دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۴ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۵۱۷
میراث فرهنگی و صنایع دستی

با لاک ناخن نقش مذهبی می‌کشم!

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
«زهرا ناصرخاکی» نقاش ۲۴ ساله ای ست که این روزها توانسته با طراحی و ز به خصوص قاب گوشی موبایل موردتوجه قرار گیرد. با این هنرمند جوان خوش ذوق همراه شدیم.

مجله‌مهر: قدیم‌ترها فرضیه‌ای وجود داشت که هنر برای آدم نان و آب نمی‌شود و اگر راه هنر را پیش بگیری فردا هشتت، گرو نه خواهد بود و ختم کلام بی‌پول و مستأصل می‌مانی. همین شد که جمعیت کثیری به سمت شغل‌های دولتی سرازیر شدند تا یک لقمه نان بخور و نمیر اما به موقع در بیاورند و زندگی‌شان را کارمندی بگذرانند.

 

اما در چندسال اخیر شاهد حضور هنرمندانی هستیم که از کودکی خلاف این جریان فکری حرکت کردند و در جواب آدم‌هایی که هنر را بدون آینده می‌دیدند، لبخند زدند و قلم‌موهایشان را توی رنگ زدند و دنیای شاد و زیبایی برای خودشان خلق کردند. دنیایی که حسرت همه را با خود برانگیزد.

 

بزرگترکه شدند دیگر لنگ جواب آزمون استخدام و اجاره کار و دفتر نماندند و در اتاق کوچکشان شروع به کار کردند و دست به کارهای بزرگی زدند. «زهرا ناصرخاکی» یکی از همان هنرمندهایی ست که در اتاق کار و زندگی‌اش کارهای بسیار زیبایی تولید می‌کند و حالا بعد از چندسال، از هنر دستانش درآمد دارد. با این هنرمند جوان همراه شدیم تا از حال و هوای آرام اما رنگی رنگی ذهنش سر دربیاوریم.

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

در دانشگاه سرکلاس مدام نقاشی می‌کشیدم

«زهرا ناصرخاکی» متولد ۱۶ فروردین ۱۳۷۲ در کرج است. دختر آرام و هنرمند کرجی از بچگی عاشق نقاشی بود اما به دانشگاه که رسید زبان انگلیسی خواند. با این حال سر تمام کلاس‌هایش نقاشی می کشید! بعد از آن رفت سراغ علاقه کودکی‌اش تا نقاشی را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرد. اینطور شد که کم کم برای خودش سفارش گرفت و کار به اینجا رسید. زهرا درباره کارهایش می‌گوید:«در زمان دانشگاه، سرکلاس مدام جلوی دستم کاغذ بود و نقاشی می‌کشیدم. حتی اگر کاغذ نداشتم روی دست دوستانم نقاشی می‌کردم.

 

کار به جایی رسیده بود که دوست داشتند سرکلاس کنار من بنشینند. با این حال درست است که آموزش نقاشی دیده‌ام اما اینطور نیست که همه کارهایی که انجام می‌دهم و شما می‌بینید، ربطی به کلاس داشته باشد. به طور مثال ماندالاها را خودم کار می‌کنم. ماندالا یک هنر است که مهد آن در هندوستان است و برای افزایش تمرکز انجام می‌شود؛ که واقعا هم روی تمرکز تاثیر دارد و تا حدی شبیه تذهیب خودمان است. من هم خوشم آمد و کار کردم. اولین ماندالایی که کشیدم یک روز و نیم طول کشید. به مرور دستم راه افتاد و همینطور برای خودم ماندالا می‌کشیدم و طرح‌های مختلفی به آن اضافه کردم.»

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

قرار نبود اینستاگرامی کار کنم

صفحه اینستاگرام زهرا پر است از هنرنمایی‌هایش که می‌گوید اصلا قرار نبود اینطوری باشد ولی همه چیز طوری پیش رفت که اینستاگرامش بازنشر کارهای هنری‌اش باشد و خیلی اتفاقی بتواند از این راه کسب درآمد کند. زهرا در این باره می‌گوید:« با اینکه زبان خواندم اما همیشه دوست داشتم با هنر کسب درآمد کنم.

 

بعد آینده‌ خودم را اینطور تصور می‌کردم که یا آموزشگاه نقاشی دارم و نقاشی درس می‌دهم، یا در خانه سفارش کار می‌گیرم. اما فکر نمی‌کردم با گذاشتن چند عکس در اینستاگرام بتوانم درآمد داشته باشم. چون صفحه من از اول اصلا هنری نبود. یک صفحه کاملا شخصی بود که عکس و شعر می‌گذاشتم. اما وقتی نقاشی‌های سرکلاس و دانشگاه را گذاشتم، دیدم خیلی استقبال می‌شود و صفحه قبل را پاک کردم.

 

راستش اوایل خوشم نمی‌آمد که اینطوری سفارش بگیرم. ولی دیدم بقیه از کارهایم خیلی خوششان می‌آید. گفتم چه اشکالی دارد؟ بگذار اینطوری سفارش بگیرم. آن اوایل چون نرخ و بازار دستم نبود قیمت‌ها را پایین می‌دادم. اما الان کار به جایی رسیده که وقتی به فروشگاه‌های مختلف سر می‌زنم طرح‌هایم را همه جا می‌بینم.»

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

قاب‌های محرمی‌ام پرطرفدار شد

یکی از کارهای جالب توجه زهرا که این روزها طرفداران زیادی هم دارد طراحی‌هایش روی قاب‌های تلفن همراه است که به گفته خودش با اینکه یک ماه و نیم است که این‌کار را انجام می‌دهد، فروش بسیار خوبی داشته‌است. آنقدر که برای مغازه قاب فروشی سوال شده که زهرا اینهمه قاب را برای چه می‌خواهد:« از قبل روی قاب گوشی خودم و اطرافیانم با لاک طراحی ناخن نقاشی می‌کشیدم و برخی که می‌دیدند و خوششان می‌آمد سفارش می‌دادند.

 

اما من قبول نمی‌کردم. تا اینکه یک ماه و نیم پیش سفارشات را قبول کردم و اتفاقات بسیار جالبی افتاد. یک سری کارهای محرمی که طراحی کرده بودم خیلی دیده شد. طوری که یک نفر می‌گفت وقتی در هیئت عزاداری گوشی تلفن همراهش را دستش گرفته همه خوششان آمده و کار به جایی رسیده که چند نفر در آنجا سفارش دادند و قاب‌های محرمی گرفتند. آنقدر در این مدت قاب خریدم که برای آقای مغازه‌دار سوال شد. وقتی گفتم نقاشی می‌کشم مرا راهنمایی کرد تا قاب‌ها را با قیمت ارزان‌تری بخرم. قاب‌های گوشی خیلی محبوب شدند. طوری که یکی از دوستانم می‌خواهد برای گرفتن یکی از این قاب‌ها گوشی‌اش را عوض کند.»

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

هرچیزی بوم نقاشی من است

زهرا روی همه چیز نقاشی می‌کند و به گفته خودش هرچیزی که احساس کند خالی‌ست، باید سراغش برود و آن را با طرح‌هایش پر کند. برای همین کمتر چیزی از دستش جان سالم به در می‌برد(!) مگر اینکه رنگی رنگی و نقاشی شده باشد. برای همین دفتر، کتاب، جامدادی، کیف پول و حتی کمد قدیمی خانه‌شان تا اینجای کار بوم‌های نقاشی زهرا شده‌اند. زهرا درباره محیط خانه‌ و اتاقش می‌گوید:«اتاق خودم که جای خالی ندارد.

 

در هال و پذیرایی هم همینطور است. یک قسمت از خانه که اختصاص به تابلوهای من از کربلا دارد. خانه خواهرها و برادرم هم همینطور است. یکی از خواهرهایم بابت بعضی کارهای من حسابی ذوق می‌کند. همین ذوق کردن‌ها و تشویق‌های اعضای خانواده باعث تشویق من شد که واقعا جای تشکر دارد.این اتفاق بین دوستانم هم افتاده، اگر در مناسبت‌های مختلف به جای نقاشی‌هایم هدیه دیگری بدهم ناراحت می‌شوند انگاری که فحششان داده‌ام!»

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

خواهر و برادرم دوست دارند جای من باشند

بسیاری از مردم هنوز این تصور را دارند که کار کردن و شغل داشتن یعنی یک شغل اداری و دولتی که صبح‌های زود برای رسیدن به آن بیرون زد و بعد از ظهرها به خانه برگشت. اما محیط کار زهرا اتاقش است. اتاقی که حکم محل کارش را پیدا کرده‌است و ساعت‌های زیادی در آن می‌گذراند. او در این باره می‌گوید:« من در خانواده‌ تحصیلکرده و فعالی بزرگ شدم. یکی از خواهرهایم پزشک است. آن یکی پژوهشگر است و برادرم هم مهندس است. همه‌شان شرایط شغلی خوبی دارند و به اصطلاح به جایی رسیده‌اند.

 

اما همه دوست دارند جای من باشند. چون در خانه هستم و با آرامش کار می‌کنم. به قول خودشان هم فال است و هم تماشا. من از وضعیت خودم بسیار راضی هستم. متاسفانه برای پیدا کردن کار همه می‌خواهند صرفا پول در بیاورند. نمی‌خواهند یک کار خوب و حرفه یاد بگیرند. حتی اگر به هنر ورود کنند دوست دارند زود نتیجه بگیرند. اما ۴سال طول کشید تا به وضعیت فعلی رسیدم و هنوز جای کار زیادی دارم.»

 

زهرا توانسته در ۲۴ سالگی برای شغل مورد علاقه‌اش را با دستان خودش پیدا کند. وقتی از او در رابطه با آدم‌هایی می‌پرسیم که مدام از نبود کار گلایه می‌کنند جواب جالبی می‌دهد:« به نظرم من بیشتر کسانی که می‌گویند کار نیست تا حدی راحت طلب هستند. به نظر من خدا به همه استعدادهایی داده است و هیچ کس در این دنیای بی استعداد نیست. هرکس بالاخره به درد یک کاری می‌خورند. باید تلاش کند و استعدادهایشان را پیدا کنند و توقع بازدهی سریع نداشته باشند.»

 

نقش مذهبی لاک ناخن,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

 

 

 

 

mehrnews.com
  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش