سید هاشم طباطبایی صبح امروز در گفتگو با فارس اظهار داشت: روستای فرحزاد در شهرستان خور و بیابانک استان اصفهان، اولین اقامتگاه بومگردی کشور باهدف احیاء فرهنگ گذشته، صنایعدستی و حفظ طبیعت محسوب میشود.
مسؤول مالی جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی ایران افزود: کار بومگردی برای اولین بار با حدود ۱۵ نفر شروع شد و با مشکلاتی مانند نبود آشنایی و پذیرش از طرف اداره میراث فرهنگی و گردشگری روبرو بود که بهمرور شناخته شد، اما عدم مدیریت و کنترل اقامتگاهها باعث شد تعداد زیادی مجوز بهرهبرداری، بدون توجه به ظرفیت اقامتگاه صادر و اعلام شود که به ازای هر اقامتگاه، ده شغل ایجاد میشود.
وی تصریح کرد: برگزاری همایش ملی بومگردی از طرف نهاد ریاست جمهوری و برگزاری دوره حرفهای اقامتگاه بومگردی و انتخابات، اتفاق خوبی بود که پس از ۱۰-۱۵ سال برای این مجموعه رقم خورد اما لازم است اداره میراث فرهنگی همکاری بیشتری با جامعه داشته باشد، چون بهتنهایی نمیتوان کارهای بومگردی را سروسامان داد.
طباطبایی خاطرنشان کرد: در سال ۷ هزار نفر گردشگر به این منطقه میآیند که ۵ هزار نفر آنها از خدمات بومگردی و اقامتگاهها استفاده میکنند که با توجه به سیل و بارشهای اخیر و همچنین مسائل سیاسی، تعداد گردشگران خارجی نسبت به سالهای گذشته کاهش پیداکرده است.
مسؤول مالی جامعه حرفهای اقامتگاههای بومگردی ایران با اشاره به احیاء تمام خانههای روستای فرحزاد گفت: تعداد ۱۰ خانوار از خانوارهایی که مهاجرت کرده بودند به روستا بازگشته و صنایعدستی شامل گلیم، پارچهبافی و حصیر که فراموششده بودند دوباره احیاء شده که با ورود گردشگران ازنظر اقتصادی باعث رونق کار میشود.
وی ازجمله مشکلات مربوط به روستای فرحزاد و بحث بومگردی را مناسب نبودن جاده و ناوگان حملونقل دانست و بیان داشت: از مسئولین میخواهیم با توجه به اینکه این منطقه، اولین بومگردی کشور و استان محسوب شده و دارای گردشگران زیادی ازجمله گردشگران خارجی است، به مشکلات حوزه راه و حملونقل این روستا رسیدگی کنند.
روستای فرحزاد در فاصله ۲ کیلومتری شمال روستای مصر از توابع استان اصفهان قرار دارد، مردم روستا به زراعت و دامداری مشغول هستند و در این روستا اقامتگاهی قرار دارد که به خانه طباطبایی شهرت دارد و احاطه شدن روستا توسط شنهای روان و رملهای ماسهای از خصوصیات بارز این روستا است که وجههای متمایز به آن بخشیده است.
از دیدنیهای اطراف این روستا میتوان به چال سلکنون، نیزار مصر، دریاچه نمک سلکنون، تخت عباسی، تخت عروس، دریاچه نمک خور و کویر طبقه، جاده آفرود ابراهیم زهرا، ریگ کله، روستای گرمه, روستای محمدآباد کوره گز, روستای عروسان, جاده کاروان گذر عروسان-بیدستان، کویر مرکزی و رملهای ماسهای اطراف روستا اشاره کرد.
- 19
- 2