چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۲۰۰۰۶۰

آغاز جنگ جهانی سوم چگونه خواهد بود؟

جنگ جهانی سوم,ایران در جنگ جهانی سوم,جنگ جهانی سوم سوریهجنگ هسته‌ای اغلب یک موضوع مشترک از سناریوهای جنگ جهانی سوم است
جنگ جهانی سوم جنگی است که احتمالا این بار نه به قیمت پیروزی یک طرف و شکست طرف دیگر بلکه به مثابه پایان حیات بشری باشد. شروع جنگ جهانی سوم امکان دارد مثل گذشته، تنها با رویدادی کوچک یا حتی بطور اتفاقی باشد.

جنگ جهانی سوم 

بسیاری فکر میکردند در زمان جنگ سرد (Cold war)  و اوج تنش های دو ابر قدرت آن دوران، یعنی ایالات متحده امریکا و اتحاد جماهیر شوروی، جنگ سوم جهانی بین این دو بلوک قدرت که از نظر ایدئولوژی، نوع نظام سیاسی و اقتصادی در برابر هم صف آرایی کرده بودند اتفاق خواهد افتاد ولی در سال ۱۹۹۱ با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی این احتمال از بین رفت.  خیلی از صاحبنظران و تحلیلگران بعد از فروپاشی بلوک شرق غربی معتقد بودند که تاریخ به پایان خود فرا رسیده است و نظم لیبرالی همه جهان را در برخواهد گرفت و یک بار برای همیشه بر درگیری های ایدئولوژیک پایان خواهد داد در حالی که عکس این ماجراست. 

آغاز جنگ سرد و توسعه، آزمایشات و استفاده از جنگ افزار هسته ای، پس از جنگ جهانی اول و دوم، گمانه زنی های گسترده ای در خصوص جنگ جهانی سوم بوجود آورد. وقوع این نبرد را مقامات کشوری و لشکری خیلی از کشورها پیش بینی کرده اند و این واقعه در خیلی از کشورها به صورت تخیلی بازسازی شده است. گسترهٔ مضامین استفاده شده دربارهٔ جنگ جهانی سوم از استفادهٔ محدود جنگ افزار هسته ای تا نابودی کامل سیارهٔ زمین متغیر می باشد.

جنگ جهانی سوم  منازعه ای فرضیست که بعد از جنگ جهانی دوم (۱۹۳۹–۱۹۴۵) مشخصاً اتفاق خواهد افتاد. بیشینهٔ صاحب نظران بر این موضوع توافق دارند که حتماً این منازعه نبردی هسته ای بوده و طبیعتی ویرانگر خواهد داشت.

هیچ مرز جغرافیایی برای جنگ جهانی سوم در فضا و فضای مجازی، وجود ندارد. بعلاوه، شبکه های نظامی و غیرنظامی، چه کابل های فیبر نوری باشند یا شبکه های مخابراتی داخلی، در هم تابیده اند. ارتباطات و اطلاعات نظامی، از طریق فرستادن ایمیل پهنای باند خود را شریک می کنند. کاربرد GPS، برای تازه ترین نسل هواپیماهای بدون سرنشین RAF است و همینطور برای خانواده هایی که از تعطیلات به منزل باز می گردند و برای یافتن مسیر خود از آن استفاده می نمایند. مسلما، این درگیری نه خواستنی و نه اجتناب ناپذیر است.

جنگ جهانی سوم، برای دیپلماسی، شکستی بزرگ به حساب می آید و به خاطر جلوگیری از جنگ از سیاست های مرتبط با انباشت سلاح های اتمی استفاده میشود ولی احیانا ما باید محاسبات خود را با دقت و به شیوه ای که قرن ها کنار گذاشته بودیم، بررسی کنیم. رهبران و اندیشمندان زیادی، با تقلید از همتایانشان در یک قرن پیش، بر این عقیده اند که تجارت و پیشرفت های صنعتی، سبب شده تا خطر جنگ بین دولت ها از بین برود. در عوض ، افسران نظامی فراوانی به شکلی افراطی خوشبین هستند که اگر قرار باشد چنین جنگی اتفاق بیفتد،« کوتاه و ضربتی» خواهد بود.

احتمال جنگ جهانی سوم,جنگ جهانی سوم,احتمال وقوع جنگ جهانی سومجنگ جهانی سوم از استفادهٔ محدود جنگ‌افزار هسته‌ای تا نابودی کامل سیارهٔ زمین متغیر می‌باشد

چگونگی آغاز جنگ جهانی سوم

بدون شک، شروع جنگ جهانی سوم، متفاوت از«جنگ های کوچک» امروزی هستند. هرچند این جنگ ها کوچک هستند ولی ثابت نموده اند که توقف آنها دشوار است. این مسئله سبب شده تا پکن و مسکو فکر کنند که این جنگ ها در حقیقت اثباتی بر ضعف واقعی آن هاست. هنگامی که ما شروع به بررسی روش جنگ مدرن امروزی بین قدرت های بزرگ قرن ۲۱ نمودیم، مشخص بود که این سیستم در قیاس با جنگ های آشنای دیگری که روی کره ی زمین اتفاق افتاده و ما درباره آن ها از کودکی تا به حال شنیده ایم، بسیار فراتر و سریعتر خواهند بود. دولت های قدرت مند امروز برعکس طالبان یا داعش یا ارتش هایی مثل ارتش صدام حسین در عراق، میتوانند در هر حوزه ای نیروهایشان را مستقر کنند.

در زیر به پنج بحران که میتواند منجر به جنگ جهانی سوم بر سر قدرت بیانجامد، اشاره می کنیم:

۱.بحران اوکراین و آغاز جنگ جهانی سوم:

جهان احیانا به خاطر حادثه دریای آزوف( کریمه) که دو کشتی جنگی کی یف در آن غرق شدند، اوکراین را به یاد می آورد. دلیل این حادثه هر چه که بود، هر دو دولت روسیه و اوکراین در این حادثه سهم داشتند. برای چند سال این تنش ادامه یافت، ولی اینک کمی فروکش کرده با این وجود اعلام قوانین نظامی سفت و سخت در اوکراین حکایت از آن دارد که امکان شعله‌ور شدنش وهمچنین بروز جنگ جهانی سوم وجود دارد.

۲. بحران سیاسی کره شمالی و جنگ جهانی سوم:

بی تردید جدی ترین بحران در عرصه سیاست خارجی که جهان امروزه با آن رو به رو است، کره شمالی می باشد. موفقیت کره شمالی در توسعه موشک های بالستیک شرایط فوق العاده خطرناکی را در کنار بی تجربگی دیپلماتیک دولت ترامپ ایجاد کرده است. در دهه قبل کره شمالی بارها آزمایش هسته ای و موشکی کرده است ولی در برابر فشار ایالات متحده آمریکا تمایل ندارد، تسلیم شود و از بین برود.

آمریکا نیز با عدم انسجام دیپلماتیک با این مسئله برخورد کرده است بگونه ای که مقامات واشنگتن اظهارات همدیگر را به فاصله چند ساعت، در مورد کره شمالی نقض کرده اند. کره شمالی و آمریکا انگیزه های چشمگیر برای پیش دستی کردن بر یکدیگر دارند چون آمریکا تلاش دارد مخابرات و تأسیسات پیونگ یانگ را پیش از این که موشک های کره شمالی از زمین به هوا برخیزند، نابود کند و کره شمالی نیزسعی می کند تا از ابتلا به این سرنوشت جلوگیری کند. این شرایط به آسانی میتواند هر دو طرف را به سوء محاسبه سوق دهد و به این ترتیب پتانسیل لازم برای ایجاد جنگ جهانی سوم را دارد که میتواند این دو کشور را هم درگیر کند.

۳. بحران خلیج فارس و احتمال آغاز جنگ جهانی سوم:

یک اتفاق خسته کننده تکراری، بحران مداوم سیاسی و نظامی در خاورمیانه است. اکنون فشارهای اقتصادی بر ایران هم چنان در حال افزایش است و حتی واشنگتن برای محدود کردن تجارت ایران با دنیا اقدامات تهاجمی تری را در دستور کار خویش قرار داده است. در سوی دیگر جنگ عربستان سعودی علیه یمن هیچ نشانی از فروکش کردن ندارد و علی رغم این که در سوریه آتش بحران بتدریج در حال خاموش شدن است، ولی آمریکا و روسیه هم چنان از مواضعشان کوتاه نیامده و به حمایت از متحدان خود متعهد هستند. امکان درگیری در منطقه خاورمیانه و بروز جنگ جهانی سوم هر لحظه وجود دارد. در ایران آشفتگی سیاسی یعنی هدفی که برخی به دنبال آن هستند، که سبب میشود منطقه بی ثبات تر از آنچه که هست شود یا حتی ایران را به سوی رفتارهای پرخاشگرانه بیشتر سوق دهد.

زمان جنگ جهانی سوم,پیشگویی جنگ جهانی سوم,جنگ جهانی سومجنگ جهانی سوم، برای دیپلماسی، شکستی بزرگ به حساب می آید

۴. بحران تایوان و احتمال آغاز جنگ جهانی سوم:

اظهارات تهاجمی گذشته مقامات نظامی و سیاسی چین بیانگر اینست که حداقل بعضی در کشور چین بر این باورند که تعادل نظامی به نفعشان تغییر کرده است. این تصور، قریب به یقین اشتباه و خام است و احیانا اکثریت سران چین تابع آن نیستند ولی با این حال سبب شده تا شرایطی پرخطر بوجود آید که این احتمال وقوع جنگ جهانی سوم را افزایش می دهد. چین فعالیت نظامیش را در منطقه افزایش داده است که این امر تقریباً در مورد تمامی مناطق همجوار این کشور صدق میکند. آمریکا علاوه بر محکوم کردن اقدامات چین، از فروش مقادیر قابل توجهی سلاح به تایوان خبر داده است. 

۵. مرزهای شرقی ناتو:

دور شدن ترکیه از اتحادیه اروپا و آمریکا که اقدام آنکارا در خرید تجهیزات سخت افزاری نظامی از روسیه به نماد آن تبدیل شده است میتواند در توازن منطقه ای قدرت، آغازگر تغییری قابل توجه باشد که منجر به وقوع جنگ جهانی سوم میشود. بی گمان کشورهایی مانند ترکیه، روسیه و یا آمریکا برای حل و فصل شرایط دیپلماتیک جدید جنگ را شیوه ای منطقی نمی دانند ولی با این حال، ترکیه کشور مهمیست و موضع گیری این کشور بر نتیجه مناقشه ها در عراق، سوریه، ایران، بالکان و قفقاز اثرگذار است. تغییر در جهتگیری دیپلماتیک ترکیه میتواند در مرزهای این کشور اثرهای غیرقابل پیش بینی داشته باشد.

جنگ جهانی سوم,جنگ جهانی سوم در ایران,جنگ جهانی سوم با حمله امریکا به سوریهشروع جنگ جهانی سوم، متفاوت از جنگ های کوچک امروزی هستند

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش