چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۲۱:۴۹ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۴۸۷
کتاب، شعر و ادب

صالحی‌امیری:

وزارت ارشاد نیازمند حضور پررنگ حوزه در عرصه فرهنگ و هنر است

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از کتاب نفیس «مجموعه مقالات همایش ملی فقه هنر» گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند حضور پُررنگ حوزه در عرصه فرهنگ و هنر است.

 به گزارش ایبنا، آیین رونمایی از کتاب نفیس «مجموعه مقالات همایش ملی فقه هنر» با حضور سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و جمعی از کارشناسان حوزه در سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز (۳ اسفندماه) برگزار شد.

 

صالحی‌امیری در این مراسم اظهار کرد: جامعه در حال تحولات سنگینی است و مجموعه این تحولات چهار دهه، جامعه ایران درس‌های زیادی را به ما دیکته می‌کند که من آن‌ها را تدوین کرده‌ام و به‌زودی چاپ خواهم کرد.

 

وی ادامه داد: دهه اول که ما و شما حضور داشتیم و درک کردیم، دوران صدارت مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره)، دوران همدلی، همنوایی و همدردی مردم به هم بود و به لحاظ مطالعات تطبیقی ما دوران انقلاب اسلامی را دوران اول می‌نامیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دوره دوم را دوران توسعه می‌نامیم که با چالش‌های ۹ گانه‌ای اعم از هنجاری، ارزشی، شکاف جنسیتی و شکاف اقتصادی که محصول نظام توسعه است و گریزی از آن‌ها نیست، مواجه‌ایم.

 

صالحی‌امیری بیان کرد: دهه سوم با ورود ماهواره و اینترنت تغییرات زیادی در جامعه حاصل می‌شود. شیوع اطلاعات رخ می‌دهد و عنصری به نام زمان و مکان حذف می‌شود و تغییر الگو در مصرف فرهنگی شکل می‌گیرد و یک نوع مناقشه‌‌ای در سنت در جامعه گسترده می‌شود.

 

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: انبوه پرسش‌های نسل جوان این است که یک نوع تعارض میان مبانی انسان‌شناختی، فلسفی و فرهنگی و هنری جامعه دینی با اندیشه لیبرالیسم دیده می‌شود که انتظار ما از فقها و جامعه دینی پاسخ دادن به این تعارضات است.

 

وی ادامه داد: دهه چهارم با تغییر زیست همراه است که به دنبال آن تغییر رفتار و کانون‌های مرجع دیده می‌شود اما ما در اینجا جای خالی فقه را با انبوهی از نسل جدید پرسشگر داریم.

 

صالحی‌امیری بیان کرد: ما که معتقدیم فقه و مکتب اهل‌بیت (ع) پاسخ مناسب برای همه دارد به شدت در حوزه چالش‌های فرهنگی و هنری دچار یک نوع مناقشه شده‌ایم امروز اگر در جامعه بحث موسیقی مطرح است به اعتقاد من مساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جامعه هنری نیست بلکه باید فقه مرزهای حلیت را برای ما تعیین کند و معتقدیم همه حوزه‌ها از جمله هنر باید در چارچوب شرع باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید از نظام سلیقه‌ای خارج شویم و وارد یک فضای شفاف بشویم از این نظر حرکتی که عزیزان ما در مدرسه هنر اسلامی در قم (جمع‌آوری مجموعه مقالات همایش ملی فقه هنر) شروع کردند بسیار حرکت مبارک و میمونی است و حتما مورد حمایت ما است. ما بیش از هر دستگاه دیگری نیازمند پاسخ شفاف و دقیق حوزه به انبوه پرسش‌های نسل جوان هستیم و حوزه باید در این زمینه به ما کمک کند.

 

وی ضمن تأکید بر این نکته که ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند حضور پُررنگ حوزه در عرصه فرهنگ و هنر هستیم، اظهار کرد: امروز شبکه‌های اجتماعی موج جدیدی در فضای فرهنگی و هنری ایجاد کرده‌اند و بسیاری از این شبکه‌ها مخاطب چندمیلیونی دارند در این شبکه‌ها روزانه سه میلیارد تولید و تبادل اطلاعات شکل می‌گیرد. اما این تولید و توزیع نیازمند یک صیانت فقهی است ما به جای اینکه جوان خود را مواخذه کنیم باید از خود بپرسیم که برای رفع نیازهای نسل جوان چه کردید و چه خواهید کرد؛ کتاب حاضر آغاز مبارکی در این زمینه است.

 

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: جامعه ما جامعه دین‌مداری است. تدابیری که عده‌ای به این جامعه می‌کنند ظلم به آن است. ممکن است ما در مناسک دارای ضعف‌هایی باشیم اما جامعه ایران جامعه معرفت‌گرا است و این یک سرمایه بزرگ محسوب می‌شود. تخریب و تهدید نسل جوان مشکلی را از نظام حل نخواهد کرد ما باید جوان را به رسمیت بشناسیم در غیر این‌صورت به شکاف میان نسل جوان و جامعه برخورد می‌کنیم. امیدوارم به عنوان دستگاه فرهنگی بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم.

 

صالحی‌امیری افزود: اکنون تفسیرهای متعددی از ولنگاری می‌شود. همان اندازه که ولنگاری فرهنگی برای جامعه آسیب‌رسان است، جزم‌اندیشی برای جامعه خطرناک است.

 

وی در پایان اظهار کرد: امیدوارم در سال آینده مبنای یک همایش ملی فقه و هنر را به کمک همه دستگاه‌های فرهنگی داشته باشیم تا همه اصحاب فقهی دعوت شوند و به انبوه پرسش‌های نسل جوان در زمینه فقهی پاسخ داده شود.

 

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش