یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
۰۸:۳۰ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۷۱۳۲۴
میراث فرهنگی و صنایع دستی

عبور مترو از کنار حافظیه متوقف نشده/ دستگاه‌های حفاری مشغول کار هستند

آرامگاه حافظ,عبور مترو از کنار حافظیه
وزارت میراث فرهنگی از توقف احداث خط دوم مترو شیراز با هدف بررسی آثار تاریخی موجود در این مسیر به دستور وزیر میراث فرهنگی و استاندار فارس خبر داد و اعلام کرد که تیم ۵ نفری کارشناسان به فارس اعزام شده‌اند اما فعالین میراث فرهنگی می‌گویند یکی از تونل‌های دوگانه مترو شیراز از آرامگاه حافظ عبور کرده و تونل دوم همچنان در حال حفر است.

به گزارش ایلنا، امین طباطبایی (مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز) در واکنش به اعلام خبر توقف حفر تونل خط ۲ مترو این شهر در نزدیکی آرامگاه حافظ اعلام کرد: براساس گزارش‌های دریافتی از اعضای سابق شورای شهر شیراز امکان توقف دستگاه تی. بی. ام حفار تونل مترو وجود ندارد و حفر تونل مترو در ۵۰۰ متری آرامگاه حافظ نه تنها متوقف نشده که ادامه یافته است.

خبر عبور یکی از تونل‌های مترو شیراز از آرامگاه حافظ و امتداد چند کیلومتری این مسیر در ضلع جنوبی حافظیه در حالی منتشر می‌شود که درست در روز بزرگداشت حافظ و زمانی که وزیر میراث فرهنگی مدیران این وزارتخانه در کنار استاندار و اعضای شورای شهر و شهردار شیراز بزرگداشت حافظ شیرازی در آرامگاه این شاعر جهانی را برپا کردند، چند متر آنسوتر و در عمق ۲۶ متری زمین دستگاه غول پیکر حفار مترو در زیر زمین درحال حفر نزدیک‌ترین تونل مترو این شهر به آرامگاه حافظ بود. این در حالی است که مدیرکل میراث فرهنگی شیراز در مراسم بزرگداشت روز حافظ به صداوسیما گفت که به دستور وزیر میراث فرهنگی و استاندار فارس حفر تونل مترو متوقف شده است.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز گفت: در پیگیری‌های ما و فعالین میراث فرهنگی درباره توقف احداث تونل خط دو مترو شیراز مشخص شد که دستگاه تی. بی. ام مترو امکان توقف ندارد و آنچه امروز به ما گفته شد این است که مسیر تونل عبور کرده از آرامگاه حافظ به چهارراه ادبیات شیراز رسیده و بدین ترتیب کل مسیر حافظیه را در ضلع جنوبی خیابان طی کرده است.

او گفت: در پیگیری‌های ما مشخص شد که تونل دوم هم که نسبت به تونل اول به آرامگاه حافظ نزدیک‌تر است ظرف ۵ ماه آینده با عبور از آرامگاه حافظ به جایی می‌رسد که امروز تونل جنوبی این مسیر رسیده است.

طباطبایی گفت: نکته مهمی که در ارتباط با این عملیات عمرانی در نزدیکی آرامگاه حافظ وجود دارد آن است که کل این عملیات هنوز مجوز لازم و ضابطه ۷۷۷ را که باید استعلامات لازم از دستگاه‌های دیگر را بگیرد، ندارد.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز در واکنش به اظهارات سرپرست مترو شیراز که اعلام کرده بود در مسیر حفر مترو حافظیه هیچ اثر تاریخی وجود ندارد و بررسی‌های ژئوفیزیک و ژئورادار برای تشخیص آثار موجود در این مسیر پیش از حفر تونل مترو انجام شده است، افزود: نتیجه بررسی‌های ادعایی باید این باشد که آثار و سازه‌های روی سطح و زیر سطح زمین شناسایی و تاثیر لرزه‌های ناشی از حرکت مترو بر سازه آرامگاه حافظ نیز مشخص شود. در حالی که اینچنین نبوده و آن‌ها آب انبار تاریخی زیر سطح زمین را هم تشخیص نداده اند. بنابراین نمی‌توان به بررسی‌های ادعایی اطمینان کرد.

او افزود: علاوه بر این موضوع مجریان مترو شیراز باید برای ایجاد راه دسترسی مسافران مترو به آرامگاه حافظ دالان‌ها و راهروهایی در این محدوده ایجاد کنند که به معنای رسیدن به لایه‌های زیرین و تخریب بخش‌هایی از گورستان هزارساله شیراز در لایه‌های زیرین است.

او با اشاره به احتمال آسیب رسیدن به سازه آرامگاه حافظ به دلیل لرزش‌های ناشی از عبور مترو از کنار این اثر اعلام کرد: آسیب ناشی از ارتعاشات لرزه‌ای عبور مترو از کنار حافظیه بر سازه آرامگاه حافظ و آب انبار موجود در رواق و آب انبار تاریخی خارج از رواق و آرامگاه حافظ موضوعی است که اصلا تاکنون بررسی نشده و نیازمند اطلاعات دقیق است تا اگر مشخص شود لرزش‌های عبور مترو به آرامگاه و آثار در مسیر آسیب می‌رساند، این پروژه به سرعت متوقف شود.

مدیر خانه فرهنگ جاودان شیراز با تاکید بر این موضوع که گنبد و آرامگاه حافظ بصورت خشکه چین بر ستون‌ها قرار گرفته است، افزود: گنبد و سازه آرامگاه حافظ چفت و بست محکم ندارد و آن زمان که این معماری انجام شده است خبری از مترو و تاثیر مداوم لرزش‌های آن وجود نداشته است.

طباطبایی تاکید کرد: موضوعاتی همچون تاثیر لرزه‌های ناشی از حرکت قطار مترو بر آرامگاه حافظ و همچنین آب انبار داخل رواق حافظیه و خارج از رواق و همچنین گورستان باستانی این منطقه باید بصورت علمی سنجیده شود تا حجم آسیب‌های ناشی از عبور مترو از آرامگاه حافظ به شکل دقیق مشخص شود.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش