چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۱۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۲۸۹۱
کتاب، شعر و ادب

پرفروش‌ترین کتابهای انگلیسی زبان حوزه اندیشه در سال ۲۰۱۷

پرفروش‌های کتابهای انگلیسی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

در باب قصد/ مایکل روس

کتاب «در باب قصد» تاریخچه‌ای کوتاه از ایده «قصد» در اندیشه غرب، از یونان باستان تا حال حاضر را پیش روی مخاطب می‌گذارد.آیا می‌توانیم بدون ایده «قصد» زندگی کنیم؟ آیا اصلاً باید تلاش کنیم؟ به عقیده کانت، ما درگیر مفهوم «قصد» و حتی نظریه انتخاب طبیعی داروین، هستیم که عمیقاً این ایده را متزلزل کرد، اما قادر نبود تا آن را کامل از بین ببرد. در واقع، توضیحات زبانی - مانند آنچه که ارسطو درک «علل نهایی» نامیده است - به نظر می‌رسد که از نو جان گرفته‌اند. این در حالی است که تحلیلگران دینی و برخی از فیلسوفان سکولار اینگونه استدلال می‌کنند که هرگونه توضیح برای زندگی بدون ایده «قصد» از فقدان مؤلفه‌ای ضروری رنج می‌برد.

مایکل روس در این کتاب، تاریخ ایده «قصد» را در اندیشه فلسفی، مذهبی، علمی و تاریخی مورد بررسی قرار می‌دهد. این کتاب، که نمونه‌های ادبی و نوشته‌های دیگر را در دسترس خواننده می‌گذارد  نظرات مربوط به «قصد» را در دنیای طبیعی و انسانی مورد تحلیل قرار می‌دهد. به عبارتی، نشان می‌دهد که چگونه بیش از دو هزار سال است که سه تفکر درباره «قصد» در قلب تفکر غرب نفس می‌کشد؛از دیدگاه افلاطونی، «قصد» در نتیجه برنامه‌ریزی‌های وجود الهی یا انسانی است؛ از دیدگاه ارسطویی، «قصد» از گرایش یا اصل نظم در دنیای طبیعی حاصل می‌شود؛

و از دیدگاه کانتی، «قصد» اساساً المانی است که باید کشف شود. نظریه تکامل داروین از طریق انتخاب طبیعی، این ایده را گسترش داد.کتاب «در باب قصد» مفاهیم عمیق و جذاب این روش تفکر را مورد تحلیل قرار می‌دهد و در این میان، سؤالات جدی درباره «قصد زندگی» طرح می‌‌کند و این تفکر که «آیا زندگی بدون «قصد» معنی دارد؟» نیز به چالش کشیده می‌شود. در نتیجه، نویسنده به این نکته می‌رسد که موضوع «قصد» همچنان مسأله‌ای حیاتی و مبرم برای انسان امروز است که باید به آن بیاندیشد.

براندوم/ رونالد لوفلر

«رابرت براندوم» از مشهورترین فیلسوفان معاصر امریکایی است که اندیشه‌هایش به طور گسترده در انجمن‌های فلسفی و تحلیلی جهان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. رویکرد نوآورانه او به زبان و عقلانیت، فلسفه‌های زبان و ذهن، معرفت‌شناسی، متافیزیک و منطق را با تفسیرهای جذابی از شخصیت‌های تاریخی نظیر کانت، هگل و ویتگنشتاین ادغام می‌کند. با این حال، فهم فلسفه براندوم با توجه به طبیعت جسورانه غیرطبیعی و بسیار فنی خود ممکن است برای مبتدیان کمی دشوار به نظر برسد.

در این کتاب، رونالد لوفلر راهنمایی انتقادی از پیچ و خم فلسفه براندوم ارائه می‌‌کند. او ماهیت پیشگام رویکرد براندوم را در ارتباط با زبان و ارتباطات، همراه انضمام بی‌قید و شرط سنت ایده‌آلیستی آلمان، انتقال می‌دهد و به شکلی متمرکز و قاطع همه جنبه‌های مهم اندیشه براندوم، از جمله پراگماتیک‌های هنجاری و معانی استنباطی و نظریه‌های او را از دانش تجربی، منطق، اظهارات زبان‌شناختی و عینیت را معرفی می‌کند.

مانیفست واقعیت: ایده آلیسم واقعیت و رئالیسم کانت/ لوسی آلیس

در قلب فلسفه انتقادی امانوئل کانت، دیدگاهی معرفت‌شناختی و متافیزیکی وجود دارد که او آن را «ایده‌آلیسم متعالی» می‌نامد؛ و هدف کتاب درک‌پذیر کردن این تفکر است. با وجود مرکزیت ایده‌آلیسم متعالی در تفکر کانت، پس از دویست سال از انتشار نخستین نقد، هنوز درک واحدی از این دیدگاه وجود ندارد. لوسی‌آلیس استدلال می‌کند که تمایز کانت به مؤلفه‌های معرفت‌شناختی و متافیزیکی افکار او است و به ایده آلیسم اصیل متعهد است، اما این ایده آلیسمپدیداری نیست.

بخش مرکزی تحلیل لوسی آلیس توجه دقیق او به مفهوم «شهود» کانت و نقش آن در شناخت است. او شهود کانتی را به‌عنوان بازنمودی می‌داند که ما را با ابژه‌های اندیشه آشنا می‌کند. ایده آلیسم کانت را می‌توان واقعیتی تجربی و محدودکننده دانست. وی بر این نظر است که واقعیت تجربی از این جهت که تجربه متعالی نیست وابسته به ذهن است؛ به عبارتی، در ذهن ما به معنای واقعی کلمه وجود ندارد. مطالعه شهود به این روش ما را قادر می‌سازد تا منطق اصلی کانت از ایده آلیسم در زیباشناسی متعالی رادرک کنیم.

پس از هایدگر/ گرگوری فراید و ریچارد پولت

این کتاب منحصر به فرد بیش از ۳۰مقاله جدید از محققان برجسته درباره مسائل بحث‌برانگیز فلسفه هایدگر را در خود جای داده است. نوشته‌های او مخاطب را به تجزیه و تحلیل و کاربرد آنها دعوت می‌کند که البته مشخصاً در ارتباط با وابستگی‌های سیاسی جای انتقاد دارد. فلسفه امروز پس از هایدگر شکل می‌گیرد، به‌طوری که دیدگاه‌های او نباید ساده‌لوحانه پذیرفته شود؛ مسائل جدیدی وجود دارد که او به آنها اشاره‌ای نکرده است اما ما در پی پرسش‌هایی که او در ذهن‌ها برانگیخته، به تفکربرآمدیم. تحلیلگرانی که در این اثر همکاری کرده‌اند، سؤالاتی از این قبیل می‌پرسند:

- تفکر «پس از» هایدگر به چه معنا است؟

- چه مواردی در آثار دوره پدیدارشناسی ارزشمند است؟

- ریشه خطاهای سیاسی هایدگر کجا است؟

- آیا هنوز هم در آثار هایدگر مؤلفه‌هایی وجود دارد که بتواند بینش‌های مفید سیاسی را برانگیزاند؟

- آیا او می‌تواند ما را در درک وضعیت پست‌مدرن کمک کند؟

پرسش‌ها و مقاله‌های استدلالی این کتاب، عمیقاً خوانندگان را به تفکر وامی‌دارد.

‌ لئو استراوس و چنین گفت زرتشت نیچه (همراه نوشتاری از استراوس)/ ویرایش و تفسیر ریچارد ل. ولکلی

با وجود اینکه لئو استراوس نوشته‌های زیادی درباره نیچه ندارد، اما سخنرانی‌ها و مکاتبات او در این زمینه حاکی از انتقادات عمیق اش نسبت به نیچه است. یکی از آثار پربار او همایشی بود که سال ۱۹۵۹ در دانشگاه شیکاگو درباره کتاب «چنین گفت زرتشت» نیچه ارائه کرد. او در این سخنرانی سعی کرد نشان دهد که بین مهم‌ترین پروژه نیچه و تلاش‌های او در بازیابی فلسفه کلاسیک سیاسی همخوانی وجود دارد. در مقابل، ریچارد‌ل.

ولکلی سخنرانی‌های استراوس را به شکلی فوق‌العاده تفسیر می‌کند، به‌طوری که نقش انتقادی نیچه در شکل‌دهی ذهنیت استراوس روشن می‌شود. علاوه بر ارتباط گسترده نیچه و فلسفه سیاسی، استراوس به انتقاد هایدگر از «اراده معطوف به قدرت» نیچه اشاره می‌کند. سخنرانی‌ها بخوبی ارتباط تفکر هایدگر با لئو استراوس را نشان می‌دهد، شخصیتی که در درک بحران فلسفه و تمدن غرب نقشی کلیدی بازی کرد.

سنت تحلیلی در فلسفه: جلد دوم، دیدگاه نو/ اسکات سومس

این کتاب، تاریخی عمیق از زبانشناسی در فلسفه تحلیلی، از فیلسوف برجسته زبان ارائه می‌دهد. این دومین جلد از پنج جلد تاریخ قطعی فلسفه تحلیلی در زایش منطق مدرن در سال ۱۸۷۹ تا پایان قرن بیستم است. اسکات سومس، فیلسوف برجسته زبان و مورخ فلسفه تحلیلی، دقیق‌ترین توصیف از سنت تحلیلی را که تاکنون منتشر شده، ارائه کرده است، به طوری که در محدوده زمانی و نسبت به‌موضوع های مورد نظر بی‌نظیر است. سومس با تمرکز بر نقاط عطف اصلی و تشخیص آنها به سؤالات اساسی سنت تحلیلی می‌پردازد.

جلد دوم بررسی فشرده از دیدگاه جدید فلسفه تحلیلی است که لوودویگ ویتگنشتاین پایه‌گذار آن بود. علاوه بر کاوش موفقیت‌ها و شکست‌های فیلسوفانی که این دیدگاه را دنبال کردند، کتاب پیش رو نشان می‌دهد که چگونه منطق اندیشان فلسفی مانند کورت گودل، آلفرد تارسکی، آلونزو چرچ و آلن تورینگ دامنه و محدودیت‌های منطق و تئوری ریاضی محاسبات حاکم در دوران دیجیتال را توسعه داده‌اند. این کتاب با بررسی تلاش‌ها در جهت حفظ هنجارهای اخلاقی در دوره علمی به پایان می‌رسد.

کتاب بازی‌های سوررئالیستی/ آلستر بروچی و مل گودینگ

این مجموعه لذت‌بخش به همه اجازه می‌دهد تا از روش‌های دست اول بحث‌برانگیز مورد استفاده توسط هنرمندان و شاعران مکتب سوررئالیست بهره ببرند، به این ترتیب از تفکر و رفتار متعارف و معمول به حقیقتی

عمیق‌تر برسند.

هنرمندانی مانند آندره برتون، رنه مارگریت و ماکس ارنست این سبک را اختراع کردند.

 نتایج این بازی‌ها گاهی فقط خنده‌دار و گاهی بسیار رمزآلود و عمیق است.

این جنبش سوررئالیستی که از سده ۱۹۰۰ در اروپا آغاز شد، با استفاده از روش‌های تفریحی و ترفندهای سیستماتیک کارهایی بحث‌برانگیز تولید می‌کند و هنر، ادبیات و جامعه را به چالش

 می‌کشد.

آنها تجربه‌های خود را از هنر و فلسفه، مانیفست و تظاهرات، عشق و سیاست مورد بررسی قرار می‌دهند، اما فرای هر گونه بازی، این سبک بیشتر از همه به‌دنبال این است تا نگاهی متفاوت به روش‌های تحصیلی داشته باشد و پایه قطعیت آرامبخش بورژوازی راسست کند.

بــــــــازی‌های ســــوررئالیستــــی کتـــابی لــــذت‌بخش است که به خواننـــــده اجــازه می‌دهــــد

تا از طریق روش‌های سوررئال با نوسان‌های شگفت‌انگیز میان کلام و تصاویر زیبا و متناقضلذت ببرد.

این جعبه بازی برای سرگرمی‌های شعری، تخیلی و افسانه‌ای است و پر از امکانات جدید برای باز کردن درهای ناخودآگاه و آزادسازی قوه خلاقیت جمعی است.

ضد ادیپ: کاپیتالیسم و اسکیزوفرنی/ ژیل دلوز، فیلیکس گاتاری

نویسندگان این کتاب آثار مارکس، فروید و نیچه را برای تجزیه و تحلیل سیاسی امیال ادغام کردند تا آنچه  را که فرهنگ غرب از بیان آن سر باز می‌زند  بیان کنند. ابتدا، در فرانسه از آن به‌عنوان یک شاهکار یا گاهی«دیوانگی بدعت آمیز» یاد می‌شد.

ژیل دلوز و فیلیکس گاتاری در این کتاب تئوری خود را اینگونه مطرح کردند: غریزه ذاتی تمایل به حضور در اجتماع جوامع غربی به دولت‌ها، رسانه‌ها و حتی اصول اقتصادی اجازه داد تا از بیزاری هر فرد برای جدا ماندن از گروه سوء‌استفاده شود. علاوه بر این، کسانی که از اختلالات روحی رنج می‌برند ممکن است به معنای خالص کلمه دیوانه نباشند، اما طبیعتاً از جامعه جدا شده‌اند.

بیش از بیست و پنج سال پس از انتشار اولیه این کتاب، «ضد ادیپ: کاپیتالیسم و اسکیزوفرنی» همچنان اثری بحث برانگیز در حوزه گفت‌وگوها درباره ماهیت تفکر آزادبه شمار می‌آید.

در باب زبان: آثار کلاسیک چامسکی/ نوام چامسکی

در این اثر، دو کتاب «زبان و مسؤلیت» و «تأملاتی در باب زبان» در یک جلد ارائه شده است. چامسکی در «زبان و مسئولیت»، پرتره‌ای شخصی از تفکر سیاسی، اخلاقی و زبانشناسی خود ارائه می‌دهد. وی در «تأملاتی در باب زبان»، به مفاهیم کلی مطالعات زبان می‌پردازد و تحلیل‌هایی دقیق و روشن از اختلاف‌نظرها میان روانشناسان، فیلسوفان و زبان‌شناسان از سؤالات اساسی زبان ارائه می‌دهد.نوام چامسکی که از دیدگاه نیویورک تایمز «به یقین مهم‌ترین روشنفکر زنده» است، به‌دلیل نوشته‌های تأثیرگذارش در باب زبان و سیاست در جهان شناخته شده است. این کتاب دو اثر محبوب و ویژه او را شامل می‌شود که کارهای غیررسمی و در دسترس منتقدان زبانشناسی و سیاست را در خود جای داده است.

 به هر حال، این اثر می‌تواند معرفی جامع از مفاهیم ایده‌آل اندیشه او باشد.در بخش اول، «زبان و مسؤلیت»، چامسکی همراه یک سری گفت‌وگو با میتسو رونات، فیلسوف برجسته فرانسوی، تصویری جذاب از تفکرات سیاسی، اخلاقی و زبانی خود را نشان می‌دهد. و در بخش دوم، وی تحلیل‌هایی کلی از علم زبان پیش‌  رو می‌گذارد و بحث‌های روانشناسان، فیلسوفان و زبانشناسان را درباره سؤالات مهم زبان ارائه می‌کند.

iran-newspaper.com
  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش