دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۴ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۱۴۶۵
میراث فرهنگی و صنایع دستی

«کوروش» بخواب که همسایه‌های ایران بیدارند!

مقبره کوروش,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

سایت بهارنیوز به نقل از دویچه‌وله آلمان نوشت: با فرارسیدن ۷ آبان- روز کوروش، کاربران شبکه‌های اجتماعی از  برخورد با گردهمایی‌های بزرگداشت روز کوروش می‌نویسند: احضار، تعهد و استقرار نیرو در پاسارگاد. این در حالیست که جمهوری تاجیکستان می‌خواهد روز کوروش کبیر را بزرگ بدارد.

امسال هم با با فرارسیدن آبان و روز هفتم این ماه، کاربران شبکه‌های اجتماعی از حضور ماموران در جاده‌‌های منتهی به آرامگاه کوروش هخامنشی در پاسارگاد خبر می‌دهند. بنا بر این نوشته‌ها، حضور نیروهای انتظامی به منظور جلوگیری از برگزاری هرگونه مراسم در ارتباط با "روز کوروش بزرگ" است. هفتم آبان در سال‌های گذشته این مناسبت بهانه‌ای شده برای گردهمایی بسیاری از مردم در پاسارگاد و گرامیداشت بنیانگذار سلسله هخامنشی در ایران‌زمین. در آن سوی میدان، مسئولان دولتی هم در سال‌های گذشته و با به راه افتادن جنبش گرامیداشت این روز، تمام تلاش خود را در جلوگیری و برخورد با هر نوع تجمعی در این باره به کار بسته است؛ از تهدید شرکت‌کنندگان در مراسم گرفته تا دستگیری آنها. امسال هم دوباره به همان نسخه متوسل شده: احضار و تعهد و استقرار نیرو در پاسارگاد در برخورد با بزرگداشت این روز. چندین روزنامه‌نگار و وکیل و زندانی سیاسی سابق در روزهای گذشته در همین رابطه به پلیس امنیت تهران احضار شده‌اند. محمدحسین آقاسی (وکیل) در توییتی که در این باره منتشر کرده است، از "تعهد کتبی برای خودداری از حضور در مراسم کوروش کبیر در پاسارگاد" خبر داد.

روز "کورش کبیر" در تاجیکستان

در حالی که حکومت ایران هرساله با استفاده از هر ابزاری از شکل‌گیری هرگونه گردهمایی برای بزرگداشت روز کوروش در پاسارگاد جلوگیری می‌کند، کشورهای همسایه ایران تلاش می‌کنند، نمادهای ملی ایران را در محدوده‌ی جغرافیایی دیگری زنده نگه داشته، بزرگ دارند و با نام خود پیوند دهند. تاجیکستان یکی از این کشورهاست. چندی پیش در شهر دوشنبه پایتخت این کشور خبر افتتاح پارک بزرگی به مساحت حدود ۵ هکتار منتشر شد که نام "کوروش کبیر" بر آن نهاده شده است. هفته گذشته روز ۲۲ اکتبر نیز این شهر میزبان همایش بین‌المللی "پژوهش در فرهنگ باستان، از دیروز تا امروز" بود؛ نشستی که در پایان آن پیشنهاد شد از این پس همه ساله ۲۹ اکتبر (۷ آبان) در تاجیکستان به عنوان روز "کوروش کبیر" بزرگ داشته شود. این کشور امسال نام "کوروش کبیر" را بر دانشکده‌ای نظامی در تاجیکستان هم حک کرد. از دیگر پیشنهادهای مطرح شده در نشست اخیر فرهنگی تاجیکستان می‌توان به پایه‌گذاری پژوهشگاه کوروش کبیر در این کشور اشاره کرد.

ایرانیان و مقوله‌ای به نام "هویت ملی"

مقابله حکومت با نمادها و مفاخر ملی و بزرگداشت آنها در حالی صورت می‌گیرد که با گسترش شبکه‌های اجتماعی، دلبستگی ایرانیان به هویت ملی خود را می‌توان چشمگیرتر از پیش نظاره کرد. یافته‌های بررسی‌هایی که تا کنون در "چهار مرحله" در قالب "پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان" با سفارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده، از جمله در مقوله "هویت و غرور ملی" خواندنی است. سهند ایرانمهر (فعال رسانه‌ای) در توییتر به نتایج یکی از این پیمایش‌ها اشاره می‌کند و می‌نویسد، ۹۸ درصد از پاسخ‌دهندگان اشاره کرده‌اند که برای هویت ایرانی خود ارزش بسیار زیادی قائل هستند. پرسش اینجاست که حکومت "هویت ایرانی" را چگونه معنا می‌کند و این هویت را تا چه اندازه با "هویت مذهبی" در تقابل می‌بیند.

  • 51
  • 34
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۴
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
اونایی که سینه چاک کورشند واقعا در عمل به کورش اعتقادی ندارند کتیبه های کورش واقعیت ها را بیان می کند واغلب سلطنت طلب هستند تا یکتا پرست
هر سال همینجوره واقعا چرا اجازه نمیدن مردم برن از چی هراس دارن
خخخخ چه جوک جالبی
خخخخ چه جوک جالبی...
کجاش جکه واقعیته درست فکرکن
خخخخ چه جوک جالبی...
کجاش جکه عین واقعیته ما که تو شیراز هستیم شاهدیم که اجازه نمیدن بگیر و ببند میشه
کجاش جکه عین واقعیته...
ایرانه دیگ بزرگتر از کوروش کبیر نداشتیم نخواهیم داشت چرا نمیزارن عاشق کوروش کبیر هستم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش