شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۲ - ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۶۸۷۴
کتاب، شعر و ادب

آغاز به کار پایگاه تخصصی نقد داستان

مراسم آغاز کار پایگاه تخصصی نقد داستان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
پایگاه تخصصی نقد داستان آغاز به کار کرد. به گفته مسئولان، تمام نویسندگان جوان و فارسی‌زبان در هر کجای جهان می‌توانند داستان‌های خود در این پایگاه، به محک نقد منتقدان حرفه‌ای بگذارند.

مراسم آغاز به کار «پایگاه تخصصی نقد داستان» با حضور جمعی از داستان‌نویسان و منتقدین داستان و نیز مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله محمد سلگی سرپرست معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه و مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، برگزار شد.

 

در این مراسم ۱۸ نفر از داستان نویسان و متقدان از جمله شامل مهدی قزلی، غلامرضا طریقی، احسان رضایی، حبیب یوسف‌زاده، آناهیتا رودان، محمدرضا شرفی خبوشان، احسان عباسلو، علیرضا محمودی ایرانمهر، نازنین جودت، بهاءالدین مرشدی، مصطفی خرامان، رامبد خانلری، سیدجواد یوسف‌بیگ و امیلی امرایی، داستان‌های خود را که عمدتاً با محوریت موضوع نقد داستان نوشته شده بود، خواندند.

 

در ادامه محمد سُلگی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی ابراز امیدواری کرد این تلاش گروهی که در اداه سنت نقد صورت گرفته است، راه‌های تازه‌ای را به روی توسعه و تکامل گفتمان نقد در جامعه بگشاید.

 

وی گفت: از نظر من نقد چیزی جر گفتگو نیست؛ یک اثر ادبی خلق می‌شود تا مثل هر اثر دیگر شنیده شود و پاسخ داده شود وگرنه پژمرده می‌شود. از آنجا که گفتان نقد کمتر  آلوده شده، شاید بتوان آن را ناب‌ترین شکل بیانگری دانست.

 

این مقام مسئول در وزارت ارشاد ادامه داد: بیش از ۱۰۰۰ سال است که عموم مردم ایران درباره قصه‌های شاهنامه با هم صحبت می‌کنند و منتقدان هم به اقتضای گفتمان غالب، به نقد آن پرداخته‌اند. از دل همین نقدها می‌توان به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای سازماندهی و اداره بهتر جامعه بهره برد.

 

سلگی گفت: نقد ادبی مانند جادویی است که همزمان که ما یک اثر را نقد می‌کنیم به آن مرحله بالا از آگاهی می‌رسیم که باید همچنان گذشته خود را نقد کنیم.

 

وی سایت نقد داستان را دارای جایگاهی مهم خواند که می‌تواند همه نقدها برای یک داستان را به فاصله کوتاهی از هم منتشر کنند و هم نویسنده اثر و هم خوانندگان آن از ضعف و قوت‌هایش مطلع خواهند شد و لذا انعکاس آن هم در فضاهای عمومی بیشتر است.

 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگی توسعه یافته است که بتواند محصولات خود را ارزیابی کند و من امیدوارم بتوانیم با توسعه گفتمان نقد، به توسعه توان ادبی خودمان کمک کنیم.

بر اساس این گزارش و بنا بر اعلام احسان رضایی، سردبیر سایت تخصصی نقد داستان (https://naghdedastan.ir/)، پایگاه تخصصی نقد داستان با هدف خدمت‌رسانی به تمام نویسندگان جوان و فارسی‌زبان در هر کجای ایران و جهان ایجاد شده است. تمام نویسندگان می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای در نخستین پایگاه نقد داستان عضو شوند و داستان‌های خود را در محک نقد قرار دهند.

 

در این سایت از منتقدان مختلف، مدرسان داستان‌نویسی و نویسندگان شناخته‌شده بهره گرفته شده تا روی آثار داستان‌نویسان جوان، نقدهای آموزشی بنویسند. منتقدان سایت، به‌طور مرتب و مداوم داستان‌های ارسالی کاربران را نقد می‌کنند و این نقدها در معرض دید و مطالعه عموم قرار می‌گیرد. کاربران هم می‌توانند در مورد این داستان‌ها نقد و نظر داشته باشند.

 

سایت تخصصی نقد داستان علاوه بر نقد داستان، بخش‌های دیگری هم دارد؛ در بخش «به‌علاوه نقد» نکات و مقاله‌های مفید و کاربردی برای داستان‌نویسان جوان، تالیف یا از منابع پیشین انتخاب می‌شود. همچنین آخرین خبرهای مربوط به حوزه داستان هم از پایگاه‌های خبری مختلف خوانده و گزیده آن در بخش «منهای نقد» این سایت منتشر می‌شود.

 

افراد برای ارسال داستان به پایگاه نقد داستان و نیز ارسال نظر در سایت، ابتدا باید عضو شوند؛ کاربر پس از ورود به صفحه ثبت‌نام، اطلاعات خود را تکمیل می‌کند و گذر از مراحل مختلف از طریق پیامک به وی اطلاع داده می‌شود.

 

حداکثر حجم داستان ارسالی ۲۵۰۰ کلمه است، و نویسندگان می‌توانند برای منتقدان هم به صورت خصوصی، دیدگاه خود را ارسال کنند. بنابراین کسانی که مایل به درج نام خود در کنار آثارشان نیستند، می‌توانند با امکانات سایت، اثرشان را به صورت خصوصی برای منتقدان بفرستند و در سایت آن را نمایش ندهند.

 

داستان‌های ارسالی در نوبت نقد قرار گرفته و توسط یکی از منتقدان پایگاه خوانده و نقد می‌شود. سعی بر این است که داستان‌های مختلف توسط منتقدان مختلف نقد شود تا کاربران، نظرات چند استاد را در مورد داستانشان بدانند. همچنین بعد از انتشار نقد روی سایت، پیامکی برای اطلاع نویسندگان ارسال می شود.

 

همچنین کاربران خواهند توانست در قسمت «فهرست داستان‌های ثبت‌شده» از پنل کاربری، تمام داستان‌های خودشان به همراه نقدهای صورت‌گرفته بر آنها را مشاهده کنند و با استفاده از آنها، داستان‌های جدید بنویسند و بفرستند.

 

 

mehrnews.com
  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش