دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۳۲۲
کتاب، شعر و ادب

از ناراحتی افشین یداللهی از احسان خواجه‌امیری تا حسرت یک برادر

افشین یداللهی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
مراسم بزرگداشت افشین یداللهی در حالی برگزار شد که برادرش درباره او گفت: «فکر می‌کنم افشین تمام گفت‌وگویی را که با جامعه داشت هنوز هم دارد، اگر من برادرش هستم دلیل نمی‌شود تا جایگاه او را داشته باشم اما چیزهایی که پس از درگذشت او شنیدم بعد دیگری از او را برای من گشود.»

به گزارش خبرآنلاین، مراسم بزرگداشت افشین یداللهی شاعر و ترانه‌سرا سرشناس شنبه ۲۱ مرداد با حضور دوستان و علاقه‌مندان این هنرمند در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم عبدالجبار کاکایی ترانه‌سرا پیشکسوت درباره یداللهی گفت: «داشتم فکر می‌کردم عنوان «جنون منطقی» که افشین یداللهی برای کتابش انتخاب کرده است، چه اسم خاص و درستی است که در حین وجود عقلانیت در حرفه، ترانه‌هایش از جنون برخوردار است. جنون یک فهم درونی است که با تعطیلی حواس ظاهری شکل می‌گیرد. ترانه ژانر و نگاه تازه انسان امروز به محیط است و افشین جزو کسانی است که ترانه را به این شکل به کار گرفت.»

 

او درباره بخش‌های وجودی یداللهی که در آثارش متبلور شده است، توضیح داد: «آثار افشین به سه دسته تقسیم می‌شوند، وطنیات که با صدای سالار  عقیلی شنیده شد، عرفانیات که علیرضا قربانی آن‌ها را می‌خواند و عاشقانه‌ها که با صدای احسان خواجه‌امیری پخش شد.»

 

این هنرمند با تشبیه یداللهی به میرزاده عشقی ادامه داد: «سرنوشت یداللهی از حیث جوانمرگ شدن و شوری که به وطن داشت به میرزاده عشقی شباهت بسیاری دارد و شایسته است که از او به نیکی یاد شود. افشین نمونه صبر و آرامش بود و افراد با سلایق گوناگون را جذب و جلب خود می‌کرد.»

 

افشین یداللهی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

قاسم جعفری کارگردان مجموعه «غریبانه» سخنران بعدی این مراسم بود که در جملاتی کوتاه گفت: «سه شب قبل از درگذشت افشین عزیز بود که به این مکان که هنوز در حال ساخت بود آمد و از ساخت چنین موسسه فرهنگی ابراز خشنودی کرد و گفت که کلاس‌های ترانه‌گویی‌اش را به اینجا منتقل می‌کند.»

 

او ادامه داد: «من از اولین کارهایم سابقه همکاری با افشین را داشتم، از «خطر قرمز» تا «شب آفتابی». روزی که خبر درگذشت او را شنیدم یک ساعت در خیابان گریه کردم.»

 

حسن علشیری شاعر که سابقه شاگردی افشین یداللهی را داشت، در ادامه این مراسم گفت: «بعد از این حادثه تلخ علی‌رغم موقعیت‌هایی که برای صحبت پیش می‌‌آمد، نمی‌توانستم سخن بگویم. آشنایی من با ایشان به زمان دانشجویی‌ام بازمی‌گردد که به سختی خود را از کرج به خانه ترانه می‌رساندم و در کلاس‌هایش شرکت می‌کردم.»

 

او سپس خاطره‌ای از مردم‌داری و بزرگواری یداللهی را برای حضار بازگو کرد و درباره شجاعت و آزاداندیشی او گفت: «او هیچگاه زیر بار حذف بخش‌هایی از آثارش نرفت و بر اندیشه‌ها و باورهای خود مصمم بود و آن‌ها را در ترانه‌هایش نمایان می‌کرد. در بسیاری از ترانه‌هایش هم که مضامین میهنی داشت در کنار بیان شکوه و عظمت به مشکلات و دردها هم می‌پرداخت.»

 

اهورا پارسا خواننده، که برای اجرای قطعاتی روی صحنه آمد، در سخنانی گفت: «من در چهلم افشین هم گفتم که حاضر شدن و صحبت کردن درباره چنین مراسمی با این عنوان بسیار سخت است. افشین دوستی مهربان و دوست‌داشتنی بود، ایشان صدای خیلی خوبی هم داشت و برنامه‌هایی برایش داشتیم که متاسفانه اتفاق نیفتاد. یادم هست یک روز در دفتر از من درخواست کرد که تنبک به او بدهم تا بنوازد من زیر بار نرفتم تا اینکه اصرار زیادی کرد و وقتی شروع به نواختن کرد آنقدر عالی بود که من انتظار نداشتم.»

 

او سپس قطعات «بانوی ساقدوش» و «مردم آزاده» را اجرا کرد.

 

صابر قدیمی شاعر و طنز پرداز جوان هم در ادامه این برنامه با اشاره به جایگاه استادی یداللهی برای خود گفت: «ما باید سعی کنیم وقتی در جایگاه شاگردی قرار می گیریم به دروس استادمان گوش دهیم، یداللهی همیشه لبخند به لب داشت و این یادگاری است که از او همیشه به یاد دارم، روز ختم مادرشان در خانه ترانه وقتی پشت تریبون رفتم که غزلی بخوانم از من خواست تا شعری طنز بخوانم چون زندگی ادامه دارد و باید شاد بود.»

 

او افزود: «همیشه فکر می‌کردم اگر اتفاق خوبی مانند ازدواج بخواهد برای رخ دهد، اولین شخص ادبی که دعوت می‌کنم چه کسی است؟ و همیشه اولین نامی که به ذهنم می‌رسید دکتر یداللهی بود. او هیچوقت برای موفقیت جلوی کسی دست دراز نکرد و زیر بار چیزی نرفت.»

 

افشین یداللهی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

آرش یداللهی دیگر سخنران این بزرگداشت بود که درباره برادر خود این چنین گفت: «فکر می‌کنم افشین تمام گفت‌وگویی که با جامعه داشت را هنوز هم دارد، اگر من برادرش هستم دلیل نمی‌شود تا جایگاه او را داشته باشم اما چیزهایی که پس از درگذشت او شنیدم بعد دیگری از او را برای من گشود.»

 

او ادامه داد: «کار من تصویر است و وقتی اشعار افشین و بچه‌های خانه ترانه را می‌شنوم سراسر تصویر می‌بینم. از این ابراز محبتی که به برادرم دارید بی‌نهایت سپاسگزارم، من ساعت‌ها با افشین بود اما این مسایلی که شما می‌گویید را ندیدم و همیشه از این بایت حسرت می‌خورم.»

 

سعید کریمی پژوهشگر حوزه شعر و ترانه هم با حضور روی صحنه از جدیتی که یداللهی برای ترانه قائل بود گفت و افزود: «من به عده کمی استاد و دکتر می‌گویم و افشین هم جزو همین عده بود زیرا که بازتاب دکتر بودنش در حرفه‌اش بسیار نمود داشت.

 

او جزو ترانه‌سرایان بعد از انقلاب بود که من با آلبومی که در زمان جام جهانی فرانسه برای تیم ملی منتشر شد با اشعارش آشنا شدم. او همیشه در حوزه ترانه‌سرایی جدی بود، به دلیل اینکه نیازی به پول نداشت و برای پول این کار را انجام نمی‌داد. انسان جدی می‌تواند کار جدی کند، احساس بدون اندیشه در ترانه جایگاهی ندارد. اندیشه است که هدف کار را نشان می‌دهد.»

 

او سپس ناراحتی یداللهی از یک کار احسان خواجه امیری را برای نمونه‌ای از جدیت او در کار بیان کرد و گفت: «کارنامه کاری احسان خواجه‌امیری به دو بخش قبل و بعد از همکاری با دکتر تقسیم می‌شود، افشین هیچگاه پشت سر کسی حرف نمی‌زد و اعتدال داشت، حتی اگر از کسی ناراضی بود بازهم بد او را نمی‌گفت.»

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش