مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۲۰۹۱
کتاب، شعر و ادب

کتاب جزئی از دکوراسیون منزل شده است

کتاب,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

متاسفانه سرانه مطالعه در کشور طی سال‌های گذشته به طرز قابل تأملی کاهش یافته است که این خود می‌تواند پیامدهای منفی بسیاری را به‌دنبال داشته باشد. همانگونه که می‌دانیم کتابخوانی یکی از معیارهای اصلی سواد در هر جامعه محسوب می‌شود به‌گونه‌ای که می‌توان گفت هرگاه سرانه مطالعه در کشوری بالا باشد مردم آن کشور از میانگین سواد بالاتری نیز برخوردار هستند، همچنین می‌توان این ادعا را داشت که در سایه مطالعه کتاب آسیب‌های اجتماعی و مسائل پیرامون آن نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

 

به طور کلی باید در نظر داشت که هرچه میزان کتابخوانی مردم افزایش یابد به‌طور حتم می‌توان انتظار داشت که صنعت نشر و انتشارات نیز رونق خواهد یافت، چراکه لازمه رونق صنعت نشر افزایش علاقه مردم به کتاب خواندن می‌باشد. گفتنی است بسیاری از افراد بر این باور هستند که افزایش قیمت کتاب عاملی برای عدم تمایل مردم به کتابخوانی شده است، اما باید در نظر داشت که امروزه خرید یک کتاب به مراتب ارزانتر از خرید یک پیتزا می‌باشد که این خود می‌تواند نشان از تغییر ارزش‌ها و فرهنگ‌ها در مردم داشته باشد، چراکه در روزگاری نه چندان دور مردم تحت هر شرایطی کتاب می‌خواندند، اما امروزه بنا به دلایل مختلف مردم به هر بهانه‌ای از کتاب خواندن سرباز می‌زند.

 

خرید کتاب در اقتصاد خانواده‌ها

بدیهی است امروز متاسفانه خرید کتاب در سبد اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها جایگاهی ندارد، هرچند برخی از افراد نداشتن وقت، نداشتن فضای مناسب برای نگهداری کتاب و مواردی از این دست را عاملی برای عدم تمایل به خرید کتاب عنوان می‌کند اما این در حالی است که بسیاری از صاحبنظران بر این باور هستند که مطالعه خود می‌تواند سطح فرهنگ و دانش مردم را افزایش دهد، به‌گونه‌ای که تجربه ثابت کرده است مطالعه می‌تواند عاملی برای ایجاد شغل‌های نوین و یا رسیدن به خودکفایی باشد.

 

از سوی دیگر باید خاطرنشان کرد کتاب‌های دیجیتال نیز امروزه وضعیت چندان مطلوبی ندارد، اما این در حالی است که انتظار می‌رفت با توجه به استفاده بیش از اندازه مردم از اینترنت و فضای مجازی میزان استقبال آنها از کتاب‌های دیجیتال افزایش یابد ، اما متاسفانه این مهم چندان محقق نشده است، چراکه طبق تحقیقات به‌عمل‌آمده در سال‌های گذشته به این نتیجه رسیده بودند که مردم ایران تمایل بیشتری به شنیدن دارند تا خواندن، از این رو انتظار می‌رفت با توسعه کتاب‌های دیجیتالی شاهد افزایش سرانه مطالعه مردم باشیم که متاسفانه این مهم چندان رونق نیافت و عاملی برای علاقه هرچه بیشتر مردم به کتاب خواندن نشد.

 

نبود کتاب مناسب برای سلیقه‌های مختلف

لازم به ذکر است که بر اساس تحقیقات صورت گرفته برخی از افراد می‌گویند که یکی از مهمترین دلایل کاهش تمایل افراد به کتاب خواندن نبودن کتاب مناسب برای سلیقه‌های مختلف می‌باشد و کتاب‌هایی که به‌صورت غیرقانونی تهیه می‌کنند به‌دلیل کیفیت پایین و همچنین قیمت بالا چندان طرفدار ندارد و تنها اقشار خاصی از جامعه تمایل به داشتن آنها دارند.

 

کتاب جزئی از دکوراسیون منزل

امروز با نگاهی گذرا بر سایت‌های طراحی داخلی منزل می‌توان به این مهم دست یافت که امروزه یکی از نکات اصلی در دکوراسیون پذیرایی استفاده از کتاب می‌باشد اما این در حالی است که متاسفانه دیده می‌شود بسیاری از افراد کتاب‌های ما را برای این منظور استفاده می‌کنند و یا اینکه در مقابل برخی از افراد نیز تنها کتاب‌هایی را بر اساس شکل ظاهری انتخاب می‌کنند و آن را به‌عنوان نمادی از کلاس و فرهنگ در گوشه‌ای از خانه نگهداری می‌کنند به‌گونه‌ای که حتی در طول سال یک بار آن کتاب‌ها را ورق نمی‌زنند که این خود جای تاسف دارد.

 

جای خالی احساس نیاز برای مطالعه

پر واضح است که یکی از دلایل اصلی برای مطالعه برآوردن نیاز می‌باشد به عبارت ساده‌تر مردم در حالی به مطالعه می‌پردازند که از طریق آن نیاز و یا پرسش خود را بتوانند پیدا کنند اما این در حالی است که امروزه متاسفانه مردم نیازی به مطالعه ندارند و بیشتر اوقات سعی می‌کنند موارد دلخواه خود را در شبکه‌های مجازی پیدا کرده و آن را مطالعه کنند، هرچند در این مجال باید یادآور شد که بسیاری از مطالبی که در شبکه‌های مجازی یافت می‌شود پایه علمی ندارد و نمی‌توان به آن استناد کرد که البته این خود می‌تواند یکی از پیامدهای منفی استفاده بیش از اندازه از شبکه‌های مجازی باشد.

 

شایان ذکر است که برخی از کارشناسان بر این باور هستند که افزایش خودشیفتگی فرهنگی بسیاری از مردم خود تاثیر بسزایی در کاهش مطالعه افراد دارد ،چراکه خودشیفتگی فرهنگی و قومی باعث شده است نوعی احساس سیری و اشباع شدگی کاذب درون افراد جامعه را فرا بگیرد.

 

این را تاریخ و انقلاب مان به ما حقنه کرده است. شکوه تاریخی پارتیان و هخامنشیان ما را به وجد می‌آورد تا به خود بگوییم: هنر نزد ایرانیان است و بس. وقتی علم و هنر نزد ما است ، دیگر نیازی به خواندن مکتوبات دیگران و توجه کردن به آثار و هنرهای سایر ملل نیست. نداشتن ابهام و این خود می‌تواند یکی دیگر از عوامل اصلی برای عدم تمایل افراد به کتاب خواندن باشد، چرا‌که امروزه بسیاری از افراد ابهامی ندارند که بخواهند برای برطرف کردن آن به کتاب خواندن روی بیاورند و در صورت وجود ابهام آن را به راحتی از شبکه‌های مجازی جست‌وجو می‌کنند که این خود می‌تواند نشان از اعتماد کامل افراد به شبکه‌های مجازی باشد. بدیهی است که افزایش رفاه‌طلبی خود می‌توان عامل دیگری در کاهش تمایل افراد به کتابخوانی باشد، چرا که بسیاری از افراد بر این باور هستند زمانی که برای مطالعه می‌تواند صرف کند را به راحتی به انجام کارهای دیگر اختصاص می‌دهد که این خود می‌تواند نشان از اهمیت بسیار پایین کتاب خواندن در میان مردم باشد.

 

در پایان باید خاطرنشان کرد که جدی نبودن بسیاری از مسائل برای مردم خود می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش مطالعه داشته باشد، چراکه محققان می‌گویند هرگاه مسائل پیرامونی برای فرد جدی نباشد، به یقین او نیز به‌دنبال مطالعه و درک و فهم آن نیز نیست که این خود می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش مطالعه داشته باشد، از این رو انتظار می‌رود با ایجاد فرهنگ‌سازی و همچنین تامین زیرساخت‌های لازم مردم و به خصوص کودکان را تشویق به مطالعه نمود، چراکه همان‌گونه که اشاره شد مطالعه خود می‌تواند عاملی برای پیشرفت و توسعه کشور محسوب شود‌.

 

armandaily.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش