شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۲ - ۲۵ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۲۵۹
کتاب، شعر و ادب

کامران محمدی مطرح کرد؛

رقیب هیچ جایزه دیگری نیستیم/ادبیات ایران نیاز به اتفاق تازه دارد

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,کامران محمدی
دبیر جایزه ادبی احمد محمود می‌گوید جایزه ادبی تازه تاسیس احمد محمود با اطلاع خانواده وی و بدون ارتباط با انجمن داستان‌نویسان تهران شکل گرفته و رقیب هیچ یک از جوایز ادبی داخلی و خارجی نیست.

کامران محمدی دبیر جایزه ادبی احمد محمود در گفتگو با مهر درباره حواشی جایزه احمد محمود عنوان کرد: متاسفانه برخی دوستان انگار خودشان را قیّم همه‌ ادبیات در هر موضوعی با هر هدفی و در هر جایی می‌دانند و گاهی معلوم نیست اصولا با چه هدفی، اظهارنظرهای شتابزده و نسنجیده می‌کنند. به نظرم این نکته خیلی واضح است که ما این ادای احترام، یعنی نام‌گذاری جایزه به نام این نویسنده‌ بزرگ را حتما به اطلاع خانواده‌ ایشان برسانیم و رسانده‌ایم.

 

من خودم شخصاً با پسر احمد محمود صحبت کرده‌ام و همه‌ اعضای خانواده‌ی ایشان در جریان کار هستند و نه تنها مخالفتی ندارند، بلکه حتی از این بابت خوشحالند که گروهی نویسنده باعث شده‌اند نام محمود همان طور که حقش است، زنده شود. حتی غرض این است که در شروع جایزه، یعنی در مراسم نهایی امسال که همزمان با سالروز تولد محمود برگزار می‌شود، از بستگان درجه‌ اول ایشان، کسانی حتما حضور داشته باشد و جشن تولد نمادینی برای او بگیریم و خوشبختانه خانواده‌ ایشان هم همکاری لازم را داشته‌اند.

 

وی در ادامه در پاسخ به این انتقاد که نسبت برگزار کنندگان این جایزه با احمد محمود چیست، گفت: حرف خیلی خنده‌داری است که گفته شود موسسان جایزه و داورانش با احمد محمود نسبتی ندارند. یعنی ما حتما باید پسرخاله‌ محمود باشیم تا اسم جایزه‌ای را به نام او بگذاریم؟ نسبت همه‌ ما ادبیات است. و چه نسبتی بزرگ‌تر از این؟ محمود نویسنده‌ بزرگی است و همه ما نویسندگان ایرانی به او مدیون هستیم. ما در دوره‌ اول جایزه‌ منتقدان و نویسندگان مطبوعات هم که این کار از دست‌مان برمی‌آمد، بزرگداشت احمد محمود را برگزار کردیم. یعنی جایزه اصولا با نام محمود شروع به کار کرد. آن موقع، یعنی هفده هجده سال پیش، خوشبختانه محمود زنده بود.

 

عده‌ای جوان که عموما کتابی هم نداشتند با دبیری احمد غلامی، دعوتش کردند و با وجود حال خیلی بدی که داشت به مراسم آمد. اتفاقا از همین جمع جایزه‌ احمد محمود، من و مهدی یزدانی خرم و حسن شهسواری در راه‌اندازی آن جایزه هم بودیم. اما حالا محمود با همه‌ تنهایی آخر عمرش، از دنیا رفته و متاسفانه وقتی کسی از دنیا می‌رود، انواع و اقسام وکیل و وصی پیدا می‌کند که معلوم نیست تا دیروز کجا بوده‌اند.

 

وی افزود: جایزه‌ محمود هر اسم دیگری هم می‌توانست داشته باشد. اما چه اسمی بهتر از اسم یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان ایرانی که به باور شخص من، بزرگ‌ترین نویسنده‌ ایرانی است. 

 

محمدی تاکید کرد: جایزه احمد محمود رقیبی برای هیچ جایزه دولتی و خصوصی نیست، بلکه حتما در کنار سایر جوایز، قصد دارد حال و هوای خموده‌ ادبیات داستانی را پویاتر کند. از طرفی بهترین زمان برای اهدای این جایزه طبیعتا سالروز تولد محمود است، یعنی چهارم دی که فکر نمی‌کنم جای مراسم دیگری را تنگ کند.

 

ذهن‌خوانی و متصل کردن آدم‌ها به یک جریان خاص یا یک تفکر خاص، نیاز به مدرک و سند دارد. ما از همه‌ بزرگان ادبیات ایران یاد گرفته‌ایم و می‌گیریم. فرقی نمی‌کند گلشیری باشد یا جلال یا محمود. همه‌ این‌ها در جای خودشان شأن و ارزش ویژه‌ خودشان را دارند و مایه‌ تأسف است اگر بخواهیم تلاش کنیم که اثبات یکی را به معنی نفی دیگری بگیریم.

 

وی در پاسخ به این سوال که این جایزه ادبی تازه‌تاسیس قرار است چه خلائی را از ادبیات داستانی ایران پر کند، عنوان کرد: همین استقبال گسترده‌ رسانه‌ها از موضوع، نشان می‌دهد که چه‌قدر فضای ادبیات نیاز به جایزه‌ها و اتفاقاتی از این دست دارد. جایزه‌ها می‌توانند توجه آدم‌ها را جلب کنند و ما به‌شدت نیاز داریم که حواس مردم را کمی ازگوشی‌های‌شان پرت کنیم! مطمئن باشید هر چه تعداد جوایز خصوصی بیش‌تر باشد، با وجود همه‌ حاشیه‌ها و اما و اگرهایش، به نفع ادبیات است چرا که جایزه‌ها توجه مخاطبان را جلب می‌کنند و فضا را گرم نگه می‌دارند. همان طور که در دهه‌ هشتاد، با وجود چند جایزه این اتفاق افتاده بود.

 

محمدی درباره‌ی ارتباط جایزه محمود و انجمن داستان‌نویسان استان تهران نیز گفت: فعلا هیچ ارتباطی بین این‌ها نیست. بحث‌های مقدماتی برگزاری جایزه احمد محمود دو سه سال پیش مطرح شد و این خیلی قبل تر از آن بود که انجمن صنفی داستان‌نویسان بخواهد شکل بگیرد. یعنی این دو فعلا ارتباط مستقیمی به هم ندارند، اما البته امیدوارم با توجه به این که بنده عضو هیات‌مدیره و دبیر انجمن هم هستم، بتوانیم در سال‌های آینده از انجمن هم کمک بگیریم و با همکاری هم کار را انجام دهیم که فکر می‌کنم حالا که انجمن داریم، شکل درست‌ترش همین است که جایزه‌ها هر کدام به‌نوعی با انجمن همکاری کنند.

 

 

mehrnews.com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش