دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۳۰۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

«شیرهای فارس» به شیراز بازمی‌گردند

حیدر اسکندرپور و پرویز تناولی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
تفاهم‌نامه‌ی راه‌اندازی موزه‌ی معاصر شیراز به امضاء حیدر اسکندرپور شهردار شیراز و پرویز تناولی از هنرمندان و موزه‌دار شهیر ایرانی، امضا و مبادله شد.

به گزارش ایسنا، عصر شنبه ۵ خرداد در آئینی با عنوان بازگشت شیرهای فارس به شیراز، شهردار شیراز و یکی از هنرمندان و موزه‌داران معاصر، تفاهم‌نامه‌ی احداث و راه‌اندازی موزه‌ی هنرهای معاصر شیراز امضا و مبادله شد.

 

پرویز تناولی در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از اینکه شهرداری شیراز برای احداث موزه‌ی هنرهای معاصر آستین همت را بالا زده است، گفت: از اینکه آثاری را که طی نیم قرن جمع‌آوری کرده‌ام، در فضایی به نمایش گذاشته می‌شود، خوشحال هستم، احداث موزه‌ی معاصر دل شیر می‌خواهد.

 

این هنرمند معاصر ایرانی، گفت: در فضایی که شهرداران سایر شهرها مسابقه مدرن گرایی و برج سازی گذاشته و کمتر به فکر فرهنگ و هنر هستند؛ شهردار شیراز به احیای و ارتقای فرهنگ و هنر روی آورده و این مهم قابل تقدیر است‌. در شهرهای تاریخی و فرهنگی دنیا همانند ونیز و فلورانس نیز رویکرد مدیران شهری توجه به فرهنگ و هنر است، از این رو شیراز نیز مسیر این دو شهر فرهنگی تاریخی دنیا را می پیماید .

 

تناولی موزه هنرهای معاصر شیراز را خانه ای امن برای آثار هنری خود دانست و گفت: فارس هنوز شیرمردان بزرگی دارد و یکی از آن شیرمردان مهندس اسکندرپور شهردار امروز شیراز است.

 

شهردار شیراز نیز در این آیین با بیان اینکه مجموعه مدیریت شهری شیراز به خود می بالد که امروز میزبان هنرمند بزرگی است که بخشی از تاریخ این سرزمین را به نمایش گذاشت، گفت: داشته های فرهنگی، هنری و تاریخی شیراز به قدری غنی و ارزشمند است که روشن ترین و ارزشمندترین مسیری را برای پیشرفت و توسعه این کلانشهر پیش روی ما گذاشته است. ما در جهت تعالی این داشته‌ها تلاش می‌کنیم.

 

حیدر اسکندرپور خلق فرصت های جدید را در حوزه های فرهنگی، هنری، تاریخی و گردشگری رویکرد اصلی مجموعه مدیریت شهری برشمرد و گفت: اگرچه حافظ، سعدی و مجموعه‌های تاریخی برای شیراز یک فرصت محسوب می‌شود اما شیراز نیازمند ایجاد  فرصت‌های جدید و آینده زیبا است. ساخت موزه هنرهای معاصر نیز نقطه شروع این مسیر است.

 

وی تاکید کرد: در جمع هنرمندان تکرار می‌کنم که شیراز فقط باید مثل شیراز باشد و قرار نیست شیراز را با الگوبرداری از دیگر شهرها بسازیم چون این کلانشهر به اندازه کافی ظرفیت‌های منحصر به فرد دارد.

 

‌اسکندرپور با اشاره به سفر اخیر خود به نانجینگ چین به منظور عقد پیمان خواهرخواندگی گفت: شهردار نانجینگ مهمترین دلیل تقاضای خود را برای خواهرخواندگی با شیراز سابقه تاریخی دو شهر شیراز و نانجینگ به عنوان یک فصل مشترک و مهم عنوان کرد.

 

شهردار شیراز خاطرنشان کرد: یکی از شعارهای اصلی ما ترویج حس خوب زندگی در شیراز بود که این حس را در نوروز ۹۷ با اولین روزهای بهاری در شهر جاری ساختیم.

 

اسکندرپور گفت: در ادامه راه نیز امسال با شروع کارهای جدی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و هنری این حس خوب را در میان مردم حفظ خواهیم کرد. نمونه بارز این اهتمام، ایجاد موزه هنرهای معاصر است تا نشان دهیم شیراز می‌توان در جهت ارتقای مکان‌های فرهنگی و هنری همچون موزه‌ها، خانه هنرمندان و ... نیز سرآمد بود.

 

شهردار شیراز، تعامل، گفت‌وگو و همنشینی را حلقه گمشده زندگی امروز مردم در کلانشهرها دانست و گفت: ما در مجموعه مدیریت شهری شیراز برای بهبود و افزایش تعامل شهروندان تلاش خواهیم کرد و با طراحی و اجرای پیاده راه‌ها، فرصت گفت‌وگو را به شهروندان خواهیم داد‌.

 

اسکندرپور بافت تاریخی فرهنگی را ثروت غنی شیراز دانست و افزود: به بافت تاریخی شیراز نگاه ویژه‌ای داریم. اگر دیروز به بافت تاریخی به عنوان یک معضل نگاه می‌شد امروز ما آن را سرمایه اجتماعی و معنوی شیراز می‌دانیم که باید زندگی دوباره را در آن جاری سازیم و فرهنگ را به عنوان روحی دوباره در کالبد بافت بدمیم‌.

 

وی افزود: علاوه بر آن مردم، هنرمندان و فعالان گردشگران باید در بافت تاریخی حضور داشته باشند. سرمایه گذاران میتوانند بافت را بستری مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های گردشگری بدانند.

 

معاون فرهنگی و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهردار شیراز نیز گفت: مجموعه شهرداری و شورای شهر برنامه خود را در راستای حمایت از فرهنگ، هنر و هنرمندان قرار داده‌ و در این مسیر به پا خواسته‌اند. امیدواریم ساخت موزه هنرهای معاصر و بازگشت شیرهای فارس به شیراز آغازی باشد برای آنکه این شهر به اوج فخر هنری خود بازگردد و همچنان الگوی هنرمندان و دانشمندان باشد.

 

ابراهیم گشتاسبی‌راد افزود: شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگ و هنر ایران، در جای جای خود نشانه‌هایی از خلاقیت هنرمندان دارد. هنر هنرمندان و مکتوب اندیشمندان در طول تاریخ ماندگار است و نام نیک کسانی که با تعلق خاطر از دانش و هنر نیز حمایت کرده‌اند، ماندگار می‌شود.

 

معاون شهرساز و معماری شهرداری شیراز نیز گفت: شیراز با داشتن حدود دو میلیون نفر جمعیت تنها ۱۱ موزه دارد که این رقم بسیار ناچیز است.

 

آرش فرج زاده افزود: رویکرد جدید شهرداری شیراز رویکردی اجتماعی مبتنی بر نگاهی ویژه به هنر و فرهنگ است که مهیا کردن زیرساخت‌های آن در شهر شیراز در دستور کار این معاونت قرار دارد.

 

فرج‌زاده با اشاره به حضور استاد پرویز تناولی و برنامه ریزی برای ایجاد موزه با همکاری این هنرمند افزود: بازگشت شیرهای فارس به شیراز بهانه‌ای برای آغاز عملیات اجرایی احداث موزه هنرهای معاصر است.

 

معاون شهرداری شیراز گفت: با امضای این تفاهم نامه شیراز میزبان بخشی از آثار این هنرمند و پژوهشگر برجسته خواهد بود. امیدواریم این موضوع در توسعه فرهنگ و صنعت گردشگری و نگاه ویژه به هنرمندان نقش موثری داشته باشد و بتواند زمینه احیای هنرهای بومی و فراموش شده را در شیراز فراهم کند.

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش