چکیده ای از بیوگرافی شهید یدالله کلهر
نام: یدالله کلهر
تاریخ تولد: ۱۳۳۳/۶/۱۲
محل تولد: شهریار – باباسلمان
وضعیت تأهل: متأهل
میزان تحصیلات: سیکل
محل شهادت: شلمچه
عملیات: کربلای ۵
گردان: ستاد فرماندهی
بیوگرافی شهید یدالله کلهر
شهید یدالله کلهر در سال ۱۳۳۳ هجری شمسی در خانواده ای مذهبی و بسیار مومن در روستای بابا سلمان از توابع شهریار کرج، دیده به جهان گشود. طبق گفته ی پدرش، مکان تولد این کودک در میان حیاط و زیر آسمان آبی و زلال بود. از همان زمان، پاکی و صفای روح بزرگ شهید یدالله کلهر، قابل حس بود.
همچنین پدر این شهید می گوید:پس از متولد شدن شهید یدالله کلهر، گوشه ی گوش راستش کمی بریده بود. وقتی او را به دست پدرم دادم، با دیدن گوشش گفت: این پسر برای کشورش در آینده کاری می کند. وی تبدیل به یک پهلوان می شود یا از خودش شجاعت و رشادتی ستودنی نشان می دهد. از خصوصیات یدالله در دوران کودکی اش می توان به ساکت، مؤدب و جدی بودنش اشاره کرد. او در دوران نوجوانی، نماز خواندن را شروع کرد و همیشه در صف آخر جماعت نماز می خواند.
تحصیلات و اشتغال شهید یدالله کلهر
شهید یدالله کلهر در روستای بابا سلمان، مقطع دبستان خود را سپری کرد ولی مقطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستانش را به دلیل نبود امکانات در این روستا، در شهریار گذراند. سپس مشغول به انجام کار آزاد شد و شغل او در سال ۱۳۵۱ خورشیدی، برق و سیم کشی ساختمان بود؛ به این صورت که او در یک پروژه بزرگ برق کشی در اصفهان فعالیت کرد تا اینکه در سال ۱۳۵۳ خورشیدی با رفتن به خدمت سربازی، در ارومیه دوره اموزشی اش را گذراند و مابقی سربازی اش را در شاهپور تهران سپری کرد.
وقتی که شهید یدالله کلهر از سربازی برگشت؛ برای تامین امرار معاش خود، مجددا مشغول به انجام کارهای برق و سیم کشی ساختمان شد و علاوه بر آن در شغل آهنگری و جوشکاری به فعالیت پرداخت.
ازدواج شهید یدالله کلهر
یدالله کلهر در عرصه انقلاب، فعالیت های بسیاری انجام داد و پس از آن تصمیم به ازدواج گرفت و سرانجام در سال ۱۳۵۹، زندگی مشترکی را تشکیل داد و پس از گذشت مدتی، صاحب یک دختر شد.
فعالیت شهید یدالله کلهر در کردستان
شهید یدالله کلهر در زمانیکه مناطق غرب کشور با اعمال تروریستی گروهک های ضد انقلاب مواجه شد، به عنوان سرپرست نخستین گروه اعزامی از سپاه کرج انتخاب شد تا سنندج را آزاد کند و با وجود بازگشت نیروهایش به کرج، پس از پایان مأموریت، همچنان در منطقه باقی ماند و فرماندهی عملیات تکاب را بر عهده گرفت.
حضور شهید یدالله کلهر در دوران دفاع مقدس
شهید یدالله کلهر در اوایل شروع جنگ تحمیلی، به آبادان اعزام شد. او در آن جا با تشکیل جبهه فیاضیه بعنوان فرمانده انتخاب شد و پس از دلاوری ها و رشادت های فراوان در جنگ با دشمن بعثی توانست جانشین فرماندهی در تشکیل تیپ المهدی شود.
سمت شهید یدالله کلهر در عملیات طریق القدس، فرمانده گردان بود. وی پس از آن دلاوری های گسترده ای بعنوان فرمانده لشکر در عملیات فتح المبین، بیت المقدس، رمضان و والفجر، از خود نشان داد.
شهید یدالله کلهر برای حضور در جبهه جنگ سوریه و لبنان در سال ۶۱، در پادگان امام حسین( ع) یک دوره تخریب و مربیگری را گذراند و سرانجام به این کشورها در اردیبهشت ۱۳۶۳ اعزام شد.
شهید یدالله کلهر در سوریه و لبنان، خدمات شایسته ای از خود برجای گذاشت. سپس برای خدمت به کشورش به جبهه های جنگ بازگشت. کلهر در عملیات والفجر ۸ بعنوان فرمانده عملیات فعالیت میکرد و دچار اسیب سختی در این عملیات شد که در بیمارستان به مدت زیادی تحت مداوا قرار گرفت و وقتی که بهبود یافت دوباره به جبهه بازگشت و در عملیات های کربلای ۴ و کربلای ۵ حاضر شد.
شهادت شهید یدالله کلهر
یدالله کلهر برای رسیدن به آرزویش رشادت های بسیاری انجام داد. وی در دی ماه ۶۵ به عنوان قائم مقام لشکر ۱۰ سیدالشهدا، قصد اعزام به عملیات کربلای ۵ را داشتند که در منطقه شلمچه بر اثر اصابت ترکش به سرش، به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
فرمانده لشکر ۱۰ سیدالشهدا به نام علی فضلی در باره شهید یدالله کلهر گفت:« یدالله از ما جدا شده بود. پس از گذشت چند ساعت، از جراحتش مطلع شدیم که آنرا به بیمارستان صحرایی منتقل کردند اما بخاطر این که جراحتش عمیق بود، او را به بیمارستان بقایی انتقال دادند. با وجود تلاش های پزشکان و مقاومت ۲۴ ساعتی که یدالله به علت بنیه قوی فیزیکی داشت، در اثر اصابت ترکش دچار مرگ مغزی شد و به شهادت رسید.»
نشانی مزار شهید یدالله کلهر
کرج / گلزار شهدای امامزاده محمد( ع)
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 10
- 5