به گزارش تسنیم، علی اصغر مونسان در مراسم یادمان یلدا با حضور نمایندگان و سفرای کشورهای مختلف، مسئولان و مدیران سازمان میراث فرهنگی و استادان و صاحبنظران حوزه فرهنگ برگزار شد، اظهار داشت: میراث ناملموس و آیین های مشترکی که با کشورهای همسایه داریم بیانگر نفوذ فرهنگی ایران است؛ این میراث مشترک نشان می دهد ملت های فارسی زبان همیشه در کنار هم بوده اند و خوشحالیم که در حال ثبت این رویداد فرهنگی در فهرست میراث جهانی هستیم.
وی افزود: یلدا نقطه اوج مهرورزی ما است؛ خانواده ها در این درازترین شب سال به یادگرفتن، کتاب خواندن و آموختن می پردازند.
مونسان تصریح کرد: جالب است که آیین های ایرانی به نوعی با سفارشات الهی عجین است; در کشور ما از ابتدا مردم یکتاپرست بوده اند و بر اخلاق تاکید داشته اند نکته ای که در فرایض الهی نیز بر آن اصرار شده است;عجین شدن فرهنگ و دین از ارزش های این ملت است.
وی با بیان اینکه تفال بر کتاب حافظ نشانه ای از یادگرفتن و کتاب خواندن است، اضافه کرد: این همه داشته های فرهنگی برای یک ملت در دنیا بی نظیر است و افتخار می کنم که جزیی از ملت ایران و کشوری با این تعداد داشته های متنوع فرهنگی هستم.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز بخشی از مردم ما به واسطه خوب بودن و استقلال طلبی تحت فشار قرار گرفته اند؛ هر زمان که شرایط کشور بهبود پیدا می کند با اعمال تحریم های ناعادلانه برای مردم مشکلات و زحماتی را ایجاد می کنند.
مونسان عنوان کرد: ما شک نداریم ملت بزرگی که در طول تاریخ سربلند بوده اند و گاهی مورد هجوم دشمنان قرار گرفته اند از این گردنه سخت هم عبور خواهند کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: یلدا به معنای امید به روز روشن پس از شبی تاریک و سخت است، امید داریم که آینده کشور روشن است و شرایط سخت پشت سر گذاشته خواهد شد.
معاون رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد با مشارکت کشورهای همسایه و ثبت جهانی شب یلدا در فهرست میراث جهانی، مودت و مهرورزی در بین این کشورها افزایش پیدا کند.
مونسان در پایان افزود: یلدا نمادی برای ارائه پیام صلح و مهربانی است و امیدواریم با ثبت جهانی آن این پیام در تاریخ جهان ثبت شود.
- 14
- 5