دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۲۹

در مورد جنگ های ناپلئونی بیشتر بدانید!

جنگ های ناپلئونی,پیشینه جنگ های ناپلئونی,تاریخ جنگ های ناپلئونجنگ های ناپلئونی در دوره حکومت ناپلئون بناپارت بر فرانسه رخ داد
به جنگ هایی که در دوره حکومت ناپلئون بناپارت بر فرانسه در بین سال های ۱۸۰۳ تا ۱۸۱۵ میلادی، بین امپراتوری اول فرانسه و متحدانش از یکسو و نیروهای متغیر ائتلاف رخ داد؛ جنگ های ناپلئونی می گویند. در این مطلب از سرپوش در مورد جنگ های ناپلئونی توضیحاتی داده شده است.

جنگ های ناپلئونی

از حوادث مهم جنگ های ناپلئونی می توان به فروپاشی امپراتوری مقدس روم، به وجود آمدن کنفدراسیون راین، فتح برلین و اشغال وین اشاره کرد. با فتح بیشتر سرزمین های اروپا، قدرت فرانسه گسترش می یافت ولی اوضاع در سال ۱۸۱۲ میلادی، دگرگون شد. در سال ۱۸۱۲ میلادی، ناکامی فرانسه در حمله به روسیه موجب کاهش قدرت فرانسه شد. سرانجام ناپلئون در ماه مه ۱۸۱۴ میلادی، متحمل شکست کامل نظامی شد. این شکست منجر به تبعید ناپلئون به جزیره الب و بازگشت بوربون ها به سلطنت فرانسه شد.

پیشینه جنگ های ناپلئونی

در سال ۱۷۸۹ هم زمان با سقوط زندان باستیل، انقلاب فرانسه شروع شد و پادشاه فرانسه به نام لویی شانزدهم در سال ۱۷۹۳ اعدام شد. اتریش در سال ۱۷۹۲ به این کشور حمله کرد تا با انقلابی های فرانسه مقابله کند. فرانسه تا سال ۱۷۹۵ به تدریج با همه همسایگانش وارد جنگ شد و پس از تصرف سرزمین های ساووی، بلژیک و ساحل غربی رود راین توانست این سرزمینها را به خاک خود ملحق کند.

ائتلافی بر علیه فرانسه در سال ۱۷۹۵ توسط اتریش، پادشاهی پروس، اسپانیا، جمهوری هلند و بریتانیا تشکیل شد. نیروهای فرانسوی به فرماندهی ناپلئون بناپارت به صورت پی درپی پیروز شدند. صلح بال در میان فرانسه، هلند و پادشاهی پروس در همان سال منعقد شد و پیمان کامپو فورمیو در سال ۱۷۹۷ در میان فرانسه و اتریش بسته شد. پس از اینکه ناپلئون در سال های ۱۷۹۷ و ۱۷۹۸ از ایتالیا و مصر بازگشت، نوعی قدرت کاریزماتیک داشت و به همین پشتوانه با کنار زدن دیرکتوار خود با عنوان کنسول نخست در جریان کودتای ۱۸ برومر در سال ۱۷۹۹ در رأس هرم قدرت فرانسه قرار گرفت.

او روز ۱۴ ژوئن سال ۱۸۰۰ از طریق کوه های آلپ، حمله کرد و در نبرد مارنگو، اتریشی ها را شکست داد و پیمان لونِویل را در ماه فوریه سال ۱۸۰۱ با آنها منعقد کرد. ناپلئون در سال ۱۸۰۱ با یک کنکوردا به فتح ایتالیا جنبه قانونی داد و در سال ۱۸۰۲ با پیمان آمین توانست بریتانیا را از ادامه دشمنی بازدارد و با استفاده از قوانین مدنی جدید، ایجاد مدارس، بانک ها و … در فرانسه، بنیان یک دولت بورژوایی را استوار کرد. او عنوان امپراتور را از سال ۱۸۰۴ برای خود انتخاب کرد و بر علیه همه کشورهای اروپایی، جنگ های طولانی را آغاز کرد.

جنگ های ناپلئونی

> جنگ ائتلاف سوم:

دودمان هابسبورگ با کمک امپراتوری روسیه و بریتانیا توانست در اتریش، ائتلاف سوم را بر علیه ناپلئون ایجاد کند ولی سرانجام در نبرد استرلیتز، اتریش شکست خورد و ناچارا در سال ۱۸۰۵ میلادی، پیمان پرسبورگ را با فرانسه امضاء کرد. پس از این شکست، امپراتور امپراتوری مقدس روم به نام فرانسیس دوم، از تاج و تختش کناره گیری کرد و از آن پس امپراتوری مقدس روم به امپراتوری اتریش تغيير کرد.

جنگ های ناپلئون با اتریش,آخرین جنگ ناپلئون,پیامد جنگ های ناپلئونیجنگ های ناپلئونی بین سال های ۱۸۰۳ تا ۱۸۱۵ میلادی اتفاق افتاد

> جنگ ائتلاف چهارم:

در سال ۱۸۰۶ میلادی، ائتلاف چهارم توسط امپراتوری روسیه، پادشاهی پروس، بریتانیا، پادشاهی ساکسونی و سوئد بر علیه فرانسه تشکیل شد ولی ناپلئون در نهایت به پیروزی رسید و در سال ۱۸۰۷ با روسیه، پیمان تیلسیت را امضاء کرد و این کشور را از صف متحدین، خارج کرد و بر شهریارنشینان آلمانی مسلط شد و برادرش را برای حکمرانی بر این سرزمینها انتخاب کرد.

> جنگ ائتلاف پنجم:

در سال ۱۸۰۹ ائتلاف پنجم تشکیل شد که طرف اصلی فرانسه، اتریش بود و پس از شکست در نبرد واگرام، مجبور شد که قرارداد وین را امضاء کند.

> لشکرکشی به روسیه:

بنیان قدرت ناپلئون در اثر سیاست های مذهبی نامطلوب او نظیر توقیف پاپ پی هفتم، مالیات های سنگین و جنگ های بی پایان و خسته کننده اش متزلزل شده بود. ناپلئون به روسیه در سال ۱۸۱۲ لشکرکشی کرد و پس از این که در جنگ اسمولِنسک و بورودینو پیروز شد، مسکو را فتح کرد و پس از آتش زدن این شهر توسط ارتش روسیه( بر اساس استراتژی زمین سوخته) و کمبود آذوقه، ناچارا عقب نشینی کرد. در این عقب نشینی ، نیم میلیون از سربازان لشکر فرانسه کشته شدند و آوازه شکست ناپذیری ناپلئون خدشه دار شد.

> جنگ ائتلاف ششم:

همکاری امپراتوری روسیه، امپراتوری اتریش، پادشاهی پروس، بریتانیا، سوئد، پادشاهی اسپانیا و پادشاهی پرتغال باعث ایجاد ششمین ائتلاف علیه فرانسه شد و بر این اساس، بناپارت در ۱۴ مه ۱۸۱۴ میلادی توسط ارتش ناپلئون شکست خورد. پیمان فونتن بلوبلافاصله پس از شکست ارتش فرانسه، به فراسوی ها تحمیل شد. بر اساس این پیمان، پس از کناره گیری ناپلئون از قدرت، لوئی هجدهم از خاندان بوربن به سلطنت بازگشت و سرانجام ناپلئون در جزیره الب ، زندانی شد.

پیمان پاریس( ۱۸۱۴) پس از گذشت مدت کوتاهی از انعقاد پیمان فونتن بلو، به امضاء رسید.

بازگشت ناپلئون

پس از این که ناپلئون در جزیره الب بمدت ده ماه سکونت یافت؛ در ۲۰ مارس ۱۸۱۵ به پاریس بازگشت و بمدت صدروز بر این کشور، حکمرانی کرد. ناپلئون تا زمانیکه در نبرد واترلو شکست خورد؛ همچنان فرمانروایی میکرد. پس از تسلیم شدن ناپلئون، وی در جزیره سنت هلن تبعید شد. متحدین، فرانسه را اشغال کردند. در ۲۰ نوامبر ۱۸۱۵پیمان دوم پاریس به فرانسه تحمیل شد و این کشور، متحمل پرداخت غرامت و محدودیت های دیگری گردید.

پیامد جنگ های ناپلئونی

جنگ های ناپلئونی باعث برهم زدن مرزهای اروپا و همچنین برهم زدن موازنه حاصله در جنگ هفت ساله گردید و بذر انقلاب و اندیشه های جدید در اروپا پاشیده شد ولی سقوط ناپلئون باعث شد که اوضاع در قالب یک قرارداد همگانی یعنی کنگره وین، تثبیت شود. کنگرهٔ وین با ایجاد کنسرت اروپا موجب تضمین صلح عمومی جهان بمدت یک قرن( تا آغاز جنگ جهانی اول) شد.

جنگ ناپلئون با روسیه,تاریخ جنگ های ناپلئون,تاریخچه جنگ های ناپلئونیجنگ‌های ناپلئونی متشکل از جنگ ائتلاف سوم و جنگ ائتلاف چهارم و ... میباشد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش