چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۳۸ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۳۸۰
کتاب، شعر و ادب

آخرین وضعیت خانه «نیما یوشیج»

خانه نیما یوشیج,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
مدت‌هاست که بحث حفظ خانه نیما یوشیج مطرح است و همگان به لزوم حفظ این خانه تاکید دارند اما واقعیت این است که این ماجرا ابعاد دیگری نیز دارد و در این مدت که همه خبرها حول و حوش خارج شدن خانه نیما از لیست ثبت میراث فرهنگی می‌چرخد، اما کمتر کسی به این موضوع توجه کرده است که چه شده که یک مالکی تصمیم می‌گیرد خانه میراثی را با حکم دیوان عدالت اداری از فهرست ثبت ملی خارج کند و کمتر کسی می‌پرسد که در این میان دستگاه‌های مسئول اعم از میراث فرهنگی و شهرداری و ... چه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، آنطور که در تاریخ آمده است، نیما یوشیج در سال ۱۳۲۸ قطعه زمینی حدودا ۴۰۰ را در شمیران خریداری می کند و سال‌ها در آن زندگی کرده و این خانه به محل رفت و آمد بسیاری از نویسندگان، شاعران و... معاصر بدل می شود هرچند که در سال ۴۵ شراگین فرزند نیما خانه پدری را بفروش می رساند و  در حاضر خانه پدر شعر نو فارسی در مالکیت خانواده «شریف‌نیا» قرار دارد.

 

اما طی دو دهه اخیر بر سر نحوه ثبت و حفظ این خانه در فهرست میراث فرهنگی میان مالکان فعلی و سازمان میراث فرهنگی اختلاف نظر وجود داشت به نحوی که مالکان در نهایت به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و سرانجام با رای دیوان خانه از ثبت میراث فرهنگی خارج می شود اما حکم دیوان هم به معنای پایان دغدغه‌ها درباره خانه نیما نیست.

 

مسجدی داماد خانواده شریف نیا که با وکالت کاری، رسیدگی به امور را در اختیار دارد درباره این پرونده گفت: مرحوم شریف‌نیا سال ۴۵ خانه را از شراگین پسر نیما یوشیج خریداری کرده است و تا زمان حیات نیز در آن خانه زندگی می‌کرده است.

 

وی با بیان اینکه تا سال ۷۹ فرزندان مرحوم شریف نیا در این خانه زندگی می‌کردند اما به دلیل تخریب و مستهلک شدن خانه دیگر قابلیت سکونت نداشت، گفت: میراث فرهنگی چند سال قبل بنا به دلایلی بدون اطلاع مالک، خانه را در فهرست ملی ثبت کرد و بعد از آن به ما اعلام شد می‌توانید در این خانه زندگی کنید. به شرط آنکه تغییری در خانه ندهید.

 

خانه نیما یوشیج,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

وی با بیان اینکه از سال ۷۹ که این خانه توسط میراث فرهنگی ثبت شد تا آبان ماه امسال که طبق حکم دیوان عدالت اداری این خانه از لیست فهرست ملی خارج شد، حتی یک بار هم مسئولان سازمان میراث فرهنگی با ما تماس نگرفتند، گفت: حدود ۱۷ سال است که این خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی بوده اما متاسفانه در این مدت وضعیت خانه نه تنها بهبود نیافته بلکه روز به روز هم بدتر شده است.

 

مسجدی با بیان اینکه عرفا، شرعا و قانونا ما صاحب خانه بودیم، گفت: با این حال میراث فرهنگی با ثبت این خانه، ما را بین زمین و آسمان معطل نگهداشت تا اینکه ما تصمیم گرفتیم با رای دیوان عدالت اداری این خانه را از ثبت ملی خارج کنیم و در تجدید نظر هم رای ما تایید شد و عنوان کردند که ایراد میراث فرهنگی وارد نیست.

 

وی با بیان اینکه سه سال است که این خانه خالی شده و به حال متروکه تبدیل شده است، گفت: افرادی که سنگ نیما یوشیج را به سینه می‌زنند بیایند و ببینند که خانه نیما تبدیل به زباله دان شده و بیش از دو کامیون زباله و نخاله در این خانه جمع شده است و تمام در و پنجره و حتی پریزهای برق را معتادان و سارقان برده‌اند و میراث فرهنگی که می‌گوید دلش می‌سوزد، در این مدت کجا بود؟

 

وی با بیان اینکه ما خانواده بی فرهنگی نیستیم و دوست داریم یک قدم در راه اعتلای فرهنگ و میراث‌مان برداریم گفت: میراث فرهنگی جلو بیاید ما با کمال میل خانه را تقدیم خواهیم کرد، نه اینکه در این سالها سراغی از ما نگیرد و این خانه تبدیل به زباله دان شود.

 

مسجدی در عین حال به برخی اخبار نادرست درباره مالکین فعلی خانه نیما اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برخی خبرها آمده که مرحوم شریف نیا فرزند پیشکار نیما بوده که خانه را تصاحب کرده اما این حرف‌ها درست نیست. چرا که این خانه از پسر نیما خریداری شده و سند آن نیز موجود است.

 

وی با بیان اینکه ما درخواست داریم که میراث فرهنگی و شهرداری دست از سرمان بردارند و یا حق ما را بدهند،‌ مدعی شد: اخیرا جلسه‌ای در منطقه یک برگزار شد و به ما گفتند که به شما مجوز سفره خانه می‌دهیم، اما ما که سفره خانه نمی‌خواهیم و باید بگویم شهرداری و میراث حق ما را بدهند و ما سند ملک را دو دستی تقدیم آنها خواهیم کرد. نه اینکه به ما بگویند کوتاه بیایید تا ما جواز فلان جا را به شما بدهیم.

 

تصاویر ذیل را مسجدی به عنوان آخرین وضعیت خانه پدرشعر نوی فارسی ،در اختیار قرار داده است:

 

خانه نیما یوشیج,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

رایزنی شورای شهر با مالکان خانه نیما

خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران نیز چندی پیش از رایزنی شورا با مالکان خانه نیما یوشیج برای حفظ این خانه خبر داده و گفته بود:  جلسه‌ای با حضور نماینده مالکان و شهرداری منطقه داشته‌ایم و قرار شد راهکارهایی برای ماندن خانه نیما یوشیج اتخاذ شود. متاسفانه از سال ۸۰ خانه نیما در اختیار سازمان میراث فرهنگی بوده اما هیچ اقدامی انجام نداده است. از میراث فرهنگی می‌خواهیم که پرونده ثبت مجدد این خانه را مجددا به جریان بیندازد.

 

وی اضافه کرده بود: همچنین از طریق شورای شهر، از شهرداری درخواست می‌کنیم با طراحی برنامه‌ای با مالکان به تفاهم برسند تا این خانه حفظ شود. هر چند که تا کنون رقم دقیقی نیز اعلام نشده است.

 

خانه نیما یوشیج,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش