پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۴۹ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۷۳۵
میراث فرهنگی و صنایع دستی

نتیجه عجیب دیدار علی اصغر مونسان و سیدحسن خمینی/اشیای مخزن موزه ملی ایران و دیگر موزه‌ها به مرقد امام می روند !

جلسه خبری وزیر میراث فرهنگی و سید حسن خمینی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
در جلسه خبری وزیر میراث فرهنگی و سید حسن خمینی که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و وزارت میراث فرهنگی نیز تنها بخش هایی از موضوع ها مطرح شده در این نشست را برای رسانه های ارسال کرد ، ظاهرا قرار شده است علاوه بر راه اندازی مسیر گردشگری قم، نجف، جماران و حرم مطهر امام راحل راه اندازی شود که معاون گردشگری گزارش آنرا به سیدحسن خمینی ارایه کرده است. اما دو مسئله دیگر نیز مطرح شد. نخست راه اندازی موزه شماره ۲ حرم امام خمینی( ره) که هیچ جزئیاتی نداشت و دیگر راه اندازی بازارچه دائمی فروش صنایع دستی در حرم حضرت امام خمینی( ره)!

۱۰ روز پیش «سیدحسن خمینی» به ارگ آزادی تهران یعنی ساختمان اصلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رفت تا آنطور که برخی خبرگزاری‌ها اطلاع دادند قول و قرارهایی میان او و علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گذاشته شود.

در این نشست که بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و وزارت میراث‌فرهنگی نیز تنها بخش‌هایی از موضوعات مطرح شده در این نشست را برای رسانه‌های ارسال کرد، ظاهرا قرار شده است علاوه بر راه‌اندازی مسیر گردشگری قم، نجف، جماران و حرم مطهر امام راحل راه‌اندازی شود که معاون گردشگری گزارش آنرا به سیدحسن خمینی ارایه کرده است. اما دو موضوع دیگر نیز مطرح شد. نخست راه‌اندازی موزه شماره ۲ حرم امام خمینی (ره) که هیچ جزئیاتی نداشت و دیگر راه اندازی بازارچه دائمی فروش صنایع‌دستی در حرم حضرت امام خمینی(ره)!

وزارت میراث‌فرهنگی اما در خبری که برای رسانه‌ها ارسال کرد هیچ جزئیاتی از آنچه قرار است در دو حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در حرم امام خمینی (ره) اتفاق بیفتد منتشر نکرد. صدای میراث اکنون به جزئیات راه‌اندازی موزه شماره دو در حرم امام‌خمینی(ره) که محمدحسن طالبیان در در جلسه وزیر میراث فرهنگی با سید حسن خمینی به آن اشاره کرد دست یافته است.

از موزه شماره یک تا تلاش برای تبدیل مرقد امام به مقصد گردشگری

تولیت حرم امام خمینی (ره) در تلاش است تا آرامگاه بنیانگزار جمهوری اسلامی ایران را تبدیل به یک مقصد گردشگری کند و ظاهرا دیدار سیدحین خمینی یادگار امام با وزیر میراث فرهنگی نیز با همین هدف صورت گرفته است. تولیت حرم امام خمینی (ره) در سال‌های اخیر زمینه سازی برای تبدیل حرم امام خمینی به مقصد فرهنگی و زیارتی را از سال‌ها پیش آغاز کرده است و نمونه آن نیز راه‌اندازی موزه شماره یک حرم امام خمینی (ره۹ است. وقتی سخن از احداث موزه در حرم امام خمینی (ره) به میان می‌آید، آنچه به ذهن متبادر می‌شود، موزه‌ای موضوعی است که زندگی حضرت امام خمینی (ره) را از ابتدا تا پایان حیات برای مخاطبان روایت کند. این موزه البته که سال‌ها است در دست احداث است، همان موزه شماره یک است که وزارت میراث‌فرهنگی از آن سخن نگفته است.

براساس آنچه به صدای میراث ارسال شده است، موزه شماره یک که تولیت حرم امام خمینی (ره) صفر تا صد راه‌اندازی آنرا برعهده دارد، به موضوع امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد و قرار است آثار متعلق به بنیانگزار جمهوری اسلامی ایران و سیر زندگی حضرت امام (ره) بصورت کامل در این موزه به بازدید عموم گذاشته و روایت شود. این موزه در حال گذراندن مطالعات نهایی است. قرار بود پایان سال ۹۸ نیز مراسم افتتاح این موزه برگزار شود که اکنون به دلیل وضعیت بد اقتصادی افتتاح این موزه به تعویق افتاده است. موزه شماره یک حرم امام خمینی (ره) شامل سه طبقه و در فضایی به مساحت ۹ هزار متر مربع احداث شده است. یکی از طبقات این ساختمان سه طبقه نیز دارای کتابخانه بزرگی به وسعت ۸ هزار متر مربع است. این کتابخانه قرار است به یک میلیون جلد کتاب تجهیز شود و قرائتخانه آن گنجایش ۳۰۰ مراجعه کننده دارد.

راز موزه شماره ۲ وزارت میراث فرهنگی در مرقد امام (ره)

یافته‌های صدای میراث از تلاش وزارت میراث فرهنگی برای اسقرار بخشی از فعالیت‌های حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی در مرقد امام خمینی (ره) بیانگر آن است که ۴۰ هزار متر مربع فضا در زیرزمین صحن مرقد امام خمینی‌ (ره) برای استقرار موزه و فروشگاه دائمی صنایع‌دستی برای وزارت میراث‌فرهنگی در نظر گرفته شده است. این فضا هنوز نیازمند تکمیل است و ساخت‌وساز آن بطور کامل انجام نشده است.

علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اما توانسته است «محمدباقر نوبخت» رییس سازمان برنامه و بودجه کشور و معاون رییس‌جمهوری را قانع کند که بودجه کلانی از دولت برای راه‌اندازی موزه شماره دو مرقد امام خمینی (ره) دریافت و آنرا به وزارت میراث فرهنگی تخصیص دهد تا زیرزمین صحن امام خمینی (ره) تبدیل به شعبه دوم موزه ملی ایران شود. محمدباقر نوبخت نیز تلاش های خود در دولت را برای تخصیص این اعتبار آغاز کرده است. در این پروسه آورده تولیت مرقد امام خمینی (ره) فقط زمین است و تمامی بودجه و اعتبار و آثار و اشیای تاریخی مورد نیاز شعبه دوم موزه ملی ایران در زیرزمین صحن امام خمینی (ره) باید از سوی وزارت میراث فرهنگی تامین شود.

بخشی از فضای ۴۰ هزار متر مربعی زیرزمین صحن مرقد امام خمینی (ره) نیز قرار است به بازارچه و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی تبدیل شود تا معاونت صنایع‌دستی نیز از فضای وسیع زیرزمین صحن مرقد امام نیز بی‌نصیب نماند.

اطلاعات دریافتی صدای میراث حاکی از آن است که وزارت میراث فرهنگی برای راه‌اندازی موزه شماره دو در مرقد امام‌خمینی (ره) یک سناریوی موضوعی نیز طراحی کرده و آن هم نمایش آثار حاصل از تمامی کاوش‌های باستان‌شناسی در مناطق مختلف کشور در دوران پس از انقلاب است. در این سناریو قرار است آثار دوره پارینه سنگی تا دوره قاجار که در کاوش‌های باستان‌شناسی کشور به دست آمده است به زیرزمین صحن مرقد امام خمینی (ره) منتقل و آنجا به نمایش گذاشته شود.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور اما در نشست سیدحسن خمینی با علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی در محل این وزارت‌خانه به یادگار امام گفته است که «۲ تا ۳هزار اثر در موزه شماره ۲ مرقد امام خمینی (ره) وجود خواهد داشت.»

براساس آنچه مسئولان وزارت میراث فرهنگی کشور به سیدحسن خمینی گفته‌اند، ۴ میلیون اثر موجود در موزه‌های کشور و ۴۰۰ هزار اثر موجود در مخزن موزه ملی ایران ظرفیت بالایی برای نمایش عمومی دارند.

اشیای مخزن موزه ملی ایران و دیگر موزه‌ها به مرقد امام می‌روند

بدین‌ترتیب به نظر می‌رسد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور پس از شکست در بازپس گیری ساختمان‌های میدان مشق از وزارتخارجه برای تبدیل آن‌ها به موزه، حالا با یافتن ۴۰ هزار متر مربع زمین آن هم در زیرزمین صحن مرقد امام خمینی (ره) درصدد است تا مخزن موزه ملی ایران را برای نمایش به مرقد امام خمینی (ره) منتقل کند و حتی آثار موجود در موزه‌های سراسر کشور را نیز برای نمایش به شعبه دوم موزه ملی ایران در مرقد امام خمینی (ره) مستقر کند.

وزارت میراث فرهنگی در سال‌های گذشته اعتبارات کلانی برای راه‌اندازی موزه‌های بزرگ منطقه‌ای در کشور از دولت دریافت کرد. اما موزه‌های بزرگ منطقه‌ای که قرار بود آثار تاریخی به دست آمده از کاوش‌های باستان‌شناسی کشور در خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان و … را در یک موزه مرکزی مستقر و آنرا به موزه بزرگ منطقه‌ای هر استان تبدیل کند، حالا تبدیل به یکی از چالش های جدی آن وزارتخانه شده و هیچیک از آن‌ها تاکنون بطور کامل راه‌اندازی نشده و حتی برخی ساختمان‌های ایجاد شده برای این منظور نیز همچنان نیمه‌کاره رها شده اند.

اکنون و در شرایطی که تحریم و کرونا بزعم مسئولان کشور اقتصاد ایران را دچار آشفتگی کرده است وزارت میراث‌فرهنگی در سال پایانی دولت تدبیر و امید به دنبال تخصیص اعتبار از دولت است تا ساخت‌وساز محوطه ناتمام زیرزمین صحن مرقد امام خمینی (ره) را به اتمام برساند و با تجهیز این فضا به ویترین‌هایی که برای نمایش آثار دوره پارینه سنگی و قاجار نیازمند ویژگی‌های مشخص هستند و هریک حدود دویست میلیون تومان هزینه دارند، شعبه دوم موزه ملی ایران را در مرقد امام خمینی (ره) راه‌اندازی کند.

اکنون باید دید آیا تلاش‌های محمدباقر نوبخت، معاون رییس‌جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور برای تخصیص اعتبار چند هزار میلیارد تومانی به راه‌اندازی شعبه دوم موزه ملی ایران در زیرزمین صحن مرقد امام (ره) نتیجه خواهد داد یا دولت با درخواست تخصیص این اعتبار کلان مخالفت خواهد کرد؟

منبع : صدای میراث

didbaniran.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش