موزه هنر میلواکی
در نیمه دوم قرن بیست میلادی، سازه موزه هنر میلواکی دچار تغییراتی شد که همین امر بر شهرت و اعتبار آن افزود، سپس با طراحی جدیدی از سانتیاگو کالاتراوا که معمار معروف اسپانیایی بود در سال ۲۰۰۱ میلادی رو به رو شدیم. پاویون مرکزی از یک سایبان متحرک و بال مانند سفیدی تشکیل شده که برای ایجاد یک سایه ی گسترده تا ارتفاع ۶۶ متری در طول روز بالا می رود درحالیکه در طول شب جمع می شود. همین ویژگی بهمراه طراحی هوشمندانه این سایبان توسط سانتیاگو کالاتراوا از سوی مؤسسه بین الملی مهندسی پل و سازه، جایزه بهترین سازه سال ۲۰۰۴ میلادی را برای وی به ارمغان آورد. امروزه از این سایبان به عنوان نماد موزه هنر میلواکی یاد میشود و بسیاری از افراد از طریق سایبان سفید آن، موزه هنر میلواکی را می شناسند. سه بخش اصلی طرح کالاتراوا شامل پاویون، سازه ی بال شکل و پل می باشد. در ادامه به نکاتی دربارهی این موزه توجه کنید:
> یکی از لوکیشن های اصلی فيلمبرداري فیلم« تغییر شکل دهندگان:تاریکی ماه» در موزه هنر میلواکی است.
> همچنین موزه هنر میلواکی در سال ۲۰۱۰ میلادی، محل برگزاری ازمون های ابتدایی« امریکن آیدل( فصل ۱۰)» بود.
تاریخچه موزه هنر میلواکی
تا پایان قرن نوزدهم میلادی در موزه هنرهای میلواکی هیچ تشکیلات هنری وجود نداشت. میلادی گروهی از موسسات خصوصی و دولتی در سال ۱۸۷۲ در ایالت ویسکانسین به فکر تأسیس یک گالری هنری افتادند در حالی که بعد از گذشت ۹ سال شکست خوردند. البته الکساندر میشل پس از یک سال، مجموعه هنری خود را به این گالری اهدا کرد و از این طریق به افراد در حال تلاش، جانی دوباره بخشید.
تأسیس مؤسسه هنری میلواکی در سال ۱۸۸۸ میلادی، با تلاش هنرمندان آلمانی صورت گرفت، فردریک لایتون که یک تاجر بریتانیایی بود، در همان سالها گالری شخصی اش به نام هنری لایتون را تأسیس کرد. و بعد از آن گالری میلواکی برای نگهداری آثار مجموعه هنری خود، مرکز جدیدی را تأسیس کرد. میلادی مؤسسه هنری میلواکی در سال ۱۸۸۸ نخستین گالری هنری شهر میلواکی بود که راه اندازی شد. نام مرکز هنری میلواکی، امروزه به موزه هنر میلواکی تغییر یافته است. سانتیاگو کالاتراوا معمارانی که از فرم های موجود در طبیعت، نظیر فرم ها و فیگورهای حیوانات یا تناسبات بدن انسان، در تمامی آثار خود الهام گرفته و در زمینه نوآوری و خلق سازه های جدید، همتایی ندارد. او در جهت طراحی سازه های متحرک، گامی بلند را با طراحی این موزه برداشته است.
کالاتراوا بعد از این که ساختمان اولیه موزه هنر میلواکی که طراحی آن را اروسارینن در سال ۱۹۵۷ انجام داد، تصمیم گرفت که در سال ۱۹۹۴ طراحی و ساخت فضایی الحاقی به موزه هنر میلواکی را به مساحت ۱۳۰۰۰ مترمربع برعهده بگیرد. در سال ۲۰۰۱ عملیات احداث این بخش الحاقی پایان یافت و اینک به عنوان مهم ترین شاخصه موزه و شهر میلواکی شناخته میشود و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب کرده است. طرح کالاتراوا در آمریکا به عنوان نخستین اثر او محسوب میشود که دو بخش اصلی دارد؛ سقف ورودی و سالن چند منظوره ی آن متحرک است و مقداری در زمین فرورفته و طول فضای نمایشگاهی آن ۱۳۴ متر است درحالیکه عرض آن ۳۷ متر است که انتهای آن به ساختمان قدیمی موزه وصل شده است.
این نمایشگاه دارای سازه ای با فرم طبیعی و ارگانیک است که سبب شده تا در سالن، ریتمی زیبا بوجود آمده است. از اجزای تشکیل دهنده ی سالن می توان به عناصر سازه ای، دیوارها و کف، همچون نماهای خارجی به رنگ سفید اشاره کرد که همین امر در ابعاد سالن، باعث تقویت ریتم و اغراق شده است. در مرکز مستطیل این سالن، یک گالری کشیده و سالن آمفی تئاتر ۳۰۰ نفره وجود دارد و در دو سمت آن، دو گالری خطی و طویل قرار گرفته است که از نور طبیعی زیبایی در این دو سالن استفاده شده است. ساختمان الحاقی، محل ورودی اصلی مجموعه میباشد که با سازه کابلی از طریق پلی زیبا به یکی از راستاهای تجاری شهر وصل شده است. نور مناسب موجود در سالن چند منظوره به شکل سهمی است و ارتفاع سقف آن، تقریباً ۳۰ متر است و صفحه خورشیدی پرنده مانندی بر فراز آن حول یک محور بالا و پائین میرود که این صفحه دارای ۷۲ پرک استیل میباشد و به منظور کنترل دما و نور طراحی شده است.
بخش های مختلف موزه هنر میلواکی
این طرح که نخستین کار کالاتراوا در آمریکا است در حقیقت بعنوان یک ورودی برای بخش قدیمی موزه که توسط سارینن طراحی شده بود می باشد.
اولین کار کالاتراوا این بود که موزه هنر میلواکی را در آمریکا طراحی کرد در حقیقت سارینن برای بخش قدیمی موزه، این طرح را بعنوان یک ورودی طراحی کرده بود. از نظر نشریه تایم، بهترین طراحی سال ۲۰۰۱، طرح موزه هنر میلواکی بود.
بخش های مختلف موزه هنر میلواکی متشکل از قسمتهای زیر میباشد :
* پل ورودی موزه هنر میلواکی:
طراحی ورودی موزه هنر میلواکی به شکل یك پل معلق است. این پل شبیه به یک دست میباشد كه از سمت موزه به شهر دراز شده است. سازه پل یک دکل است که به وسیله کابل ها از دو سو، متصل به پل و به سازه A شکل پاویون مرکزی می باشد.
* پاویون مرکزی:
قلب موزه هنر میلواکی، پاویون مرکزی میباشد که تراس جنوبی در سمت راست آن قرار گرفته درحالیکه نمایشگاه در سمت چپش واقع شده و دریاچه در روبروی آن می باشد.
* سقف متحرک:
طراحی بی نظیر در سقف موزه هنر میلواکی باعث شده تا بازدید کننددگان با فضا ارتباط بهتری داشته باشند، درواقع شکل این سقف، مثلثی است و ساختار آن به صورت تقسیمات عمودی پوشیده شده با شیشه های مخصوص می باشد. با استفاده از یک سازه ی متحرک، قسمت خارجی این سقف را ایجاد کرده اند ، در حقیقت این سازه به عنوان نقطه عطف این كار شناخته میشود. سقف موزه میلواکی استعاره ای از بال های پرنده است. این سقف در دو سوی محور اصلی از ۲۴ فین متحرك تشکیل شده است، بحرانی ترین و پیچیده ترین عملكرد ساختمان موزه میلواكی زمانیست که این بال پرنده( سقف متحرك) باز و بسته میشود و به این ترتیب افراد زیادی را به خود جذب کرده است. چنانچه این عملكرد با موفقیت انجام نشود، خسارت بسیاری به این پروژه صد میلیون دلاری وارد میشود. از این رو ساخت سیستم های كنترل بال پرنده با دقت زیاد و پیش بینی تمامی موارد صورت گرفته است.
* تراس جنوبی:
طراحی تراس جنوبی موزه هنر میلواکی مشابه قسمت جلویی یك قایق می باشد. درحقیقت پلان و خطوط به كار رفته در نما نشانگر یك قایق است كه محل قرارگیری آن در كنار دریاچه میشیگان می باشد. سانتیاگو كالاتراوا به خاطر شیشه های مناسبی که در تراس جنوبی استفاده کرده، موفق شده جایزه شركت سلوتیا را دریافت کند.
* نمایشگاه با پلان مستطیل:
رابط ورودی با قسمت قدیمی موزه هنر میلواکی، نمایشگاه با پلان مستطیل است که طراحی آن به صورت تكرار یك ساختار معین با فرم های طبیعی می باشد. این قسمت بدین دلیل بطور كامل پوشیده شده که از طرفین، نور نامناسبی به آن می تابیده است. وقتی که بازدید کنندگان در این قسمت راه میروند ، احساس می کنند که در ستون فقرات یا قفسه سینه در حال حرکت کردن هستند.
* ساختمان SHIELDS:
در سال ۲۰۱۵ میلادی موزه هنر میلواکی شاهد توسعه ای به میزان ۳۴ میلیون دلاری بود که کمپین پایتخت موزه هزینه آنرا پرداخت کرد. جیمز شیلدز که معمار اهل میلواکی بود، موفق شد ساختمان جدید موزه را با نام شیلدز طراحی کند، به این منظور فضای نمایشگاهی این موزه را به میزان۲۸۰۰ متر افزایش دادند که بخش هایی از آنرا برای عکاسی و فيلمبرداري اختصاص دهند. سازه های کالاتراوا و کاهلر با طراحی ساختمان جدید موزه هنر میلواکی که شامل آتریومی عظیم، کنسول و ستون های بتنی بود، تکمیل شد ولی اختلاف نظر بین معمار و کارفرما به دلیل انصراف و بازگشت مجدد معمار سبب شد تا عملیات توسعه این موزه بیش از مدت معمول به طول انجامد.
* باغ های CUDAHY:
مجموعه ای از باغها در بین فضای موزه هنر میلواکی و شهر قرار گرفته است که طراح آن، دن کیلی بوده است. مجموعه ای از گیاهان و درختان در این باغ دیده می شود که با فواره های آبی بسیار زیبا پر شده و برای این موزه فضای بسیار زیبا و دلنشینی را به ارمغان آورده است. پرچین های موجود در درون این باغ که پنج متر ارتفاع دارد، باعث تفکیک فضای آن شده است و از سنگ فرش برای کف این باغ ها استفاده شده است.
آثار هنری موزه هنر میلواکی
نزدیک به ۲۵.۰۰۰ اثر هنری درون موزه هنر میلواکی نگهداری می شود که تمامی آن ها در چهار طبقه تقسیم شده اند. درواقع درون این موزه، آثاری از دوران باستان تا دوران معاصر به نمایش گذاشته شده است. از آثار موجود در این موزه می توان به نقاشی، عکسها ، مجسمه سازی ، هنر های تزئینی، کتاب های خطی و چاپی، هنر های محلی و خود آموز و ... اشاره کرد که بهترین مجموعه های این موزه نظیر هنر های تزئینی آمریکایی، هنر های محلی و هائیتی، اکسپرسیونیسم آلمانی و هنر های آمریکایی می باشد. بزرگ ترين مجموعه آثار جورجیا اوکیف که هنرمند بومی ویسکانسین بود، در این موزه نکهداری میشود.
گردشگری در موزه هنر میلواکی
تمامی عموم می توانند از موزه هنر میلواکی بازدید کنند. افراد به منظور مشاهده ی آثار هنری باستانی تا آثار معاصر واقع در طبقه اول این موزه باید بلیط تهیه کنند. بلیط های تهیه شده برای ورود به موزه، زمان بندی شده هستند، به همین خاطر شما باید بلیط موزه را قبل از بازدید، رزرو کنید. ساعات فعالیت موزه از ۹.۳۰ صبح تا ۵ عصر می باشد. در ساعت ۱۰ صبح تا ظهر، بال های معروف ساختمان موزه هنر میلواکی باز می شود و از ساعت ۵ بعدازظهر و یا زود تر، این بال ها بسته می شوند.
گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش
- 10
- 1