شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۶ - ۰۴ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۹۹۵
کتاب، شعر و ادب

واکنش خانواده فرخزاد به ثبت ملی خانه پدری

خانه پدری فروغ فرخزاد,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
بازماندگان خانواده فرخزاد با ابراز خوشحالی از ثبت ملی شدن خانه پدری فروغ فرخزاد ، دوست دارند این خانه به موزه تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، پس از بلند شدن دوباره زمزمه‌های تخریب خانه پدری فروغ فرخزاد در امیریه تهران توسط مالکان کنونی این خانه، و قول مساعد شهرداری برای جلوگیری از تخریب خانه و اعلام میراث فرهنگی مبنی بر ثبت ملی کردن آن، با گذشت حدود ۵۰ روز، این خانه در فهرست آثار ملی ثبت شد.

مهرداد فرخزاد - برادر فروغ فرخزاد - با ابراز خوشحالی  از این اتفاق، به ایسنا می‌گوید:  من بیست و چند سال در این خانه زندگی کردم و خاطرات زیادی از آن‌جا دارم. خیلی وقت‌ها وقتی به جنوب شهر می‌روم ساعت‌ها با حسرت به این خانه نگاه می‌کنم. امیدوارم این خانه مالک شخصی نداشته باشد و موزه شود و من به آن‌جا بروم؛ هرچند بارها به این خانه رفته‌ام و صاحبانش از من پذیرایی کرده‌اند.

افسانه بیات - دختر پوران فرخزاد و خواهرزاده فروغ فرخزاد - نیز در واکنش به ملی‌ شدن خانه پدری فروغ فرخزاد  می‌گوید: این‌که  میراث فرهنگی  این‌ خانه  را به رسمیت شناخته، باعث خوشحالی من و فامیل من است. تا حدود ۱۲-۱۳ سالگی من در آن خانه بود. پدربزرگ و مادربزرگم و دایی و خاله‌ها آن‌جا  بودند و بعد فروختند رفتند خیابان نادرشاه.

 او درباره این‌که  با توجه به تغییرات و الحاقات خانه، تبدیل کردن آن به حالت اولیه شدنی است یا خیر ، اظهار می‌کند: من نمی‌توانم اظهار نظر کنم  و فکر می‌کنم کار مشکلی است.

به  هر حال فکر می‌کنم چارچوب خانه حفظ شده است.  سال‌هاست آن‌جا را ندیده‌ایم اما بر اساس  عکس‌هایی که از آن‌جا دیده‌ایم، چیزهایی حفظ شده و چیزهایی هم عوض شده؛ مثلا زیرزمین  قبلا آب‌انبار بود و یادم می‌آید بچه که  بودم خیلی از آن‌جا می‌ترسیدم، گویا الان حالت مسکونی به آن داده‌اند.  خیلی دلم می‌خواهد خانه به حالت اولیه برگردد و نمی‌دانم امکانش هست یا نه. اما به هر حال خانه را خیلی خوب می‌شناسم، در آن‌جا زندگی کرده‌ام و لحظه‌هایی از آن‌جا را  به یاد دارم. گوشه به گوشه آن  خانه را می‌شناسم و اگر روزی  قرار باشد این خانه بازسازی شود حتما می‌توانم کمک کنم.

دختر پوران فرخزاد درباره انتظارش بعد از بازسازی این خانه می‌گوید:  دوست دارم بعد از بازسازی، این خانه به موزه تبدیل شود. فکر می‌کنم این اتفاق (ثبت ملی شدن) به همین دلیل افتاده که آن‌جا به موزه تبدیل شود تا  خانه فرخزادها برای آینده بماند.

همچنین دیانا قوقاسیان - همسر مهرداد فرخزاد - درباره حذف الحاقات خانه پدری فرخزادها و برگرداندن آن به حالت اولیه، می‌گوید: من روز بازدید  از این خانه به آقای شهردار منطقه هم گفتم بازسازی هیچ‌ کاری ندارد. تغییرات به قدری نیست که صاحب‌  فعلی خانه فرخزاد می‌گفت. تغییرات  در  طبقه سوم و مقداری هم در حیاط بود. حذف الحاقات خیلی راحت‌تر از ساخت مجدد است.

او  هم درباره انتظارش بعد از بازسازی خانه اظهار می‌کند: برای من فرقی نمی‌کند. به نظرم نه تنها این خانه بلکه خانه‌های دیگر هم  باید حفظ شوند تا  به عنوان خانه‌موزه و  یا مرکز هنری از آن‌ها استفاده شود. چرا می‌خواهیم تخریب کنیم؟ چرا چیزی را برای نسل بعدی نمی‌گذاریم؟

به گزاش ایسنا، اوایل مردادماه زمزمه‌های تخریب خانه پدری فروغ فرخزاد که  تنها خانه باقی‌مانده از این شاعر است و در انتهای کوچه خادم آزاد در محله امیریه تهران قرار دارد توسط مالکان کنونی آن بلند شد. سپیده سیروس‌نیا معاون میراث فرهنگی استان تهران در آن زمان گفت: بعد از بررسی اسناد اولیه، مالکیت این خانه برای پدر فروغ فرخزاد محرز شده و اقدامات اولیه برای ثبت ملی آن در دست انجام است. محمد شهرآبادی  معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۱۱۱ تهران هم در پی اخبار منتشرشده درباره تخریب خانه پدری فروغ فرخزاد گفت: هیچ‌گونه پروانه تخریب و نوسازی برای این خانه صادر نشده است.

همچنین حجت‌ نظری - سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران - و نصرالله آبادیان - شهردار منطقه ۱۱ تهران -  ۱۵ مردادماه همراه با خبرنگاران از این خانه دیدن و با مالکان آن گفت‌وگو کردند. در این بازدید مالک فعلی خانه از تغییرات انجام‌شده در آن گفت.

نظری نیز در این بازید اظهار کرد: خانه به زودی ثبت می‌شود و امیدوارم  بعد از آن تملک صورت بگیرد. هفته گذشته  به خاطر این‌که اسناد کامل نبود در کمیته ثبت مطرح نشد. به نظرم مدارک کافی برای انتساب این‌جا به فروغ فرخزاد وجود دارد.

با گذشت حدود ۵۰ روز، روز سه‌شنبه (سوم مهرماه)، این عضو شورای شهر تهران از ثبت ملی این‌ خانه خبر داد و گفت: با توجه به برخی الحاقات که در سال‌های گذشته توسط مالک به خانه پدری فروغ افزوده شده یا تغییراتی که در نقشه ایجاد شده، تغییرات با نظر کارشناسان برداشته خواهد شد و خانه فروغ به همان حال و احوال روزهایی که فروغ زندگی می‌کرد برمی‌گردد.

علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز اعلام کرد: خانه پدری فروغ فرخزاد، شاعر معاصر ایرانی روز سوم مهر به شماره ۳۲۱۰۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد. بسیاری از آثار فروغ فرخزاد در این خانه متولد شده، بنابراین این خانه علاوه بر بُعد تاریخی، دارای شئون ادبی و ملی است.

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش