به گزارش ایسنا، «کوچری» در منطقه تاریخی گلپایگان در استان اصفهان، ۵۶ محوطه تاریخی تازه شناسایی شده به همراه تعداد زیادی نقوش تاریخی روی سنگ دارد، که تا کنون سه محوطه از آن در سد کوچری غرق شدهاند، چون میراث فرهنگی از هیچ کدام از اقدامات و اتفاقات تا همین یکی دو سال پیش اطلاع نداشت.
حالا از یک سو بهترین فرصتها برای عملیات نجاتبخشی منطقه «کوچری» از دست رفته و از سوی دیگر هر چند هنوز ۷۰ درصد آثار در منطقه بالای تراز آبگیری و خارج از آب هستند، اما با توجه به امضا نکردن تفاهمنامه ادامه کاوشهای باستانشناسی در منطقه توسط شرکت آب منطقهای تهران، پژوهشکده باستانشناسی نگران است به خاطر محوطههایی که هنوز کاوش نشده و نقوش تاریخی که هنوز جابجا نشدهاند و امکان زیرآب رفتنشان وجود دارد!
برای سد کوچری استعلامی از میراث فرهنگی گرفته نشد
حمیده چوبک، رئیس پژوهشکده باستانشناسی در صحبتی کوتاه به ایسنا میگوید: پژوهشکده باستانشناسی هیچ مجوزی برای آبگیری سد در منطقه «کوچری» گلپایگان صادر نکرده است، حتی در زمان آبگیری سد هنوز مطالعات این منطقه تاریخی به پایان نرسیده بود.
پژوهشکده باستان شناسی با اخبار متوجه آبگیری کوچری شد
از سوی دیگر کاظم عرب، معاون اجرایی پژوهشکده باستانشناسی به ایسنا اظهار میکند: در ماه گذشته آبگیری سد در منطقه کوچری گلپایگان آغاز شد، در حالی که مسئولان مطالعات باستانشناسی کشور و مخزن سد از طریق اخبار تلویزیون در جریان این آبگیری قرار گرفتند.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته هیچ استعلامی از میراث فرهنگی و پژوهشکده باستانشناسی برای ساخت سد و آبگیری آن از سوی شرکت آب منطقهای تهران رخ نداده بود، ادامه میدهد: زمانی میراث فرهنگی از این مسئله مطلع شد که پیشرفت فیزیکی ساخت سد تقریبا به ۸۰ درصد رسیده بود. در ادامه نیز نخست مقامات سیاسی و اداری شهرستان گلپایگان برای انجام مطالعات توسط میراث فرهنگی با مسئولان شرکت آب وارد مذاکره شدند، پس از آن هم نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان گلپایگان و در ادامه اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان وارد کار شدند، که این اتفاق ناشی از گسیختگی شیرازهی امور اداری و کارشناسی در پژوهشگاه میراث فرهنگی به دلیل انتقالهای صورت گرفته به اصفهان و شیراز در دولت قبل بود.
- 18
- 4