به گزارش تسنیم، بافت تاریخی دهدشت با مساحت ۴۵ هکتار که در ضلع جنوبی این شهر واقع شده آثاری از قبیل کاروانسرا، حمام، مدرسه، مسجد، بازار و امامزادگان را در خود جای داده است.
کاروانسرا یکی از آثار منحصر به فرد تاریخی در ضلع غربی بافت قدیم است که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد که این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که گرداگرد حیاط بنا شده است.
این اثر تاریخی محل اتراق بازرگانان آن روزگار بوده و دارای بازار و میدان بزرگی در ضلع غربی، اصطبل در ضلع شرقی است که بقایایی از آن بر جای مانده است.
شهر قدیمی دهدشت که با نام بلادشاپور شناخته می شود و با شماره ۳۵۵۱ به ثبت ملی رسیده و در انتظار ثبت جهانی است اما این روزها حال و روز خوشی ندارد.
متاسفانه در سایه بیتوجهی اداره کل میراث فرهنگی استان و بیتدبیری مسئولان برای حفاظت از این آثار تاریخی امروز شاهد فروریختن بخشی از کاروانسرای واقع در این بافت تاریخی هستیم و برخی از دیوارهای این اثر تاریخی در صورت مرمت نشدن فرو می ریزند.
با توجه به وضعیت کنونی این اثر تاریخی در صورتی که مسئولان به صورت اساسی برای آن چاره ای نیندیشند متاسفانه شاهد نابودی این میراث گرانبها خواهیم بود.
- 10
- 5