یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۰ - ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۴۰۲
کتاب، شعر و ادب

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان: واگذاری کتابخانه‌های کانون غیرکارشناسی است

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان,.اگذاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
موضع‌گیری‌ها در قبال خبر واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنان ادامه دارد.

به گزارش همشهری آنلاین، روز یکشنبه که این خبر منتشر شد، موجی از مخالفت‌ها در برابر این تصمیم در فضای مجازی و رسانه‌ها به راه افتاد و حتی عده‌ای این اقدام را به تعطیلی کانون و برچیده‌شدن بساط یکی از قدیمی‌ترین نهادهای فرهنگی کشور تعبیر کردند.

مطابق گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیأت دولت‌ «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف کاهش زیان‌دهی شرکت دولتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تأمین بخشی از هزینه‌ها از محل کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها با استفاده از ساختار و ظرفیت موجود در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و نیز به منظور افزایش و همسان‌سازی حقوق کارکنان این کانون، خواستار صدور مجوز برای واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شده است.» 

در این گزارش، مشروعیت این واگذاری با چنین استدلال‌هایی توضیح داده شده است:«درحال حاضر در تمامی کتابخانه‌های عمومی نهاد، بخش کودک وجود دارد و سعی شده طراحی فضا و تجهیزات بخش کودکان به تناسب شرایط سنی آنها انجام شود. ایجاد بخش‌های جدید همچون اتاق علم، اتاق مادر و کودک، برنامه‌های فرهنگی و ترویجی همچون «با هم بخوانیم»، باشگاه‌های کتابخوانی، جمع‌خوانی، قصه‌گویی، روزنامه‌دیواری و کاردستی و...، تولید کتاب هدهد سفید (ویژه نوجوانان)، راه‌اندازی محافل ادبی جوانه‌ها، جشنواره‌ها و پویش‌هایی همانند «نشان هدهد سفید»، «قصه‌گویی»، «جشنواره کتابخوانی رضوی» و... از جمله اقداماتی است که برای اعضای کودک و نوجوان این نهاد در کنار تأمین منابع اطلاعاتی مناسب، انجام شده است.»

اما از نظر مخالفان، این استدلال‌ها به‌هیچ‌وجه این واگذاری را مشروع و منطقی جلوه نمی‌دهد. کانون از ابتدای فعالیتش تا امروز با کتابخانه‌هایش و برنامه‌هایی که در آنها اجرا می‌شود، عجین شده است. از این‌رو، به اعتقاد منتقدان این تصمیم، انتقال کتابخانه‌های کانون به نهادی دیگر به معنای از بین بردن بخشی از هویت و موجودیت کانون و حذف بخشی از تاریخ این نهاد فرهنگی است.  

در این‌باره حمیدرضا شاه‌آبادی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، در یادداشتی نوشت: «نمی‌توان منکر شد که این نهاد ارجمند به دلیل ضعف مدیریت و تدبیر که در سالیان گذشته دچارش بوده، تا حد زیادی دچار افت کیفی شده. اما زیرساخت‌هایش چنان محکم است که با کمی توجه و کمک می‌تواند مجددا از جا برخیزد و دستاوردهای درخشانی به فرهنگ ما ارائه کند. بنابراین به جای تعطیلی و ادغام کانون باید دست آن را بگیریم و یاری‌اش کنیم تا خودش را دوباره بسازد. اگر جز این باشد تعطیلی معتبرترین و پرفایده‌ترین نهاد فرهنگی کشور حاصلی جز عقبگرد شدید در حوزه فرهنگ و بروز یأس در میان اهالی آن نخواهد داشت.»

حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در واکنش نخست به این موضوع در توییتر با هشتگ پیگیری نوشت: «بال مُرغک کانون کتاب است و آشیانه آن کتابخانه‌هایش، صفحات پرافتخار آن از هم جدا نخواهد شد.» همچنین او با هشتگ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در توییتی دیگر اعلام کرد: «کتابخانه روح پرورش فکر و اندیشه کودک و نوجوان است و جزء لاینفک کانون.»

اما این واکنش‌ها باعث نشد موج نارضایتی از واگذاری کتابخانه‌های کانون فروکش کند. با علامتی تماس گرفتیم تا نظرش را درباره این موضوع جویا شویم. او ما را به بیانیه‌ای که دیروز در این‌باره منتشر کرده ارجاع داد، اما در سخنانی کوتاه به همشهری گفت: «این موضوع در حد پیشنهاد بوده و ما به دنبال آن هستیم که با ادله منطقی و متقن منتفی‌اش کنیم. این پیشنهاد از طرف ما هم نبوده و از جای دیگری بوده است.

ما ادله آورده‌ایم که این کار غیرکارشناسی است.» وی در ادامه افزود: «ما در کانون کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان داریم و از طرفی هم کتابخانه‌های ما مربی دارد. یعنی بستر فعالیت کانون کتابخانه است و در حدود ۶۰نوع فعالیت فرهنگی و هنری و ادبی توسط مربیان برای مخاطبان در حال اجراست. این پیشنهاد هنوز مصوب نشده و در حد پیشنهاد بوده؛ تلاش ما این است که آن را منتفی کنیم.»  علامتی در پیامی که دیروز درباره این موضوع منتشر کرده گفته: «ما در کانون از همه ظرفیت نهادهای مسئول در این زمینه کمک خواهیم گرفت و سیاست نظام مقدس جمهوری اسلامی، سرمایه‌گذاری فرهنگی تربیتی برای نسل آینده انقلاب خواهد بود و به این ترتیب با همراهی و حمایت وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولان خدوم و بزرگوار، امید آن می‌رود در دولت محبوب و مردمی سیزدهم، مراکز فرهنگی-هنری کانون بتواند چتر خدمات ارزشمند و بی‌بدیل خود را بر سراسر ایران اسلامی عزیز و  فرزندان این مرز و بوم بگستراند.» همچنین، روز گذشته، وزارت ارشاد درباره طرح واگذاری کتابخانه‌های کانون پرورش فکری متنی را در ۶بند منتشر کرد که در بند۵ آن چنین آمده: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن آن‌که انتشار یک گزارش کارشناسی را که هنوز فرایند بررسی‌های قانونی خود را حتی در کمیته و کمیسیون‌های تخصصی دولت نیز شروع نکرده، عملی نادرست می‌داند و جوسازی‌ها و انتشار اخبار دروغین نظیر تعطیلی و انحلال کتابخانه‌های کانون را نیز عملی غیراخلاقی و در عین حال متوقع از سوی برخی جریان‌ها می‌داند، تأکید می‌کند اصل درخواست برای حمایت بیشتر، تقویت و هم‌افزایی جریان فرهنگی و اصیل و ترویج کتابخوانی بوده است.»

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش