به گزارش دنیای اقتصاد، کتابهای علوم انسانی بهویژه آثار غیر درسی، خوانندگان ثابتی دارند؛ کسانی که دغدغه دانستن درباره مسائل گذشته، حال و وقایع سیاسی و اجتماعی را از ملزومات تغییر آینده به نحو مطلوب میدانند. با این حال برخی وقایع روز مانند انتخابات گاه با ایجاد موجی هیجانی، استقبال از بعضی کتابها را افزایش میدهد؛ هرچند تجربه ثابت کرده است که با فروکش کردن موج احساسات، قفسه این گونه کتابها در کتابفروشیها دوباره در انتظار یاران ثابت و همیشگی خود باقی میمانند و از حجم استقبال بهیکباره کاسته میشود.
از آثاری که در هفته گذشته و همزمان با ایام تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تب خرید آنها بالا گرفت، میتوان به کتاب «تضاد دولت و ملت» نوشته محمدعلی همایون کاتوزیان از نشر نی اشاره کرد. این کتاب مجموعه مقالاتی مستقل و درعینحال، وابسته بههم هستند که در مجموع دلایل و شواهد موید نظریه حکومت خودکامه را بهدست میدهند و در آنها ریشهها و اعتبار علمی نظریه حکومت خودکامه و مطالعات موردی مرتبط با آن ارائه شده است. همچنین نظریه عمومی انقلابهای ایرانی، فره ایزدی و حق الهی پادشاهان، لیبرالیسم اروپایی و مفاهیم نو آزادی در ایران و... مورد بررسی قرار گرفته است.
همچنین کتاب «پوپولیسم ایرانی» نوشته علی سرزعیم که با پیش درآمدی از محسن رنانی از سوی انتشارات کرگدن منتشر شده در جایگاه دوم این فهرست قرار گرفت. علی سرزعیم در کتاب «پوپولیسم ایرانی» تلاش میکند دوره ریاستجمهوری احمدینژاد را در پرتو پاسخگویی به چند پرسش تحلیل کند و به چالش بکشد. رویکرد پاسخ به این چهار پرسش، اقتصاد سیاسی و ارتباطات سیاسی بوده و چارچوب نظری مورد استفاده پوپولیسم یا همان عوامفریبی است.
«جامعهشناسی روسپیگری» نیز که به قلم سعید مدنی فرخی از نشر کتاب پارسه راهی بازار کتاب شده دیگر کتابی بود که بیش از سایر آثار موجود در سبد خرید علاقهمندان به حوزه علوم انسانی قرار گرفت. این کتاب، جمعبندی مطالعات سالهای گذشته سعید مدنی درباره روسپیگری است. نویسنده ضمن مروری تاریخی بر وضعیت روسپیگری، مجموعه یافتههای حاصل از مطالعه خود و همکارانش را با عنوان «ارزیابی سریع وضعیت روسپیگری در شهر تهران» به یافتههای قبلی افزوده تا در این کتاب تصویری به روزتر و شفافتر از موضوع ارائه دهد.
به گزارش خبرگزاری ایبنا همچنین براساس آماری که از کتابفروشیهای شهر کتاب مرکزی، شهر کتاب ابنسینا، شهر کتاب شهید بهشتی، چشمه کریمخان، چشمه آرن، افق، امیرکبیر، دف، مرکز، جیحون، همیشه و فراموشی به دست آمده است، «هنر شفاف اندیشیدن» نوشته رولف دوبلی با ترجمه عادل فردوسیپور از نشر چشمه، «هویت و خشونت» نوشته آمارتیاسن با ترجمه فریدون مجلسی از نشر پایان، «علیه ایدهآلیسم» نوشته تئودور آدورنو با ترجمه فرهاد کاظمپور از نشر هرمس، «درمان شوپنهاور» نوشته اروین یالوم با ترجمه سپیده حبیب از نشر قطره، «اثر مرکب» نوشته دارن هاردی با ترجمه لطيف احمدپور و ميلاد حيدری از نشر شریف، «۴ اثر از فلورانس اسکاولشین» نوشته رابرت گرین با ترجمه محمدرضا آلیاسین از نشر پیکان و «انسان در جستوجوی معنی» نوشته ویکتور فرانک با ترجمه نصرت صادقیان از نشر درسا از دیگر کتابهای پرفروش حوزه علوم انسانی در هفته گذشته بودند.
نقش رسانههای مجازی در فروش یک اثر
در میان کتابهای آثار ادبی روز نیزاستقبال گسترده از رمان «قهوه سرد آقای نویسنده» نوشته روزبه معین که از سوی انتشارات نیماژ راهی بازار کتاب شده، قابل توجهترین اتفاق بازار کتاب تهران در هفته گذشته بود. این رمان در اکثر کتابفروشیهای تهران در صدر فهرست پرفروشهای ادبیات قرار داشت. روزبه معین پیش از انتشار این اثر بخشهایی از آن و دیگر آثارش را در فضای مجازی منتشر میکرد و از اینراه پیش از چاپ انبوهی مخاطب مشتاق برای خود فراهم کرد. داستان کتاب حکایت زندگی یک روزنامهنگار و نویسنده است.
داستان از یک خاطره از کودکی نویسنده آغاز میشود؛ زمانی که او عاشق دختری بود که ۱۵ سال از خودش بزرگتر است. دختر هر روز برای آموزش پیانو به خانه همسایه این پسربچه که پیرزنی است میآید و پسر بچه بهدلیل علاقه زیادش هر روز به سراغ دفترچه نتها میرود و نتها را جابهجا میکند...همچنین جایگاه دوم این فهرست را رمان «ملت عشق» نوشته الیف شافاک (Elif Shafak)، با ترجمه ارسلان فصیحی به خود اختصاص داده که در ماههای اخیر تقریبا جایگاه ثابتی در این فهرست داشته است. این رمان روایتی موازی از زندگی یک خانواده آمریکایی و زندگی شمس تبریزی را ارائه میکند.
رمان «دختری که رهایش کردی» نوشته جوجو مویز (Jojo Moyes)، نویسنده و روزنامهنگار انگلیسی نیز در جایگاه سوم فهرست پرفروشهای آثار ادبی در هفته گذشته قرار گرفت. این اثر که با ترجمه کتایون اسماعیلی از سوی نشر میلکان راهی بازار کتاب شده، داستان زندگی دو زن است که یکی از آنها به نام سوفی در زمان اشغال فرانسه و در نبود شوهرش، مجبور است از خانوادهاش در مقابل نازیها محافظت کند.«مردی به نام اوه» نوشته فردریک بکمان با ترجمه فرناز تیمورازف از نشر نون، «رفتیم بیرون سیگار بکشیم هفده سال طول کشید» نوشته جمعی از نویسندگان با ترجمه آبتین گلکار از نشر چشمه، «صدسال تنهایی» نوشته گابریل گارسیا مارکز با ترجمه بهمن فرزانه از نشر امیرکبیر، «سه قصه» نوشته ایرج طهماسب از نشر چشمه، «سیر عشق» نوشته آلن دوباتن با ترجمه زهرا باختری از نشر چترنگ، «ریگ روان» نوشته استیو تولتز با ترجمه پیمان خاکسار از نشر چشمه و «آناتومی افسردگی» نوشته محمد طلوعی از نشر افق از دیگر کتابهای حاضر در فهرست ۱۰ کتاب پرفروش بازار کتاب تهران بودند.
- 17
- 1