جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۱۵۲۵
کتاب، شعر و ادب

نمایشگاه کتاب؛ شلوغ اما بدون رونق در فروش

فروش کتاب نمایشگاه بین المللی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

دومین روز از نمایشگاه بین المملی کتاب تهران در حالی به کار خود پایان داد که روزی شلوغ اما کم فروغ در فروش کتاب  را تجربه کرد.

 

دومین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای ناشران روزی ناامید کننده بود. با وجود آشتی مردم با این  رویداد و حضور قابل توجه و پر تعداد آنها در این رویداد به قول یکی از ناشران گویا مخاطبان نمایشگاه با این عهد که کتاب نخرند به این رویداد قدم گذاشته اند و بیشتر بیننده هستند تا خریدار. هرچند این گزاره نیز مطلق نیست اما  ناشران بزرگ با تعداد آثار انبوه نیز این روزها از کمی مخاطب نسبت به سال قبل گله دارند و این در حالی است که نگاهی به ویترین کاری این ناشران نشان می‌دهد که در تعدا و ارائه عناوین کار آنها رو به جلو بوده است.

 

با این همه کم نیستند پدیده‌هایی که این روزها نمایشگاه را تکان می‌دهند. از نویسندگان اینستاگرامی نوظهور که یک  شبه ظاهر می‌شود و مخاطبانشان در فضای مجازی در همین نمایشگاه کتاب غیر مجازی برای آنها صف می‌بندند تا چهره‌های نامداری که حضورشان در این رویداد و دیدارشان با مخاطب شور و حال و فروش کتاب در نمایشگاه را تکان می‌دهد.

 

دومین روز از نمایشگاه کتاب با این وصف روز شلوغی بود اما می‌توان آن را کم فروش ترین پنجشنبه اول نمایشگاه در  ساله‌ی اخیر نامید.

 

در همین زمینه دیروز خبرنگار مهر از یکی از مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسب اطلاع کرد که وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی امسال خرید کتاب از ناشران در نمایشگاه را نیز قطع کرده است و این بودجه در آینده به شکلی دیگر در قالب یارانه به مخاطبان باز می‌گردد.

 

از اتفاقات جالب روز گذشته نمایشگاه کتاب بازدید سرزده سید عباس صالحی از نمایشگاه کتاب بود. صالحی از دوران حضورش در معاونت فرنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت سرزده در روزهای متعددی از برگزاری نمایشگاه کتاب به میان ناشران رفته و با دیدار از آنها حتی به صورت شخصی اقدام به خرید کتاب نیز می‌کرد. حالا او در کسوت وزارت نیز روز گذشته تنها و بدون تشریفات ساعتی را در شبستان و در میان ناشران گذراند. جالب اینکه او در کسوت وزارت هنوز به صورت رسمی دیداری از نمایشگاه نداشته است. شاید این دیدارها به معنی این است که او نیز به دنبال اصلاح برخی رویه‌ها در نگاه به این رویداد است.

 

تا ساعت‌های پایانی نمایشگاه کتاب در روز دوم موضوع اطلاع رسانی بد در نمایشگاه و سردرگمی مخاطبان یکی از مهمترین مشکلات بود. از سویی ناشران از نبود کتیبه‌های اطلاع رسانی در ابتدای سالن‌ها گلایه داشتند و نیز نصب دیرهنگام کتیبه‌های نام ناشران در ابتدای سالن‌ها و از سوی دیگر مخاطبان نمایشگاه سردرگم در میان سالن‌های شبستان به پرس و جو از غرفه داران برای پیدا کردن کتاب و ناشر دلخواه خود مشغول بودند. و جالب اینکه نه سایت و نه اپلیکیشن و نه نقشه‌های راهنمای نمایشگاه را ندیده بودند. پیش از این مهر نیز در خبری اعلام کرده بود که به دلیل مشکلات مالی در این دوره مدیر کمیته اطلاع رسانی نمایشگاه در میانه راه برگزاری استعفا کرده و فرد دیگری به جای وی منسوب شده بود.

 

در بخش کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب نیز در روز گذشته اعتراض‌هایی درباره سیستم تازه هدفمندی یارانه‌ها بلند شده بود. عدم ثبت تخفیف‌ها و یارانه‌ها در سیستم رایانه‌ای تازه و نیز درج مهر نمایشگاه کتاب بر ابتدای تمامی آثار به فروش رفته در این بخش که برای جلوگیری از بازگشت این آثار به چرخه فروش انجام می‌شود باعث اعتراض مخاطبان شده بود. در این بخش در سال جاری کتابهای لاتین با ارز نیمایی و با قیمت مصوب دولتی آن به فروش می‌رود و تمهیدات ویژه ای از سوی مدیران نمایشگاه کتاب برای اجرای صحیح بهره بردای از یارانه‌ها در این بخش صورت پذیرفته  است.

 

در بخش بین المللی نمایشگاه کتاب نیز کماکان غرفه چین با انرژی و حرارت ویژه ای در حالی برگزاری و اجرای برنامه‌های خود هستند و این مساله به این بخش از نمایشگاه شور و و اشتیاق ویژه ای داده است. با وجود اینکه بیشتر بخش‌های سالن بین الملل کم رونق و کم مخاطب هستند اما چینی‌ها در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با اجرای برنامه‌های فرهنگی متعددی که نشان از برنامه ریزی دقیق و بلند مدت آنها برای حضور در این رویداد دارد توانسته اند روزهای شلوغ  و پر رونقی را در این بخش از نمایشگاه خلق کنند. غرفه این کشور در روز دوم از نمایشگاه نیز مملو از ایرانیانی بود که با علاقه بسیار درباره این کشور و فرهنگ آن در حال بازدید از این غرفه بودند.

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش