دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۲۷ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۸۸۸
میراث فرهنگی و صنایع دستی

مثل برج پیزا کج شده +عکس

مجموعه تاریخی بسطام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
سرپرست پایگاه میراث‌فرهنگی مجموعه تاریخی بسطام و خرقان با اشاره به کج شدن مناره سلجوقی شهر بسطام گفت: انحراف ایجاد شده در بنا مربوط به چند سال اخیر نیست و به نظر می رسد که این انحراف ایجادشده به مرور و از گذشته‌های دور شروع شده است.

حامد عادل در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به واکاوی و بررسی عکس‌های قدیمی این بنای ارزشمند تاریخی اظهار کرد: بررسی این عکس‌ها گویای این است که برخی از ترک‌های عمیق به وجود آمده در بنا به دوره قاجار بر می‌گردد. اگرچه به نظر می‌رسد که این روند به مرور ادامه داشته و در دوره‌های بعدی ترک‌های دیگری در منار به وجود آمده است.

 

وی با اشاره به نصب داربست‌هایی در این بنا خاطرنشان کرد: نصب این داربست‌ها به اواخر دوره پهلوی بر می‌گردد که احتمالا با هدف حفاظت موقت و به منظور جلوگیری از انحراف و آسیب بیشتر بنا، نصب شده باشد.

 

سرپرست پایگاه میراث‌فرهنگی مجموعه تاریخی بسطام در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص نتایج بررسی‌های انجام شده در خصوص چرایی انحراف ایجاد شده در این بنا گفت: بررسی‌ها و مطالعات ما در سه فاز بررسی ژئوتکنیک بنا که تمرکز آن بر بستر و خاک محدوده بنا استوار است و همچنین فعالیت‌های آزمایشگاهی که با نمونه‌برداری از ملات و آجرها انجام شده، مطالعه فتوگرامتری و آنالیز ارتعاش صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه هنوز کار مطالعاتی بنا به پایان نرسیده افزود: از آنجا که مطالعات میدانی و بررسی‌های کالبدی کماکان ادامه دارد، نمی‌توان آنالیز دقیقی از چرایی انحراف در این بنا را در این مقطع ارائه داد.

 

مجموعه تاریخی بسطام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

عادل با اذعان به اینکه احتمالا بنا به مرور به یک تعادل رسیده تصریح کرد: با توجه به اینکه پیشینه برخی از ترک‌ها به گذشته‌های دور و حداقل به دوره قاجار بر می‌گردد به نظر می‌رسد که بنا با گذر زمان و به تدریج به یک تعادل رسیده باشد.

 

وی از مشهود بودن برخی از ترک‌های ایجاد شده در این بنا و به ویژه در جداره داخلی این بنا خبر داد و گفت: این ترک‌ها کاملا با چشم قابل رویت است و ترک‌های عمیق‌تر حداقل به عصر قاجار برمی‌گردد.

 

این تحصیلکرده مرمت ابنیه تاریخی در پاسخ به پرسشی در خصوص چرایی ایجاد این ترک‌ها اظهار کرد: دلایل مختلفی از جمله افت آب‌های زیرزمینی، نشست زمین، زلزله خیز بودن منطقه، ضربه های آنی  و... می تواند در انحراف ایجاد شده موثر باشد اما هرگونه اعلام نظر قطعی پیرامون دلایل کج شدن این بنا منوط به پایان کار مطالعات و آنالیز داده‌های علمی و آزمایشگاهی است.

 

عادل با بیان اینکه از قبل انقلاب تا کنون هیچگونه پایشی در خصوص اینکه روند ایجاد ترک‌ها در مناره سلجوقی مجموعه بسطام ادامه‌دار است یا خیر، انجام نشده افزود: امسال برای نخستین‌بار پایش و برداشت دستگاهی از بنا انجام شد و قرار است که این پایش در چهار مرحله و در یک بازه زمانی یک تا دو ساله، قبل و بعد از مرمت انجام شود.

 

مجموعه تاریخی بسطام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

این کارشناس ارشد مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی، پایش انجام شده را یک پایش علمی و دقیق خواند و گفت: از طریق تصویر و برداشت دستگاهی نقاط متعدد داخلی و خارجی، این بنا مورد بررسی دقیق قرار گرفته تا میزان انحراف، دلایل آن و تداوم و یا عدم تداوم احتمالی آن مشخص شود.

 

وی با بیان اینکه این بنا از میانه به بالا دچار انحراف شده گفت: حرکت مناره در بخش فوقانی بنا کاملا مشهود است. ضمن اینکه باید توجه داشت که اصولا بناهایی که سطح مقطعی کم و ارتفاع بالایی دارند عموما به خاطر مولفه‌هایی همچون تغییر سطح آب های زیرزمینی، وقوع زلزله‌ها و حوادث طبیعی و مواردی از این دست در خطر آسیب احتمالی هستند.

 

عادل در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص مرمت این بنا اظهار کرد: پایش انجام شده با هدف مرمت این اثر انجام شده و به طور قطع بعد از پایان کار مطالعات و مشخص شدن درجه انحراف و چرایی آن، کار اجرایی مرمت در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 

وی از انتخاب یک مشاور برجسته و متخصص سازه‌های تاریخی برای این طرح خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر این اخیرا شماری از اعضا و رئیس کمیته بین‌المللی آنالیز و مرمت سازه‌های میراث معماری( ایسکارسا) بازدیدی از مجموعه تاریخی بسطام داشتند که پروفسور مودنا از اعضای این کمیته بین المللی که متخصص سازه‌های تاریخی هستند مشاوره هایی در ارتباط با انحراف این مناره گرفتیم و قرار است که در ادامه کار نیز با پیشنهاد دکتر حجازی این مشاوره‌ها ادامه داشته باشد اگر چه مشاور طرح نیز خود از برجسته‌ترین متخصصان سازه است.

 

سرپرست پایگاه میراث‌فرهنگی مجموعه تاریخی بسطام با بیان اینکه قدمت این مناره به دوره سلجوقی برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: انحراف ایجاد شده مربوط به سال‌های اخیر نیست و حداقل در ۵۰ سال اخیر درجه هایی از این انحراف در این بنای تاریخی وجود داشته است.

 

مجموعه تاریخی بسطام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

وی، قدمت مناره سلجوقی را بالغ بر ۹۰۰ سال اعلام کرد و گفت: این منار بخشی از مجموعه تاریخی بسطام است و با توجه به دغدغه‌ها و برنامه هایی که برای ثبت جهانی این مجموعه وجود دارد حفاظت و مرمت ابنیه تاریخی آن را با حساسیت بالایی پیگیری می کنیم.

 

به گزارش ایسنا، برج کج پیزا (به ایتالیایی: Torre pendente di Pisa) واقع شده در شهر پیزا در ایتالیا، با وجودی که تنها برج کج جهان نیست، ولی از مشهورترین آنها در کل جهان است.

 

این برج با۵۶٫۷۰ متر ارتفاع و ۱۴۵۰۰ تن جرم در توسکانی ایتالیا واقع شده‌است. آغاز ساخت این برج در دوره رنسانس در ۹ آگوست ۱۱۷۳ به انجام رسید. گفته می‌شود در آن دوره، ثروتمندان ایتالیا و طبقه اشراف برای رقابت با یکدیگر مشهورترین هنرمندان و معماران را مأمور ساختن شاهکارهای معماری می‌کردند.

 

در قرن دوازدهم، اهالی شهر پیزا تصمیم گرفتند کلیسای آنها برجی داشته باشد که برج سینت مارک را تحت تأثیر قرار دهد. پس از آن که پایه‌های بنا حفر شد، معماری کار آزموده به نام دیوتیسالوی که مسئول ساختمان این برج بود، نخستین سنگ آن را بنا نهاد، اما چند سال پس از شروع ساخت آن، هنگامی که تنها سه طبقه پایینی آن به پایان رسیده بود و پیش از آنکه ارتفاع برج به ۱۲ متر برسد، این برج خمیدگی خودش به سمت جنوب‌شرقی را نشان داده بود. پس از آن ساخت این برج به مدت ۱۰۰ سال متوقف شد. 

مجموعه تاریخی بسطام,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش