی را داشته و خواستار احیا و استمرار راه و مسیر شهدا و امام شهیدان هستند.
وی متذکر شد: شهید ترکاشوند در شهریور ماه سال ۶۹ پس از تحمل چندین سال اسارت به کشور بازگشت و توسط مردم شهرستان ورامین مورد استقبال قرار گرفت.
بهزاد ترکاشوند تأکید کرد:درحالی که تنها چند روز از مراسم عروسی شهید ترکاشوند می گذشت، اولین شهید آزاده کشور به علت درد و رنج مجروحیت های جنگی و شکنجه های دشمن دعوت حق را لبیک گفت.
وی متذکر شد: ما وظیفه خود می دانیم که به عنوان خانواده شهید، ادامه دهنده و پرچمدار راه شهدا باشیم و این موضوع را بارها در دیدار مسئولان کشوری و لشکری اعلام کرده ایم.
شهید ترکاشوند از لذت های دنیوی خود گذشت
سردار علی نصیری فرمانده سپاه سید الشهدا استان تهران نیز با تجلیل از ابعاد شخصیتی شهید بهروز ترکاشوند اظهار داشت: شهید ترکاشوند از جمله شخصیت هایی بود که از لذت های دنیوی خود گذشت و برای دفاع از ارزش های اسلامی به میدان آمد.
وی افزود: حضور در عرصه های دفاع از ارزش ها و اصول انقلاب اسلامی توسط شهیدانی نظیر شهید ترکاشوند بسیار ارزشمند و مایه مباهات است.
به هر ترتیب شهدای انقلاب اسلامی نظیر شهید بهروز ترکاشوند به وظیفه خود در دفاع از ارزش های اسلامی عمل کردند و امروز وظیفه آحاد ملت و مسئولان است که راه شهدا را با تمام توان ادامه دهند.
- 16
- 3