
مسوول پایش پل های تاریخی استان اصفهان، با ابراز نگرانی از خطر فرونشست برای آثار تاریخی اصفهان اظهارکرد: لازم است مطالعات جامع تری برای بررسی فرونشست در اصفهان انجام و تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود تا پیش از بروز هر فاجعه ای جلوی وارد شدن آسیب جدّي به پل های تاریخی اصفهان را بگیریم.
علی محمد فصیحی نائینی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: هفتۀ قبل در مجاورت پل خواجو یک مورد شکستگی لوله فاضلاب داشتیم. وقتی ما با پدیده ای مواجهیم که هر لحظه به شکلی خود را در بخشی از شهر نشان می دهد، این حاکی از خطر جدّي فرونشست است.
او افزود: ئزاینده رود بعنوان یک رود همیشه جاری در بستر، تعادل سیستمی به محیط پیرامون خود می داده و وقتی این آب مدام قطع و وصل شود و این مسأله کنار تغییرات اقلیمی و پائین رفتن سطح آب های زیرزمینی قرار بگیرد، قطعاً تبعات ناخوشایندی خواهد داشت.
فصیحی تأکید کرد: بعنوان مسوول پایش پل های تاریخی استان اصفهان نسبت به خطر فرونشست برای پل های تاریخی اصفهان ابراز نگرانی و اعلام می کنم که باید مطالعات جامع تری در این زمینه انجام شود.

مسوول پایش پل های تاریخی استان اصفهان گفت: صرف استخراج چند منحنی میزان برای بررسی میزان خطر فرونشست کافی نیست و باید در یک کمیته مشترک با رای صائب این مسئله بررسی و هر چه زودتر تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود تا شاهد وارد شدن آسیب جدّي به سازه های تاریخی نباشیم.
او استحکام بخشی سازه ای پل ها را منوط به اخذ نظر متخصصان و بررسی راهکارهای آنان دانست و اظهارکرد: فرونشست مثل موریانه در سکوت پیش میرود و لازم است که ما به این پدیده خطرناک نگاه جدی تری داشته باشیم.
فصیحی در پاسخ به این سؤال که فرونشست در محدوده پل های تاریخی خود را به چه شکل نشان خواهد داد، اظهارکرد: معمولاً نشست در بناهای تاریخی با علائمی همراه است که در بحث آسیب نگاری به آن اشاره شده و عمدتاً نیز به شکل ترک های ۴۵ درجه ای خود را نشان می دهد.
او ادامه داد: طبق شاهد گذاری ها و پایش های مداومی که از پل های تاریخی داشته ایم، خوش بختانه این علایم تا به حال مشاهده نشده اما این دلیل نمی شود که ما مسئله فرونشست را رها کنیم و باید همواره مدنظر داشته باشیم که پيشگيري، به خصوص در این زمینه، بهتر از درمان است.
- 18
- 5