پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۲۷۷
فرهنگ و رسانه

سریال لغو برنامه‌های فرهنگی در روزهای اخیر به اوج رسید؛

کیتارو نیامد؛ پاموک دست خالی بازگشت

کیتارو و پاموک,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

هفته گذشته کلیدواژه‌ای که برخی از مهم‌ترین خبر‌های فرهنگی و هنری کشور را همراهی کرد، کلمه «لغو» بود. گو اینکه پس از مدت‌ها به نظر می‌رسد که لغو برنامه‌های فرهنگی و هنری دوباره از سر گرفته شده است.

 

هفته گذشته خبر لغو سه رویداد مهم منتشر شد. شاید مهم‌ترین آنها لغو برگزاری کنسرت کیتارو، آهنگساز و موسیقی‌شناس برجسته ژاپنی بود که پس از ماه‌ها انتظار دوستدارانش در ایران قرار بود امشب، فرداشب و روز ۲۷ اردیبهشت روی صحنه برود، اما ناگهان خبر لغو برگزاری‌اش همه را شوک‌زده کرد. خبر دوم اما لغو برگزاری شب اورهان پاموک بود که قرار بود در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شود اما چند ساعت پیش از برگزاری لغو شد. خبر دیگر هم مربوط به حضور این نویسنده ترک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود که البته این اتفاق نیز نیفتاد و خبر لغوش در رسانه‌ها منتشر شد. اما این همه ماجرا نیست.

 

در کمتر از یک ماه گذشته برخی دیگر از رویدادهای هنری نیز با لغو اجرا روبه‌رو شدند. ازجمله مهم‌ترین این رویدادها برگزاری کنسرت-نمایش «ده سال تنهایى» به نویسندگى و کارگردانى اشکان خطیبى بود. این برنامه طبق قرار باید از اول تا پنجم اردیبهشت در تالار وحدت اجرا می‌شد اما به یکباره و درحالی‌که تمامی بلیت‌های این اجرا به فروش رفته بود، ‌خبر لغو هر چهار شب این برنامه منتشر شد. در این میان اما خبرهایی نیز درباره کنسرت ریچارد کلایدرمن منتشر شد. حالا اجرای این پیانیست مطرح فرانسوی نیز که پیش‌تر خبر برگزاری کنسرتش در ایران، دوستداران موسیقی را به وجد آورده بود با اما و اگرهای زیادی مواجه است. در این گزارش جزئیات بیشتری از لغو برنامه‌های یادشده را مرور می‌کنیم.

 

شوک به دوستداران کیتارو

روز پنج‌شنبه برگزارکنندگان کنسرت کیتارو که پیش از این یک‌بار به تعویق افتاده بود، از لغو قطعی آن به‌دلیل عضویت ۶ آمریکایی در ارکستر خبر دادند.البته پیش‌تر و در مهرماه سال ۱۳۹۳ کیتارو در تالار وزارت کشور روی صحنه رفته بود و قطعاتی از آثار خود را اجرا کرده بود.

 

این کنسرت او در سال ۹۳ با استقبال بسیار گسترده ایرانیان مواجه شد و به‌دلیل همین استقبال گسترده قرار شده بود کنسرت کیتارو دوباره نیز روی صحنه برود. برگزارکنندگان این کنسرت ضمن اعلام لغو قطعی این کنسرت گفتند: «با توجه به حضور ۶ آمریکایی در گروه کیتارو، در شرایط فعلی متاسفانه امکان حضور این هنرمند شایسته در این زمان میسر نشد. گروه اجرایی این برنامه دو سال را صرف پیگیری و اجرای برنامه این هنرمند کرد اما ترجیح می‌دهد در شرایط فعلی سکوت کند و در آرزوی روزهای بهتر بماند.»

 

اما زمان زیادی نگذشت که علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی درباره لغو کنسرت کیتارو عنوان کرد: تمامی مباحث مربوط به دریافت مجوز کنسرت کیتارو طبق روند طی شد. البته بعد از اینکه مجوز کنسرت صادر شد، خود گروه با توجه به فرصت اندکی که برای بلیت‌فروشی داشتند و همچنین تاخیر در صدور ویزا به این جمع‌بندی رسیدند که کنسرت به وقت دیگری موکول شود.

 

او در پاسخ به این پرسش که آیا خارج شدن آمریکا از برجام تاثیری در لغو کنسرت کیتارو داشته یا خیر، گفت: من در این مورد بی‌اطلاع هستم. اینکه گروه تحت تاثیر این ماجرا قرار گرفته یا خیر را نمی‌دانم، اما لازم است تاکید کنم از طرف دفتر موسیقی وزارت ارشاد اشکالی به برگزاری کنسرت گرفته نشد و ما هر همکاری که در این زمینه باید انجام می‌گرفت، انجام دادیم. ماسانوری تاکاهاشی نام اصلی کیتارو است. این آهنگساز ژاپنی ساکن آمریکا امسال ۶۵ سالگی‌اش را از سر می‌گذراند.

 

لغو شب پاموک

اما شاید مهم‌ترین خبر فرهنگی کشور در روزهای اخیر سفر اورهان پاموک نویسنده سرشناس ترکیه و برنده نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۶ به ایران بود که قصد داشت در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا کند و با مخاطبان بسیار خود دیداری داشته باشد. بر اساس اطلاع‌رسانی قبلی درحالی که روز چهارشنبه بسیاری از دوستداران ادبیات آماده شده بودند که با حضور در خانه اندیشمندان علوم انسانی با پاموک دیدار کنند و سخنرانی برخی از چهره‌های مطرح فرهنگی و هنری کشور را درباره این نویسنده مطرح ترک بشنوند، ناگهان خبر لغو مراسم در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های رسمی منتشر شد.

 

علی دهباشی صاحب امتیاز نشریه بخارا که سال‌هاست با عنوان کلی «شب‌های بخارا» مراسمی را برای نکوداشت و بررسی آثار چهره‌های فرهنگی و هنری ایرانی و غیرایرانی برگزار می‌کند، قرار بود با حضور چهره‌هایی همچون آیدین آغداشلو، فریبا وفی، زهره حسین‌زادگان و... و البته با حضور نویسنده از او تقدیر کند. اگرچه پیش از این و در سال ۸۵ (سالی که پاموک برنده جایزه نوبل شده بود) مراسمی با همین نام در تهران برای پاموک برگزار شده بود و به نظر نمی‌رسید که مشکلی در روند برگزاری مراسم باشد، اما تنها مدت کوتاهی قبل از برگزاری، خبر لغوش در رسانه‌ها منتشر شد. علت لغو این برنامه هم عدم در اختیار گذاشتن سالن اعلام شده است. فرید اورهان پاموک نویسنده ۶۶ ساله اهل ترکیه است.

 

لغو حضور پاموک در نمایشگاه

یک روز کامل از لغو شدن شب پاموک نگذشته بود که خبر لغو برنامه دیگری با حضور این نویسنده در نمایشگاه کتاب هم منتشر شد و علاقه‌مندان این نویسنده را در شوک فرو برد.قرار بود این نویسنده روز پنج‌شنبه بیستم اردیبهشت در غرفه نشر ققنوس حاضر شود و با مخاطبان و دوستدارانش دیدار مردمی داشته باشد. در اعلامیه این خبر آمده بود که «جلوگیری از ازدحام جمعیت دلیل این تصمیم اعلام شده و علاقه‌مندان به دیدار با این نویسنده ترکیه‌ای باید به جای نمایشگاه کتاب روز پنج‌شنبه ساعت دو و نیم در فروشگاه ققنوس حاضر شوند.» البته از زمان حضور این نویسنده در ایران برخی مخالفان این نویسنده تحرکاتی را در برخی رسانه‌ها آغاز کرده بودند که سر انجام نتیجه‌اش بازگشت این نویسنده به کشور خود بدون هیچ دستاوردی در ایران بود.

 

اما و اگرهای کنسرت کلایدرمن

پس از لغو‌های سریالی برنامه‌های فرهنگی در این روزها حاشیه دیگری هم شکل گرفت.هفته گذشته به ناگهان اعلام شد که ریچارد کلایدرمن پیانیست سرشناس جهان به ایران می‌آید و کنسرتی را برگزار می‌کند. گویا ریچارد کلایدرمن از سال ۱۳۹۱ قصد اجرای کنسرت در ایران را داشته و در سال ۱۳۹۳ معلوم شد تلاشش برای دریافت مجوز بی‌نتیجه مانده‌، حالا قرار شده است که در تیرماه ۹۷ روی صحنه برود. اما درحالی‌که این خبر به تازگی منتشر شده، حواشی متعددی دامن این پیانیست را گرفته است. مهم‌ترین خبری که این روزها درباره او در حال انتشار است خبر اجرای کنسرتش در سرزمین‌های اشغالی فلسطین است که البته با حرف و حدیث‌های زیادی هم همراه شده است. این حاشیه‌ها علی ترابی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به ارائه توضیحاتی وادار کرد.

 

ترابی در این‌باره گفت: باید تاکید کنم که ما از مراجع ذی صلاح استعلام گرفتیم که نتیجه استعلامات مثبت بود. درباره مباحثی که آقای کلایدرمن با رژیم صهیونیستی همکاری‌هایی داشته هم باید توضیح بدهم که مدیر برنامه وی اطلاعیه‌ای صادر کرده و گفته که هیچ مناسبت خاصی با رژیم صهیونیستی ندارند. ترابی بر اساس مطالب ارائه شده از سوی مدیر برنامه‌های کلایدرمن بیان کرد: از سوی آنها اعلام شده که کلایدرمن در ۱۶۵ کشور دنیا اجرا داشته و این بار هم با علاقه‌مندی کامل به ایران سفر می‌کند. به گفته مدیر برنامه‌های کلایدرمن، وی هیچ برنامه اختصاصی را با رژیم صهیونیستی انجام نداده است.

 

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: اخیرا نیز مدیر برنامه‌های کلایدرمن به دفتر من در تهران آمد و ما نسبت به ابهاماتی که پیرامون قرارداد این نوازنده با شرکت مورد نظر داشتیم توضیحاتی را خواستار شدیم که او نیز توضیح داد «آقای کلایدرمن به هیچ عنوان هیچ گونه ارتباطی با کشور متخاصم ایران نداشته و معمول هم این است که وقتی به جایی برای اجرای برنامه سفر می‌کند سرود یا قطعه‌ای از میزبان را برای مخاطبان آن کشور اجرا می‌کند»؛

 

موضوعی که در بین همه نوازنده‌های بین‌المللی امر متداولی است. بنابراین از این نظر فکر می‌کنم این اطلاعات درست نیست که او برای رژیم صهیونیستی کار خاصی را تولید کرده است. ریچارد کلایدرمن با نام اصلی فیلیپ پاژه، پیانیست مشهور و ۶۵ ساله فرانسوی است که تاکنون بیش از ۱۲۰۰ ملودی ضبط کرده و به‌عنوان «موفق‌ترین پیانیست جهان» شناخته می‌شود.

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش