به گزارش روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از فروش ۶۸۹ هزار و ۲۱۹ قطعه بلیت برای موزهها و اماکن فرهنگیتاریخی تحت پوشش این وزارتخانه در روز دوم فروردینماه ۱۴۰۳ خبر داد و اعلام کرد: تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۱۷ بازدیدکننده در این روز از موزهها و اماکن فرهنگی تاریخی بازدید کردند.
براساس پایش انجامشده از آمار روز دوم فروردین، استانهای فارس (۱۱۰ هزار و ۸۷۷ نفر)، اصفهان (۵۴ هزار و ۲۶۶ نفر)، تهران و موزههای ستادی (۳۷ هزار و ۶۵۷ نفر)، خوزستان (۲۰ هزار و ۹۰۵ نفر) و خراسان رضوی (۱۸ هزار و ۵۴۶ نفر)، استانهای پرمخاطب به لحاظ بیشترین میزان بازدیدکننده اعلام شدند.
در میان موزهها و اماکن فرهنگیتاریخی در سراسر کشور از لحاظ بیشترین تعداد بازدیدکننده، حافظیه با ۳۲ هزار و ۹۰۸ مخاطب، رتبه نخست را دارد. پس از آن پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با ۲۴ هزار و ۴۷۵ نفر، سعدیه با ۱۸ هزار و ۹۰۶ نفرب، مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد با ۱۵ هزار و ۴۸۰ نفر، باغ فین با ۱۳ هزار و ۲۳۰ نفر، کاخموزه چهلستون با ۱۲ هزار و ۵۲۳ نفر، پاسارگاد با ۱۱ هزار و ۳۲۷ نفر، عمارت عالیقاپو با ۱۱هزار و ۲۴۰ نفر، ارگ کریمخانی با ۱۱ هزار و ۱۵ نفر و مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با ۱۰ هزار و ۵۱۱ نفر بازدید، در رتبههای بعدی قرار دارند.
در استان تهران، مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد با تعداد ۱۵ هزار و ۴۸۰ نفر بازدیدکننده و تعداد ۶۷ هزار و ۲۱۲ بازدید، مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با ۱۰ هزار و ۵۱۱ نفر بازدیدکننده و ۶۱ هزار و ۹۸۸ بازدید، مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران با ۸ هزار و ۹۸ نفر بازدیدکننده و ۳۳ هزار و ۸۹ بازدید، موزه ملی ایران با ۲ هزار و ۴۰۲ نفر بازدیدکننده و ۴ هزار و ۸۰۴ بازدید، به ترتیب دارای بیشترین بازدیدکننده و میزان بازدیدها بودهاند.
دلیل افزایش ۸ برابری قیمت بلیت باغ فین کاشان چیست؟
فارس نوشت: احمد دانایینیا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش قیمت بلیت باغ فین کاشان اظهار داشت: قرار بر این بود که سال گذشته تعرفهها افزایش یابد اما بنابر دلایلی نشد، ولی امسال با تصمیم وزارت خانه و هیأت دولت تمام بناهای گردشگری در حوزه میراث فرهنگی بر اساس شرایطی که دارند، نرخ گذاری شدهاند.
وی افزود: صفر تا ۱۰۰ این مبالغ وارد خزانه کشوری میشود و ما به طور مستقیم در بلیتهایی که به فروش میرسد دخل و تصرفی نداریم، اما رایزنیها و مکاتباتی برای اینکه قسمتی از این درآمدها به خود مجموعه اختصاص پیدا کند صورت گرفته که بتوانیم بخشی از این مبالغ را به کاشان برگردانیم.
دانایینیا با بیان اینکه هزینههای نگهداری مجموعههای تاریخی بسیار زیاد است، گفت: امسال تنها ۱۰۰ میلیون تومان صرف شست و شو و آفتزدایی باغ شده است و از طرفی بارندگیهای اخیر نیز خسارات زیادی به کلیه ابنیه تاریخی زده و مخارج زیادی تحمیل کرده است که این مبالغ باید از محلی تامین شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان با اشاره به اینکه بهتر بود افزایش قیمت در طول سال و به تدریج انجام میشد تا اینگونه برای مردم شوکه کننده نشود، اضافه کرد: برای جبران این کار بازدید از موزه باغ که قبلا بلیت و تعرفه جداگانهای داشت را رایگان کردیم به طوری که با پرداخت ورودی باغ بازدید از حمام تاریخی و موزه نیز رایگان انجام میشود.
رضا دهقانی، رئیس مجموعه باغ جهانی فین کاشان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رابطه با این موضوع گفت: چندین روز قبل از آغاز سال جدید تعرفههای جدیدی از سوی وزرات میراث فرهنگی برای همه اماکن گردشگری ابلاغ شده است که ما مجری این امر هستیم.
وی افزود: تمامی اماکن گردشگری که در حوزه میراث فرهنگی هستند، نه تنها باغ فین، بلکه تمامی مجموعهها در کاشان و آرانوبیدگل و سراسر کشور افزایش قیمت ۸ برابری داشتهاند و حتی بعضی از بناها افزایش بیشتری یافته است.
دهقانی با اشاره به اینکه تنها برای کوددهی درختان این باغ ۳۰۰ میلیون تومان خرج شده است، افزود: سالانه هزینههای میلیاردی صرف حفظ و نگهداری از مجموعه باغ جهانی فین میشود.
رئیس مجموعه باغ جهانی فین کاشان تصریح کرد: تعرفه قبلی بلیت این باغ ۵ هزار تومان بوده است که در شأن و جایگاه این مجموعه گردشی و تاریخی نبوده است، به طوری که اکثر بازدیدکنندگان از این تعرفه پایین متعجب میشدند.
وی با بیان اینکه باغ فین هر هفته میزان ۳۰۰ تا ۵۰۰ دانشآموز است که اکثرا با بلیت رایگان انجام میشود، افزود: برای جانبازان و بانوان چادری نیز تخفیفاتی در نظر گرفتهایم و همچنین در نظر داریم برای مردم کاشان نیز بعد از ایام تعطیلات برنامهای تحت عنوان طرح سراسری گردشگری برای بازدید از اماکن تاریخی شهر انجام دهیم.
- 11
- 4