به گزارش روزنامه اعتماد، اگر شعر بلند «نازلي» را بخوانيد متوجه ميشويد كه كيومرث منشيزاده چه نگاهي به زندگي و دنياي اطرافش داشته است. بازماندهاي از دهههاي ٤٠ و ٥٠ دنياي شعر و جزو نامهاي بزرگ ادبيات معاصر كه با سبك خاص خود شاعر متفاوتي بود و اين تفاوت در شعر، نثر و طنز منشيزاده خود را به وضوح نشان ميداد. شاعري كه در شعرهايش اعداد و نشانههاي رياضي به كار ميبرد و سبكي نو در دنيايي كه براي ماندگاري خلاقيت حرف اول را ميزند، ايجاد كرد.
با همين كار به شاعر رياضي معروف شد.شايد يكي از دلايل اينكه او در شعرهايش از اعداد و نشانههاي رياضي استفاده ميكرد اين بود كه ليسانس اقتصاد داشت و تحصيلات خود را در زمينه رياضيات و فيزيك اتمي دنبال كرده بود. خلاقيت ديگر منشيزاده در دنياي شعر، استفاده از رنگها بود. از او اشعاري به جا مانده كه به شعر رنگي معروف هستند.
اما منشيزاده علاوه بر اين خلاقيتها در شعر، طنزپردازي شناخته شده نيز بود و حتي پژوهشهايي در اشعار حافظ و نيما انجام داده بود. آشنايي به چندين زبان همراه با تحصيلات آكادميك در رشتههاي فلسفه رياضي و حقوق برخي از نمودهاي متفاوت بودن منشيزاده است. او حتي در نخستين دوره كانون نويسندگان ايران نيز عضويت داشته است. «سفرنامه مرد ماليخوليايي رنگپريده»، «يك شعر بلند»، «قرمزتر از سفيد»، «گزيده اشعار»، «ساعت سرخ در ساعت ٢٥» و كتاب «حافظ حافظ» از آثار اوست.
اما او با وجود فعاليتهايي كه داشت در سالهاي آخر عمر تنها شده بود و آنطور كه بايد و شايد در خبرها و مراسمها حضور نداشت و پس از ٧٩ سال زندگي در ٢٦ فروردينماه امسال درگذشت. حالا براي نكوداشت او قرار است فردا از ساعت ٥ بعدازظهر مراسمي با سخنراني كاميار عابدي، محمود معتقدي، اسدالله امرايي و فرهاد عابديني در موسسه بهاران برگزار شود.
اگر دنبال اطلاعات بيشتري از زندگي اين شاعر هستيد، ميتوانيد مستند «شعر رنگي» به تهيهكنندگي داريوش مهرجويي و كارگرداني وحيده محمديفر، فيلم «ژاندارم صلح سرخ» بر اساس يكي از شعرهاي بلند او به كارگرداني زهره تيموري و فيلم سورئال كيومرث درمبخش براساس كتاب «سفرنامه مرد ماليخوليايي رنگ پريده» را ببينيد كه از جمله فيلمهايي هستند كه از زندگي و شعر منشيزاده ساخته شدهاند.
- 13
- 6