دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۵۴

آشنایی با قسمت های مختلف موزه بزرگ زاهدان

موزه بزرگ زاهدان,تاریخچه موزه بزرگ زاهدان,آدرس موزه بزرگ زاهدانموزه بزرگ زاهدان واقع در استان سیستان و بلوچستان میباشد
یکی از اماکن زیبا و جذاب برای بازدیدِ گردشگران و مسافران سیستان و بلوچستان، موزه بزرگ زاهدان میباشد که بیانگر تاریخ پنج هزارساله منطقه جنوب شرق ایران است. در این مطلب از سرپوش با موزه بزرگ زاهدان آشنا می شوید با ما همراه باشید.

موزه بزرگ زاهدان

یکی از دیدنی های تاریخی زاهدان، موزه بزرگ آن میباشد که در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است و بیانگر تاریخ سرگذشت و فراز و نشیب های منطقه جنوب شرق ایران می باشد. آثار باستانی استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان در موزه بزرگ زاهدان که از غنی ترین موزه های زاهدان است؛ نگهداری میشود. موزه بزرگ زاهدان که با نام موزه منطقه ای جنوب شرق شناخته میشود از بزرگترین موزه های ایران به شمار می رود.

تاریخچه موزه بزرگ زاهدان

از سال ۱۳۹۰ در شهرستان زاهدان و استان سیستان و بلوچستان، موزه ای به نام موزه بزرگ منطقه ای جنوب شرق ایران افتتاح گردید که نمایانگر تاریخ پنج هزارساله منطقه جنوب شرق به خصوص استان سیستان و بلوچستان می باشد. آثار باستان شناسی کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در این موزه منطقه ای نگهداری میشود. زیربنای این موزه، هزار متر مربع میباشد و پنج طبقه دارد که نمای آن از معماری قلعه سب در شهرستان سراوان، الهام گرفته است.

تاریخچه موزه بزرگ زاهدان,جاهای دیدنی زاهدان,ساعات بازدید از موزه بزرگ زاهدانموزه های زاهدان یکی از غنی‌ترین موزه های زاهدان به شمار می‌رود

قسمت های مختلف موزه بزرگ زاهدان

موزه بزرگ زاهدان با ۵ طبقه شامل بخش های مردم شناسی، باستان شناسی ، بوم شناسی، کتابخانه و تالارهایی برای نمایش لباس‌های محلی زاهدان میباشد و گونه های جانوری مثل تاکسیدرمی پرندگان و غذاهای محلی و آکواریوم های آب شور استان سیستان و بلوچستان در آن نگهداری میشود.

از آثار موجود در قسمت های مختلف موزه های زاهدان می توان به تابلوهای استان شناسی، سالن محققین، باستان شناسی و مردم شناسی، اتاق نمایش با ظرفیت ۴۰ نفر برای نمایش فیلم کوتاهی از بخش های مختلف موزه، سالن بوم شناسی، کتابخانه، فروشگاه محصولات فرهنگی مربوط به جاذبه های گردشگری و فرهنگ و رسوم منطقه اشاره کرد که داستان ها و حکایت های زیادی برای هر کدام وجود دارد.

همچنین، تندیس بزرگی از رستم در طبقه همکف موزه زاهدان میباشد که زال و سیمرغ در کنار آن قرار دارند و موجب جلب توجه میشوند. در طبقه همکف این موزه به غیر از مجسمه رستم، آثاری ازجمله ماکت های قلعه های استان سیستان و بلوچستان و تابلوهای زیبای این استان نگهداری میشود.

قسمت های مختلف موزه بزرگ زاهدان,تصاویر موزه بزرگ زاهدان,عکس موزه بزرگ زاهداننام دیگر موزه بزرگ زاهدان، موزه منطقه‌ای جنوب شرق است

بیش از ۵ هزار جلد کتاب ازرشمند در کتابخانه موزه های زاهدان وجود دارد که شامل موضوعات مختلفی ازجمله باستان شناسی ، تاریخ و معماری می باشد. شما می توانید اطلاعاتی درباره محوطه باستانی شهر سوخته، دهانه غلامان، کوه خواجه، اسپیدژ، جیرفت و دیگر آثار باستانی منطقه جنوب شرق ایران در بخش باستان شناسی موزه بزرگ زاهدان به دست آورید. آثار باستانی به جای مانده از شهر سوخته، از جالب ترین آثار باستانی این موزه برای گردشگران محسوب میشود. از دیگر آثار باستانی ارزشمند این موزه می توان به ظروف سفالی، وسایلی از جنس فلز، گِل، سنگ و شیشه، تابلوهای ارزشمند و کتب خطی اشاره کرد.

چشم مصنوعی یکی از یافته های جالب شهر سوخته میباشد که در بخش باستان شناسی موزه بزرگ زاهدان نگهداری می شود. این چشم که از جنس قیر طبیعی و با نوعی چرب جانوری مخلوط شده از جسد زنی است که در گورستان شهر سوخته مدفون شده است. ریزترین مویرگ های داخل کره چشم در روی این چشم مصنوعی، با استفاده از مفتول های طلایی به قطر کم تر از نیم میلی متر طراحی شده است که باید در دمای مخصوصی به دلیل شرایط سخت نگهداری و حساس بودن، نگهداری شود. بنابراین نمیتوان آن را دائما در ویترین به نمایش گذاشت و شما می توانید این چشم مصنوعی را صرفا در نمایشگاه های موقت موزه بزرگ زاهدان ببینید.

طبقات موزه بزرگ زاهدان

>> همکف:

بوم شناسی سیستان و بلوچستان و منطقه جنوب شرق کشور در بخش همکف موزه های زاهدان می باشد؛ به همین منظور ویترین هایی در کنار آکواریوم( آبزیان آب شور) تعبیه شده که در آن گونه های حیوانی و گیاهی منطقه نمایش داده میشود. تصویر آثار شاخص تاریخی، فرهنگی، جاذبه های طبیعی و مردم شناسی منطقه در ورودی اصلی موزه نگهداری میشود.

جاهای دیدنی زاهدان,ساعات بازدید از موزه بزرگ زاهدان,قسمت های مختلف موزه بزرگ زاهدانموزه بزرگ زاهدان از سال ۱۳۹۰ افتتاح گردید

>> طبقه اول:

۲۳۴ ویترین در طبقه اول موزه های زاهدان وجود دارد که متشکل از بخش های مختلفی است و هر کدام از آن ها متعلق به یکی از تمدن های منطقه ای جنوب شرق می باشد. قدمت تمدن شهر سوخته در شمال استان سیستان و بلوچستان به ۵۲۰۰ سال میرسد و اشیاء شاخص و منحصربه‌فردی در این شهر وجود دارد که از آن ها می توان به نخستین انیمیشن دنیا، چشم مصنوعی، جراحی جمجمه، سبد حصیری دوقلو، تخته بازی، خط کش با دقت میلیمتری، پارچه های بافته شده از الیاف گیاهی و حیوانی، شانه معرق، زیورآلات و... اشاره کرد. قدمت تمدن بلوچستان در جنوب استان و حوزه فرهنگی جازموریان به بیش از ۵۰۰۰ سال میرسد. محوطه های مهم ین تمدن شامل تپه بمپور، جلگه چاه هاشم، اسپیدز بزمان و... می باشد. بازدید کنندگان می توانند از تمدن جیرفت و شهداد که از جنس سفالی و سنگ صابونی است و قدمت آن مربوط به آغاز دوران شهرنشینی است، بازدید کنند.

>> طبقه دوم:

۱۳۸ ویترین در طبقه دوم موزه های زاهدان وجود دارد که مربوط به بخش هایی همچون نسخ خطی و تمبر، سکه های تاریخی از دوران اشکانی تا پهلوی، ظروف نقره ای از دوران معاصر، ابزار و ادوات مورد استفاده روزمره و نیز سردیس هایی از مشاهیر و بزرگان استان در ادوار مختلف بهمراه صحنه سازی هایی از مردم شناسی استان، نخستین شهریار و فرماندار ایرانی پس از ورود اسلام به ایران و محمد وصیف سیستانی، از قومیت های سیستانی و بلوچ و نمادی از یعقوب لیث صفاری، نخستین شاعر پارسی گوی که نخستین شعر را در وصف یعقوب لیث سروده، می باشد.

تصاویر موزه بزرگ زاهدان,عکس موزه بزرگ زاهدان,موزه بزرگ زاهدانموزه های زاهدان دارای هزار متر مربع زیربنا میباشد

آدرس موزه بزرگ زاهدان

برای بازدید از موزه بزرگ زاهدان( موزه منطقه ای جنوب شرق ایران) باید به استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، تقاطع خیابان آیت‌الله مطهری و امداد بروید.

ساعت بازدید از موزه  بزرگ زاهدان

برای بازدید از موزه های زاهدان می توانید همه روزه به جز جمعه ها از ساعت ۷ صبح تا ۶ عصر و جمعه ها از ساعت ۴ تا ۶ عصر بروید.

آدرس موزه بزرگ زاهدان,موزه بزرگ زاهدانموزه بزرگ زاهدان در ۵ طبقه ساخته شده است

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش