به گزارش ایسنا، هادی پژوهشجهرمی امروز دوشنبه ۱۵ آبان در جمع خبرنگاران گفت: از آبان سال گذشته پیگیریهایی برای قرار گرفتن موضوع کوروش در حوزهی اجتماعی آغاز و جلسات متعددی نیز برگزار شد تا کوروش بهعنوان یک چهرهی شاخص ایرانی که دیدگاهها و اقداماتی تاثیرگذاری در گذشته تاریخ داشته است، به شکلی مناسب گرامی داشته شود.
وی با تصریح اینکه باید حساب کوروش و پاسارگاد را از جریان معاند و اپوزوسیون جدا کرد، گفت: کوروش به عنوان یک فرد ایرانی موحد و شخصیتی تاریخی و تاثیرگذار، مورد تایید همه افراد درون نظام جمهوری اسلامی قرار دارد و هیچ کس مخالف این شخصیت ندارد.
پژوهش با اشاره به اینکه چهرههای شاخصی از علما و بزرگان دینی و مجتهدان و شخصیتهای علمی ایران در خصوص شخصیت کوروش و اینکه او میتواند ذوالقرنین مد نظر قرآن باشد نظر دادهاند که نظرات آنان موجود است، گفت: حتی میتوان ادعا کرد که خدمات انجام شده برای حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی برجای مانده از کوروش و هخامنشیان در دوران بعد از انقلاب بسیار شاخصتر از دوران پیش از انقلاب بوده است.
او با یادآوری اینکه نمیتوان بین تاریخ قبل و بعد از اسلام در بررسی تاریخی ایران تفکیکی قائل بود، گفت: جریان معاند و اپوزوسیون نظام اسلامی از سالها پیش با هدف گرفتن بعد ملیگرایی، سعی در سوءاستفاده از شخصیت کوروش در مسیر رسیدن به اهداف سیاسی خود داشته و دارند.
پژوهش با تاکید براینکه طی این سالها کوروش و مسائل ملیگرایانه دستمایهای برای جریان اپوزیسیون و معاند خارج از نظام اسلامی شده است، گفت: ما باید بین کوروش و جریان اپوزوسیون و معاند تفکیک قائل بوده و هستیم؛ کوروش یک شخصیت ملی اثرگذار بهشمار میرود که اولین منشور حقوق بشر را تدوین کرده است.
او ادامه داد: در دوران حکومت رفتارهایی از کوروش سرزده که مورد قبول جامعهی جهانی و همه انسانهای موحد و آزاده دنیا قرار دارد؛ اما نباید اجازه داد یک جریان سلطنتطلب به واسطه عنادی که با جمهوری اسلامی دارد و با اهداف سیاسی از این شخصیت بهرهبرداری داشته باشد؛ جریانی که رگههایی از تفکرات غربی آمریکایی و حتی صهیونیستی در آن دیده میشود.
پژوهش با یادآوری اینکه موضوع گنجاندن روزی به نام کوروش در تقویم رسمی جمهوری اسلامی از سالها قبل مد نظر بوده است، گفت: اکنون و با تشکیل کارگروه علمی اجرایی بزرگداشت کوروش، این موضوع به شکلی علمی و در یک مسیر کاملا مشخص دنبال خواهد شد و امیدواریم که نتیجهبخش باشد.
او روز هفت آبان را روزی جعلی دانست که هیچ سندی برای استناد به آن وجود ندارد مگر نوشتههایی در برخی کتابهای منتسب به یهودیان و تصریح کرد: طراحان این موضوع تلاش کردهاند که روزی را بین ۴ تا ۹ آبان که در تقویم قبل از انقلاب روزهای مورد نظر سلطنتطلبان محسوب میشود، به عنوان روز کوروش مطرح کنند.
پژوهش با اشاره به تلاشهای گستردهی ضد انقلاب برای سوء استفاده از روز جعلی هفت آبان و تحریک احساسات و عواطف ملیگرایانه مردم، گفت: آنچه ضد انقلاب میخواهد، توجه به حق کوروش نیست بلکه به دنبال دهنکجی به اعتقادات مردم و مقبولات مردم و هماورد طلبی با نظام جمهوری اسلامی است.
او گفت: امسال با بررسی همهجانبه مسائل تصمیم بر این شد که محدودسازی انجام شود؛ ما ممنوعیتی برای حضور افراد در پاسارگاد ایجاد نکردیم بلکه محدودیتهایی اعمال شد تا جریان نفاق همسو شده با سلطنتطلبها که شاید همه طیفهای سلطنتطلبان را هم شامل نمیشد، به اهداف خود دست پیدا نکنند.
پژوهش با طرح این موضوع که تهدیدات و مسائل امنیتی ویژهای به واسطه اشراف اطلاعاتی موجود بر همه جوانب کار مشخص و محتمل شده بود، گفت: خیلیها با نگاه سیاسی و احساسی به این مقوله نگریستند اما این نوع نگاه براساس بیاطلاعی از اصل قضایا بود؛ توجه داشته باشیم که باید تهدیدات را حتی اگر اشراف کامل اطلاعاتی نیز وجود داشته باشد، جدی گرفته و برای پیشگیری از وقوع آنها برنامهریزی کرد.
او با تاکید براینکه برخی از گروهها و افراد مخالف با نظام جمهوری اسلامی نیز از رفتارها و حرکتهای هنجارشکنانهای که هفتم آبان سال ۹۵ در پاسارگاد حادث شد، برای تاختن بر ایران اسلامی و تفکر شیعه، سوءاستفاده کرده و میکنند، ادامه داد: ممکن است موضوع کوروش و پرداختن به این شخصیت، مخالفانی هم داشته باشد؛ کوروش یک شخصیت تاریخی و اجتماعی است که در این حوزه باید به او پرداخته شود، اما برخی مخالفان تصور میکنند پرداختن به این شخصیت با جریان اسلامگرایی تقابل دارد.
پژوهش، ایجاد حصار دور آرامگاه کوروش را بهدلیل حفاظت بهتر از این بنای تاریخی عنوان و تاکید کرد: سال گذشته بخشی از شیشههای سکوریت حفاظتی دور آرامگاه تخریب شده بود و ایجاد حصار برای حفاظت بود تا امکان دسترسی به بنای آرامگاه کم شود.
او با یادآوری اینکه خوشبختانه بعد از روز هفت آبان هم مردم به فراخوانهای انجام شده برای تجمع در پارکها و میادین مختلف اعتنایی نکردند و هیچ رویدادی را شاهد نبودیم، گفت: ما اعتقاد داریم بزرگداشت کوروش را باید مانند سایر شخصیتهای بزرگ ایرانی و البته در جایگاه خودش، دیده و دنبال کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: طی نامهای به رئیسجمهور درخواست طرح موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده و کمیسیون فرهنگی مجلس نیز این موضوع را مد نظر دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به نگاه ویژه استاندار فارس به مسئله، نظر بر این بود که ستادی شبیه به ستاد بزرگداشت سایر شخصیتها در فارس ایجاد شود و به همین دلیل کارگروه علمی و اجرایی بزرگداشت کوروش در استانداری فارس و ذیل معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی ایجاد شده است که دبیرخانه آن در مدیریت اجتماعی قرار دارد و دبیر آن نیز مدیرکل اجتماعی استانداری فارس خواهد بود.
پژوهش از عضویت شخصیتها و چهرههای علمی، دانشگاهی و مذهبی در این کارگروه خبر داد و گفت: این کارگروه بنا دارد که موضوع انتخاب یک روز بهنام کوروش را با استناد به شواهد و اسناد تاریخی و نظرهای علمی مستند، در دستور کار قرار دهد و امیدواریم برای سال آینده روزی بهنام کوروش در تقویم جمهوری اسلامی داشته باشیم.
معاون استانداری فارس با تاکید براینکه جاده شیراز اصفهان و تونلهای این مسیر حتی یک ثانیه هم مسدود نشد، گفت: تمام اقدامات انجام شده معطوف به ایجاد محدودیت با هدف ارتقاء امنیت و کمک به اشراف بیشتر بر رویدادها بود.
پژوهش از بازداشت تعدادی از سر پلهای جریانسازی ۷ آبان خبر داد و گفت: تا جایی که من اطلاع دارم حدود ۱۲ نفر دستگیر شدهاند اما اینکه در کدام استان، اطلاعی ندارم.
معاون استانداری فارس گفت: ما کوروش را بهعنوان یک واقعیت تاریخی پذیرفتهایم اما باید کار را مدیریت کنیم تا سررشته به دست دیگران که احتمالا عنادی با نظام جمهوری اسلامی داشته و دارند نیفتد؛ نباید با اقدامات انجام شده احساسی و سیاسی برخورد کرد، مردم ما اطلاع دارند که نگاههای امنیتی قابل تبیین نیست؛ نه اینکه مردم نامحرم باشند اما نمیتوان و نباید تمام مسائل امنیتی را طرح کرد زیرا طرح موضوع هم ممکن است تاثیرات امنیتی داشته باشد.
پژوهش با تصریح اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون کسی به دنبال رد شخصیت کوروش و اثرگذاری او در تمدن ایرانی و جایگاه والای اقدامات انساندوستانه این شخصیت نبوده است، گفت: ما تاکید داریم که نباید اجازه دهیم کوروش به ابزاری برای رسیدن به نیات سیاسی بدل شود.
- 11
- 2